keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

See you later, alligator!

Kesä tulloo, uikkuperhe juhannusuinnilla 2007


Muutama sana vielä ennen reissuun lähtöä. Ei ihan yhtä hyvä lähtösaarna, kuin Pohojalaasen Tasa-arvon Irenellä .

Takkiehdokas numero 3 matkalle otettavaksi pyörii koneessa. Kaikissa on joku vika. Maihari on pikkusen kinttana persuksen kohdalta (tyttärelle alunperin ostettu ja numeroa 34!) Kuoritakki on kylmä ja turhankin sporttisen näköinen. Siispäs kävin vielä kellarissa hakemassa sinivihreän poplarini, jota käytän tosi harvoin. Koko on riittävä ja malli on ok, mutta siinä oli joku pyöränrasvatahra edessä helmassa. Laitoin Tabortia tahralle ja takin koneeseen. Jos tahra lähtee, lähtee takkikin mukaan. Siis murheet se on reissuun lähtijälläkin.


Olkkarin lattialla on auki kaksi matkalaukkua ja molemmat ovat vain puolillaan. Oudon vähän tavaraa, mitähän oleellista olemme unohtaneet? Tavaran vähyys saattaa kyllä johtua siitä, että kesämatkoilla meillä on aina mukana tilaa vieviä erikoisvarusteita mm. vaellukseen. Tuliaisiksi olen saanut tee-tilauksen Noan vanhemmilta. Japanilaiset ovat käsittääkseni teen suurkuluttajia, että luulisn hyvää teetä olevan tarjolla. Saakohan sieltä kunnon kahavia ollenkaan?? Eipä silti väliin mie olen matkoilla ihan kahviton, jos ei ole hyvää kaffetta. Tosin muistan lukeneeni jostain, että japanilaiset ostavat suurimman osan jamaikalaisista Blue Mountain- pavuista, joita pidetään maailman parhaana kahvilaatuna.


Jotenkin nämä lomat aina tulevat kuin puun takaa. Vaikka olen tiennyt jo pitkään reissusta, en ole etukäteen juurikaan muhinut loma-ajatuksissa. Arjen ja työn imu ja veto on niin suuri.Siippa sen sijaan on tyylilleen uskollisena käyttänyt valmisteluihin koko tämän kolme viikkoa, jonka ajan olemme olleet tietoisia Japanista. Ai- niin, alunperin meidän piti mennä Intia- Nepal-Tiibet-Kiina reisulle, joka sitten peruutettiin Tiibetin tilanteen vuoksi.

Ajattelen teitä, pidän manuaalista matkapäiväkirjaa, jotta voin sitten kertoa teille tapahtumista vaikkakaan en reaaliajassa. Huomenna seikkailu alkaa: lentosukat nykäistään jalkaan heti aamusta.
Laitan tähän kuvan viime Juhannuksesta Laukaasta. Kuvat on otettu vanhalla digikameralla. Keskiyön aurinko suomalaisittain vuonna 2007. Nyt sitten kohti nousevan auringon maata.
Ai-niin, JOS satut olemaan 15.000 kurkkija sivullani, niin laitapas kommenttilootaan tiedotus. Jokin pikkuylläri on luvassa.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Virkistävää, vahvistavaa, voimaannuttavaa matkaa!Muista käydä ihailemassa aitoja japanilaisia puutarhoja kameran kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hauskaa ja rentouttavaa matkaa! Onkohan siellä kirsikkapuut jo kukkineet, niistä saisi hienoja kuvia.

PS. Ota kuitenkin sitä kahvia mukaan... =D

meri kirjoitti...

antoisaa matkaa ja yhteistä lomaa. Toivottavasti saat paljon hyviä uusia kokemuksia ja niiden lisäksi rentoutumista. Pitkiä aamuja!

Eevis kirjoitti...

Melkein täälläkin matkakuumetta podetaan, niin nuo viime hetkien pakkailufiilikset kerroit... Oikein ihanaa matkaa teille!

Virpi P. kirjoitti...

Stressitöntä lähtöä ja onnellista matkaa, Vicki Li!
Pakkaamisen vaikeus on tuttua, mitä oikeasti tarvitsee matkalla. Ainakin kenkäpuoli näyttää olevan kunnossa, joten siinähän se tärkein on.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää lomaa, kunnon kengät jalkaan, kamera olalle ja kahvia minäkin ottaisin mukaan..

Vicki Li kirjoitti...

Kiitos kaikille matkatoivotuksista. Nyt häärään viimeisiä juttuja täällä kotona ja se on MORO!

Anonyymi kirjoitti...

Voi kylläpäs mua nyt harmittaa =( olen vierailia nro 15001...
Noh, toivottavasti teillä oli hyvä reissu, täälläkin jo ihan kesäiset ilmat!

T:Minävain