perjantai 19. lokakuuta 2007

Glögeissä...


Öljy/ balsamicopullomme- glögeissä

Heipsan! Siis kauden eka glögi on avattu ja teksti sen mukaista, Kyseessä on Jouluglögi, makuna rommi-rusina (joka maistuu mulle myös jäätelönä) nam, hyvää, ja menee päähän.


Kuvittelen, että kurkkijat haluavat kuulla, miten Loirin konsertti meni. Konsertti oli elämys. Huolimatta siitä, että Vesa-Matti on lihonut ja vanhentunut. Karisma on tallella, vaikka selvästikin parhaat vuodet artistina ovat jo takanapäin. Olen käynyt useissa konserteissa, mutta en koskaan ennen tälläisessä, jossa yleisö oli niin hiljaa. Ikäänkuin ei olisi halunnut menettää yhtään sanaa kuultavasta. Aploditkin olivat runsaat, mutta hillityt ajallisesti. Heti kun Loiri sanoi sanankaan, yleisö hiljeni kuin taikaiskusta. Yleisöstä henki syvä kunnioitus taiteilijan työtä kohtaan. Omia tunnelmiani voisin kuvata sanoilla: Henkeäsalpaavaa, haurasta. Väliin joutui jännittämään., kuinka artisti kappaleesta selviää. Selvisi kuitenkin. Joten kuten. Huomasin välillä ihan pidättäväni hengitystä ja luulen, että hengitystään pidätteli moni muukin. Että semmoinen. Elämys. Taiteelliset pisteet korkeat, mutta tekninen suoritus ei. Alarekisteri soi upeasti, mutta ylä-äänet ei. Tämän konsertin jälkeen on kiitollinen siitä, että sinne oli lippu. Jotenkin tuntuu, että hänen konserttinsa on kohta pidetty. Hengitys kuulosti kovin raskaalta.Sumujen silta


Olen koko viikon puurtanut keikalla ja päivät ovat olleet aika rankkoja. Olen kuitenkin saanut tuntea itseni tarpeelliseksi- naiseksi paikallaan. That´s great! Huusholli oli kuin petolinnun pesä. Ilmoitin jo aamulla siipalle, että illalla sitten siivotaan, hän totesi siihen, että pitikö se nyt aamusta kertoa, menee koko päivä pilalle. Silti hän hoiti osuutensa: siivosi keittiön, laittoi pyykit pyörimään, puunasi pöntöt ja lavuaarit. Kauhun tasapaino siis toimii. Siivouksen palkkioksi saimme molemmat lampaan yrttimarinoitua sisäfilettä salaatin kera. Lisänä rouhechapattaa valkohomejuuston kera, palanpainikkeena mainio edullinen Crocodile rock - aussiviini. Jälkkärinä siis tämä glögi sekin vielä rusinoilla ja kokonaisilla manteleilla höystettynä. Mulla muuten pukkaa päälle syksyn ekaa nuhaa, olen pärskinyt voimallisesti pitkin päivää. Saas nähdä, onnistunko torjunta taistelussa, johon olen käynyt punaviinin ja glögin voimin.
Iltarusko

Mukavaa viikonloppua kurkkijoille! Mitäs jos tekin aloittaisitte glögikauden?

6 kommenttia:

TuuliS kirjoitti...

Terveisiä entisestä kotikaupungistamme! On siellä paikat muuttuneet! Tuli kierrettyä lähiympäristöä oikein kunnolla koiran kanssa. Ja kaupunkikuva on muuttunut postiivisesti ja tulee muuttumaan vielä enemmän, kun uudet rakennukset on saatu valmiiksi.
Olit Tukohomassa samaan aikaan kuin minä Suomessa. Ensi kerralla sitten, kun tulet niin otathan yhteyttä?

Vicki Li kirjoitti...

Tervetuloa kotiin ja Blogiin! Jeps, menimme ristiin. Mulla olikin kyllä niin vähän aikaa Stockiksessa, että tapaaminen olisi ollut turhan lyhyt. Mutta lupaan, että seuraavalla kerralla ilmoitan ja käydään vaikka fiikkaamassa (olen oppinut sanan Göteborgissa asuvalta ystävältäni)ja lähetän siipan yksin levyostoille.Roitsu muuttuu todellakin joka kerta kun siellä käy, miekin aina kattelen silmät pyöreinä ja katukuvassa näkee enää kovin vähän tuttuja, jos ollenkaan. Tai sitten ovat menneet niin vanhan näköisiksi, etten tunnista...;)

Anonyymi kirjoitti...

Minulla kesti kuukausi oman blogin kirjoittelua, ennen kuin uskalsin lähteä kommentoimaan ketään. Miksi tuleekin niin kriittiseksi?
Löysin sen Loirinloirin Uunon, Tyynen ja Kuselan takaa Eino Leinon levytyksistä ja Eino Leinon vasta Loirin/Hietasen/Wessmanin kautta. Loirin konsertissa se jokin on se koko paketti, mistä kirjoititkin. Siihen sisältyy myös kuulijan oma pohdinta elämän rajallisuudesta ja pienen hetken kauneudesta kaiken rajallisuuden keskellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kampissa ei vastata glögihaasteeseen; jouluun valmistautumiseen kuuluu meillä se, että lahjat hankitaan ennen 1. adventtia ja sitten vietetään niin paljon kuin mahdollista "pikkupaastoa" jouluun asti. Kun joulu sitten tulee, siitä sitten nautitaan glögeineen ainakin Nuutin päivään...

minävain... kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
minävain... kirjoitti...

Heips! sähelsin pois kommenttini...
mullakin on nykyään (tästä päivästä lähtien) oma blogi. Saas nähdä miten menestyy...
Glögiä ei tule paljon juotua ja tänään aloitin taas vaihteeksi laihdutuksen, että jaksaa taas syödä...

T: Toinen