sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Kylmää ja lämmintä

Fonduen syönti onnistui mainiosti ja ruokaa oli tarpeeksi lisukkeineen. Sain vihdoin käytettyä Unkarista ostamani säilykehapankirsikat, leivoin niistä piirakan tyttären kanssa. Maistui hyvältä kahvin kanssa jälkkärinä. Mie leivon tosi harvoin, leipominen on jotenkin liian tarkkaa puuhaa mulle. Ohjeita on pakko noudattaa, ettei tule ihan sutta ja sekundaa. Ruoanlaitossa voi käyttää paljon enemmän luovuutta ja pystyy korjailemaan asioita jälkikäteenkin. Ai- niin se norjalainen Herrgårds glögi oli oikein hyvää. Ehkä vahvimpana mausteena siitä pomppasi kardemumma.
Eilinen sää oli todella räntäinen ja vetinen sitten myöhemmin. Mutta tänään on aurinko paistanut täydeltä terältä ja puut ovat kimaltaneet jääkuorissa. Kaunista. Ulkona on kyllä tosi liukasta, saa kävellä kieli keskellä suuta, ettei vedä lippoja. Olen vanhemmuuttani tullut tosi varovaiseksi kävelijäksi liukkailla. Vaikka enhän mie kovin korkealta kaatuisi, kun olen vain 158 cm pitkä ( siis lyhyt) ja läskiäkin on mukavasti luitten ympärillä tömäystä hillitsemässä. Mutta kaatuminen on aina vakava juttu, saattaa mennä luita poikki. Tuo sauvakävely muoti antaa monelle vanhukselle hyvän turvan kaatumista vastaan.

Katsotaanpas, onnistuuko kuvien lataaminen tänään. Väsyttää niin, ettei ajatus oikein kulje. Saattaapi olla kyse pienestä krapulastakin. Mutta yksi kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mukavaa alkavaa työviikkoa kaikille!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivoja kuvia! Fondue-iltanne tarjoilu kuulostaa houkuttelevalta.

Meillä ei olekaan vielä lunta näkynyt, mutta odotellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Haa, olet saanut haasteen!

Anonyymi kirjoitti...

Saa nähdä, milloin meillä on fondueta. Varmaan pian.
Minulla nimittäin on nyt uunissa muunneltu versio tuosta kreikkalaisesta lammaspadastasi. Uutta minulle olivat oliiviöljy ja yrtit kasviksissa sekä tomaattimurska kaiken päällä.
Myös vähän ei-kreikkalaista ovat lisäämäni rimpssuluiden kappaleet lampaan ohella lihana. Sattui näet olemaan niitäkin kotona.
En ole mikään ehtoisa emäntä. Tuo lammaskuvasi vain oli niin upea.

Vicki Li kirjoitti...

Jesh. Kuulostaa herkulliselta. Ruoanlaitto on just tuommosta soveltamista aina sen mukaan, mitä sattuu kaapista löytymään. Tarkoitatko rimpssuluilla kylkiluita? Mullekin tule nälkä voin suorastaan haistaa ruokais tuoksun tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Jäi kertomatta, että oli tosi hyvää. Joo, ne oli kylkiluita (puolikkaaksi sahattuna niin kuin yleensä Thaimaassa). En tiedä, mitä yrttejä laitoin, kun olin laittanut kuivattuja yhteen purkkiin, mutta se oli hyvää, samoin tomaattimurskan vaikutus.
Kiva kokemus tuo oli. Meillä syödään usein "sitämitäon-pataa". Nyt uskallan lisätä siihen noitakin aineksia. Sitä mitä on.