maanantai 21. tammikuuta 2008

Energiaa

Aurinkoa pimeyteen


Perjantai-iltana lähdin pienelle laivaristeilylle Tallinkin uivalle viihdekeskukselle, Galaxylle. Meitä oli reissussa 10 naista ikähaitarista 35-65. Naisia yhdistää joko entinen tai nykyinen työpaikka, osa on jo eläkkeellä ja joku palkattomalla työlomalla ; ) Mutta paitsi, että meidät on työ yhdistänyt, on meidät yhdistänyt myös hyvä huumorintaju ja hervoton hauskanpito.

Aluksi kävimme syömässä Gourmet-ravintolassa ja täytyy sanoa, että tämä oli eka kerta kun sain Tallinkilla sekä loistavaa ruokaa, että hyvää palvelua. Söin paahdettua metsäkyyhkyn rintaa tomaattirisotolla ja oli siinä muitakin lisukkeita. Jälkkärinä oli creme brulee, joka on aina yhtä hyvää. Alkupalat passasin tällä kertaa, ettei tullut nassu liian täyteen tanssimista ajatellen.


Sitten vain vähän kevyempää päälle, tanssikengät jalkaan ja baanalle. Laivalla oli kaksi tanssiravintolaa ja disko. Isommassa, yökerhossa, musiikki ei oikein ollut mun makuuni. Ei ollut kunnon tanssimusiikkia ja yleisökin oli alle 30 enimmäkseen. Siis ei kun keulaan Moonlight baariin ja johan alkoi löytyä vauhtia. En ehtinyt vielä edes valkkaamaan, ketä hakisin, kun ensimmäinen oli jo mua hakemassa. Osoittautuikin loistavaksi tanssijaksi. Ihanaa, kun sai vain heittäytyä vietäväksi, eikä tarvinnut ottaa paineita, että mitä tästä tulee. Tanssiminen on tosi hauskaa, jos ja kun siitä tykkää. Kuin hullu puurosta. Sitten aloin itte hakemaan ja kerkesi väliin joku muakin hakemaan. Mitäkö tanssin? No foxia, valssia, tangoa, humppaa, lavajivea ja mitä tahansa, jos mies osaa viedä. Kyllä oli hauskaa, enkä saanut yksiäkään rukkasia tällä kertaa. Välillä kävin luikauttamassa karaokessa Perhosen ja kaverit keinuttelivat lavalla koreografiaa. Sinä se yö kului aamuun saakka tanssiessa. Hyttiin kömmin 4.30, yökyöpeli oli siellä jo koisaamassa, mutta kaksi muuta tuli vielä minun jälkeen. Nukuttiin noin 4 tuntia ja sitten teimme pienen kävelyretken läheiseen kauppakeskukseen kauheassa vesisateessa, joka muuttui tiskiräteiksi (rännäksi) Jee, sikäläisestä apteekista löysin puoleen hintaan näitä arpihoidossa käytettäviä silikonilaastareita. Eli pelkkää säästöä koko reissu. Kyllähän te tiedätte nämä "edulliset" laivareissut. Mukaan maista lähti myös vähän viinaksia- mutta vain kohtuullisesti.

Siippa toivottikin reissuun lähtiessäni, että pistähän nyt tanssikiintiötäsi kuntoon ja senhän mie tein. Siippa ei välitä tanssimisesta, ei ole koskaan välittänyt. Mutta onneksi hän sietää tätä mun tanssi-innostusta, kunhan se pysyy kohtuudessa. Kohtuus on ehkä noin 4-6 reissua vuodessa. Karaokea tuli laulettua vielä sunnuntainakin, vieraat miehet pyysivät laulamaan duettoa kanssaan ja muahan ei kauan tarvi houkutella. Tuli vedettyä Kotiviini ja Uralin pihlaja. Summa summarum: vaikka reissussa tuli valvottua, mie ehdottomasti virkistyin ja energisoiduin. Tuo meidän porukka on kyllä niin hulvatonta, että vaikka me vaan istuttais hytissä omalla porukalla , meillä olisi hauskaa. Saati sitten, kun mennään ihmisten ilmoille ja tanssimaan.


