lauantai 15. joulukuuta 2007

Raclettea ja punaviiniä


Tuoksuu varmaan sinne saakka....

Nyt on sitten testattu uusi raclette-pannu ja täytyy sanoa, että oiva hankinta. Hyvin pelasi kaikki ja paistolevy päällä oli niin nopsakka, että suorastaan kiirettä piti. On siinä termostaattikin, kunhan sitä muisti vaan käyttää.


Raclette ja Appenzeller-juuston kera nautimme aitoja lappilaisia puikulapottuja, keitettyä parsakaalta, herkkusieniä, cocktail-kurkkuja, kinkkua ja rosvonakkeja (lampaanlihasta). Oli hyvää ja rasvaista. Meikäläisen suuhun se Appenzeller oli juustoista makuisempaa. Sitä onkin nyt pikku pakko syödä, kun tuotiin Sveitsistä pari kiloa mukana.


Nyt on pakko antaa pieni viinivinkki. Oletko niitä ihmisiä, jotka kokevat punaviinin liian happamaksi? Mielestäni yksi erittäin hyvä punaviini tottumattomallekin puhumattakaan kokeneista ryypiskelijöistä, on australialainen Cawarra, maksaa kohtuulliset noin 8 eukkaa. Viini on suljettu silikonikorkilla, että ei ole korkkivikaakaan odotettavissa. Ainoa huono puoli on se, että sitä ei ole jokaisessa Alkossa, koska se kuuluu Alkon erikoisvalikoimiin. Nappaa mukaan , jos näet ja nauti. Laitan tähän kuvan pullon tunnistamiseksi.Vicki Lin punkkuvinkki, olokaapa hyvätten

Ei nyt täytyy alkaa laittaa vaatteet päälle ja lähteä tekemään poro/ kinkkutilausta lähikauppaan. Vaikka en kyllä ole vieläkään ihan varma, otanko kinkkua. Meillä ei ole ollut kinkkua moneen vuoteen, kun possua tulee syötyä leikkeleenä läpi vuoden.


Mukavaa viikonloppua kaikille, älkää tappako itteänne joulusiivouksella.

7 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Tuosuu kyllä tänne asti! Enpä ole päässyt raclettea koskaan kokeilemaan, mutta tuollainen pannu näyttää kivalta ohjelmanumerolta. Saatan kuvitella nuo hyvät maut jka viinin. Shiraz-cabernet on hyvä yhdistelmä, kiitos vinkistä.

Ihmettelen muuten aina, miksi kohtuuhintaisia viinejä pidetään erikoisvalikoimassa, eihän kaikkia listaviinejäkään ole kaikissa maan Alkoissa. Harvoin tulee tilattua, mutta täytyypä vilkaista, näkyisikö tuota ensi kerralla.

Vicki Li kirjoitti...

Jesh, racletten syönti on tosiaan sukua fonduen ja rapujen syönnille. Meille tulee intiimit partyt, kun tuo vehje on vain 4 tarkoitettu, hyvä niin.
Mulla on ihan vierotusoireet menossa, kun sirkus mainioine tirehtöörineen on lopettanut Blogistaniassa. Älä sinä vaan vielä harkitsekaan, please!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt taas ilmeisesti pääsee sisään Bloggeriin. Toivon mukaan.
Kerran olen päässyt kylässä käyttämään tuollaista pannua. Se oli mukavaa hyvässä seurassa kesämökillä.
Silloin oli vain suomalaisia juustoja pannulla. Varmaan joku haisevampi (!!) olisi vieläkin parempaa. Hyvin grillaus onnistui tuossa päällä.
Ja kyllä sekin juusto venyi...

noeijoo kirjoitti...

Raclette on kertaalleen kokeiltu ja hauska ajanviete, kuten fonduekin. Ja rasvaista tietty, kuten kaikki hyvä.. mutta ei sitä passaa miettiä, kun pääsee kerran hyvän ääreen.

Vicki Li kirjoitti...

Heipsan Noeijoo! "Ja vaarin vanhat villahousut" Hokema eräästä vanhasta leikistä sopii tuohon sun nimimerkin perään. Nice to meet you! Tervetuloa karkailemaan oudoille poluille täällä Blogistaniassa.

Olivia kirjoitti...

Hei!
Kiitos viinivinkistä !
Ostimpa tuota heti eilen, en vielä maistanut.
Näyttää kyllä tosi tutulta, olen varmaan nautiskellut ennenkin.
Lisää vaan ruoka - ja viinivihjeitä, kiittäen.

TuuliS kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pidän mielessä ensi kerralla viinikaupassa käydessäni. Raclettea en ole koskaan vielä kokeillut, mutta mukava vempele näyttää olevan.