perjantai 31. elokuuta 2007

Ankkaa hampaan kera
Lukko Längenfeldin kotiseutumuseon tallin ovessa

Hitsi, kun harmittaa. Kotiintulon kunniaksi siippa grillasi ankanrintaa ja sitä syödessä (ei ollut sitkeää) mulla lohkesi paikatusta poskihampaasta neljännes...ja tietenkin klo 16.10 jolloin hammas ensiapu on Espoossa jo kiinni . Huomenna siis 11-13 välillä päivystykseen ja siihen saakka pitää pärjätä tämän ammottavan luolan kanssa, joka kieleeni tuntuu koko ajan. Illalla olemme menossa Huvilatelttaan kuuntelemaan Nick Lowea. Näin se yllättäen voi viikonloppufiilis muuttua matalapaineiseen suuntaan :(


Nyt on se viikonloppu, jolloin tytär muuttaa omaan kämppäänsä. Ei tunnu ainakaan vielä haikealta - olen valmistautunut henkisesti asiaan jo vuoden ajan. Ja kummasti helpotti , kun palasi lomalta tähän petolinnun pesään... Tytär ei ollut juuri huushollin hoidosta perustanut 3 viikon aikana. Tosin ei tämä asunto jäänytkään huippukuntoon ennen lähtöä. Tänään siis olen siivonnut aika ahkerasti ja sitten käytiin vielä Tarjoustalossa ostamassa tytölle hengareita ja muuta sälää. On mulla muuten ihan mahottoman paljon keittiöroinaa: olen irrottanut muuttokuormaan huomattavan osan ja missään ei näy. Kyllä huomaa, mihin tässä huushollissa on satsattu. Onneksi tytär on kiitollinen kaikesta , mitä saa ilmaiseksi mukaan, eikä haikaile uuden ja kiiltävän perään ollenkaan, great - ehkä olen jossain pienessä asiassa kasvatuksessa onnistunutkin. Tai sitten tytär on saanut vain vähään tyytyväisen luonteen. Sunnuntai aamuksi saimme vuokrattua ison pakettiauton, jolla saadaan viedyksi isot tavarat : 120 cm sänky, kirjahylly, muutama tuoli ja kirjoituspöytä. Vaatteita on roudattu jo monta lastia pikkuautolla pitkin viikkoa. Eka yönsä tytär vietti viimeyönä omassa kämpässä vielä patjalla lattialla. Me siipan kanssa katsottiin nauhoitettuja Serranoja 00.30 saakka.


Niin lomaan palatakseni. Innsbruckissa me ostettin sikäläiset Innsbruck Kartet ja viiletettiin kaikki mahdolliset nähtävyydet. Korttiin sisältyi myös vapaa julkisen liikenteen käyttö. Ruokailu tuli yllättävän edulliseksi ja maittavaksi sikäläisesä Intersparin ravintolassa , jossa salaatti buffet maksoi 1 € / 100 g ja tarjolla oli jos vaikka mitä. Parina päivänä käytiin siellä syömässä ja keraan syotiin "iltamarkkinoilla" jossa tarjottiin leivitettyä rasvassa uppopaistettua kalaa ja tosi huisia sillisämpylöitä. Sillissä oli vielä pyrstökin jäljellä.. Laitan tähän muutaman kuvan todistuaineistoksi. Ei nyt täytyy alkaa katsoon bussiaikataulua, konsertti kutsuu.
Sillisämpylä ja Svarowskin Kristallweltin suihkulähde

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Hieno reissu sulla, Saksa ja Itävalta ovat upeita maita, meilläkin niissä tehty monia reissuja, ja uudelleen pitäis päästä taas.

Hampaitten ja paikkojen lohkeaminen on mulla ollut lähes joka toinen vuosi tapahtuvaa 40v täytettyäni...pelottaa mihin johtaa. Ikääntymiseen liittyvää :(

t. Johanna

TuuliS kirjoitti...

Teillä on ollut mahtava reissu - tervetuloa takaisin! Harmi tuo hampaan lohkeaminen... Ja saat olla iloinen että tyttärelle kelpaa muukin kuin kaupasta hankittu, siinä säästää monta euroa.

TuuliS kirjoitti...

Kiitos vinkistä, kävin lenen sivuilla heti ja huomasin käyneeni ennenkin, tosin siitä on aikaa. Ihania kuvia ja töitä!