Palasin lauantaina ja kävin kotona kääntymässä, sillä meidät oli kutsuttu syömään villisian potkaa ystäväpariskunnalle. Olihan ihanaa, A. oli hauduttanut potka ym. palasia viitisen tuntia uunissa kerman kera ja oli siinä muitakin lisukkeita. Kertakaikkisen hyvää. Emäntä itsekin oli tyytyväinen, hän valmisti villisikaa ensimmäistä kertaa itse ja tekovaiheessa oli välillä ollut epäily, että mitä tästä tulee. Veimme siipan kanssa sinne mainiota vadelmanmakuista villisikasnapsia, jonka onnistuimme löytämään Munchenistä elokuussa. Muistakaa ostaa, jos amorbachilaista Bauerin tislaamon Wildsau Tropfenia sattuu joskus tiellenne. Se on hyvää jäisenä snapsina. Erityisesti villisian kera, mutta menee ilman sikaakin.
Nyt on tiukka viikko. Kaikki päivät ovat ihan täynnä. Hyvä niin, sillä palkattomiakin päiviä on tammikuun alussa ollut useita. Mukavaa viikkoa kaikille kurkkijoille. Ottakaapas tanssikengät naftaliinista ja käykää niitä tuulettamassa. Se virkistää.

7 kommenttia:

noeijoo kirjoitti...

Vauhdikas reissu, joko on jalka pysähtynyt tanssin jäljiltä, vieläkö vipattaa?

Tallinnassa en ole käynyt koskaan, Viipurissa kyllä. Suunnitelmissa on, kunhan saan miehen houkuteltua mukaan, ehkä siis kymmenen vuoden kuluttua..

Työniloa!

Virpi P. kirjoitti...

Nytpä osuit alueelle, josta meikäläisellä ei ole mitään sanottavaa. Jazz-baletin ja diskotanssin jälkeen olen tanssinut paritansseja vain kerran elämässäni, kun opiskelijaravintolaan osui hyvä tanssittaja.

Mutta ihanan kuuloinen reissu on ollut! Tuollainen virkistää pitkäksi aikaa. Ja hyvät kuvat.

meri kirjoitti...

Sinä tyttö se osaat pitää lystiä! Bailauksen ilo välittyy tänne asti - ilmeisesti jälkiseuraamuksetkaan ei olleet kovin ankarat? Tanssiminen on ihanaa vaikka tanssinkin mieluummin rokkia - tanssimisen ilo on kuitenkin sama.
Mites ne kengät valintaperusteena, toimiko?

Olivia kirjoitti...

Hyvä sinä !
Kuullostaa NIIN hyvältä menolta. Tuli ihan ikävä noita laivareissuja. Viimeksi olen heinäkuussa käynyt (Tukholmassa). Siellä lähempänä asuessa tuli käytyä useamminkin.

Vieläkö vartioit painoa, vai miten käsitin...
No, tanssiessahan ne mukavasti paikat kiinteytyy .

Vicki Li kirjoitti...

Reissusta on toivuttu, ei edes tullut sitä tavallista "kolme päivää väsyttää reissun jälkeen, kun on valvonut yhden yön..." Eka kerran moneen viikkoon paino oli tänä aamuna alle 71 kg eli 70,8 kg. Pääsenköhän ikinä alle 70 kg???
Jos me tällä porukalla= kommentoijat,lähettäis laivalle, olis kuulkaa hauskaa kans.Vaikka juotais vinkkua hytissä ja parannettais maailmaa, jos ei tanssiminen teihin kolahda. Paitsi, että mie karkaisin parketille. Ja laulamaan karaokea.

Meri, näkö (onneksi ei sentään ulkonäkö ;) )on mennyt niin huonoksi, ettei kenkien perusteella voinut valkata, Silti tuli oivat valinnat.

Virpi P. kirjoitti...

Vicki, sut on haastettu miettimään ekotekoja! Vilkaisepa mun sivuilta.
Onko tanssiminen ekologista? Kalorinkulutusta ja hyvää mieltä halvalla?

Irene kirjoitti...

Hei Vicki Li!
Teillon ollu justihin sellaanen reissu, ku likoolla pitääkin olla, kun ne lähtöö risteilylle ja tanssimahan.
Mäkin tykkään tanssimisesta, mutta Mattimäälle son pakkopullaa, ja sentakia mullon tanssit jääny vähihin. Mutta ainahan sitä voi aloottaa uuren leheren elämänkertomuksessansa. Moon vai vähän huono tanssihin vietävä, kun pakkaan itte ruveta viemähän.
Muutenki, mullon vaivaantunu ja kankia olo, kun jourun liian lähelle vierasta miestä. Kyllä mä voin miestenkans pitää hauskaa verbaalitasolla, mutta jos ne pyrkii liian lähelle, musta tuloo vaivautunu. Eikookki ristiriitaanen piirre mun persoonas? Ristiriitaanen siksi, notta moon kova halaamahan vierahiakin ihimisiä, ja ihimiset sanoo notta mua on heleppo lähestyä, ja mä päästän ne lähelle henkisellä taholla.8o/ Miehen sisko sanoo mulle kerran, notta sähän oot ihan vereslihalla, mutta kummaa on se, notta sua voi silti lähestyä ja koskettaa. Terveisin Irene