lauantai 10. toukokuuta 2008

Onnea äideille ja naisille!


Nyt jotain muuta kuin Japanin juttuja. Matkakertomus jatkuu siis tuonnempana. Olen asettunut taas juurevasti Espoon maisemiin. Mennyt viikko oli erittäin työntäyteinen. Mulla oli kuusi työnohjausryhmää (keskiviikkona kolme) ja pari päivää heitin keikkaa. Perjantai-iltana jatkoin suoraan töiden jälkeen Helsingin keskustaan ihanan D:n 18-vuotispäiville. Kyseessä oli tutun ortodoksiperheen kuopus, josta tuli täysi-ikäinen. Isä- Heikki oli siunaamassa tilaisuuden ja päivänsankarin, joka hehkui lämpöä ja välittämistä kaikkiin vieraisiin. Meitä vieraita oli läsnä varmaankin piirun alle sata henkeä. Hieno tunnelma ja paras se oli keittiössä, johon kokoontui milloin minkäkinlaista porukkaa. Pakenimme vieras P:n ja isäntäpariskunnan kanssa jossain vaiheessa alakerran pizzeriaan kaljoille. Hieno aloitus kesäiselle viikonlopulle. "Monia vuosia, armorikkaita vuosia..."


Oikein hyvin nukutti. Aamusta siivosimme kämppää ja pesimme pyykkiä. Iltapäivällä lähdimme pyöräretkelle. Minulle pyöräretki oli tämän kesän ensimmäinen eli huomenna persuksissa tuntuu. Ajoimme Isoon Omenaan sen vuoksi, että siellä esiintyi männä vuosien suosikki :Sig. Inkinen oli vanhentunut ja kaljuuntunut, mutta biisit toimivat yhä.


Matti Inkinen vauhdissa Isossa Omenassa klo 15.30Nämä kuvat omistan Eikalle, kunnon Sig-fanille!


Tulimme reissulta nälissämme. Mie aloin laittaa ruokaa ja siippa laittoi parveketta oleilemiskuntoon. Paistoin taas kerran karitsan paahtopaistia ja sen kanssa oli perunaa ja salaattia etelä-afrikkalaisen Guardian Peak viinin kanssa. Nam, sekä ruoka että viini oli oikein maistuvaa. Meidän parvekkeelle vai pitäisikö sanoa terassille paistaa upeasti ilta-aurinko ja tänä iltana oli todella lämmintä. Istuimme terassilla saunan jälkeen pyyhkeisiin kietoutuneina ja nautimme baarikaapin antimista. Baarikaappi kuulostaa tosi juhlalliselta, kyseessä on siis arkisesti sanottuna vitriinikaappi, johon on sijoitettuna lähinnä matkoilta tuotuja viinaksia.
Alkudrinkkinä loiva gintonic ja siitä se sitten lähtee...

Kun parvekkeella pämpätään, innostutaan myös lähettämään tekstareita kavereille. Tällä kertaa sillä seurauksella, että saamme vieraaksemme A:n , vanhan ystävämme ensi perjantaiksi. Ihanaa. A. on tosi vanha ja lungi tuttu, kahden lapsen yksinhuoltaja-äiti. Ihana ihminen, jota elämän rankkuus ei ole päässyt kyynistämään. Tervetuloa A. !

Haluan toivottaa kaikille äideille ja äidiksi halunneille oikein leppoisaa äitien päivää. Meillä tällä kertaa vietetään paitsi äitien päivää, myös siipan 50-vuotisjuhlaa: Olemme kutsuneet kakkukahville siipan vanhemmat ja hänen siskonsa perheineen. Ostin valmiina täytekakun ja voileipäkakun ja hain markkinoilta Herrasväen pikkuleipiä. Siis juhlaa pukkaa.

Tässä parvekeillallinen, karitsan paahtopaistia lisukkeineen


Äitiys on ihana rooli. Ainakin mie olen nauttinut siitä täysin siemauksin. Olisin halunnut nauttia useammankin lapsen äitinä, mutta olen kiitollinen, että saimme siipan kanssa tyttären, joka syntyi 1 pisteen lapsena, mutta on tätä nykyä hieno kympin nuori nainen, joka opiskelee mieleistänsä alaa Helsingin Yliopistossa. Olen myös kiitollinen äidilleni, pian 80-vuotiaalle nuorekkaalle ikä-ihimiselle!

11 kommenttia:

Eevis kirjoitti...

Teillä on monta hyvää syytä iloon ja juhlaan. Onnea!

Sooloilija kirjoitti...

Onnellisia juhlahetkiä teille sinne! Nauttikaa!

Tuosta Sigistä tuli mieleen, että tänä keväänä lauloin 12-vuotiaalle tyttärelleni synttärionnittelulauluksi Sigin biisin 'Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain, hyvää syntymäpäivää toivotan'.. Ja hän katsoi huuli pyöreänä, että "mitäh?". Piti sitten hieman valistaa häntä Sig-yhtyeen olemassaolosta, youtubesta katsottiin pätkiä. Tytärtä nauratti Sigin Matin 80-luvun tyyli.

Tosiaan näyttipä ihan tavalliselta keski-ikäiseltä, leppoisan mukavalta miehenköriläältä nyt kuvissasi.

meri kirjoitti...

Sosiaalista elämää piisaa näemmä vaikka lampaat söis. Iloisia juhlia ja tänään erityisesti hyvää äitienpäivää!

Meillä myös oma terassikausi on avattu, eilen polkaisimme pystyyn ex tempore grillijuhlat omalle porukalle ja oli kivaa. Possunfilettä, täytettyjä herkkusieniä ja kasviksia, palanpainikkeena pullo hyvää chileläistä. Ihan kesä!

noeijoo kirjoitti...

Olinpas otettu, meinasin jo muutenkin tikahtua ensimmäisen Inkisen kuvan edessä. Mun fanius muuten perustuu paljolti siihen, että näin unta nuorena tyttönä, että.. ei voi kertoa, mutta ikuinen suhde oli luotu. Hassu heppu punaisissa housuissa.
Hyviä juhlia teillä, niitä pitää ihmisellä olla. Grillikausi ei avaudu täällä vielä, kun vettä sataa, lihoja olisi.

Hyvää äitienpäivän jatkoa!

Vicki Li kirjoitti...

Eikka,unet on ihania. Surukseni nään nykyään kovin harvoin hyviä seksiunia. Kai se johtuu tästä iästä, ei enää hyrise muu kuin vatsa nälkäänsä.

Virpi P. kirjoitti...

Onnea sinulle! Äitiys ei ole itsestään selvää, sen olen saanut itsekin huomata. Onneksi kuume iski jo nuorena ja sain kaksi poikaa, vaikka olin lapsettomuushoidossa jo 24-vuotiaana.

Te osaatte ottaa ilon irti hetkestä.

Virpi P. kirjoitti...

Ja piti vielä sanoa, että tosi ihanat kuvat!

Olivia kirjoitti...

Hei vicki Li !
Matka meni sitten hyvin näemmä, kiva.
Hyviä kuvia mutta parhaita on nuo Espoon valkovuokkokedot,oikein kaipaan niitä .Täällä kun ei moisia näe.

Se on meilläkin juhlan aika ensi viikonloppuna. Mies täyttää ns. pyöreitä ja hieman reissuakin pukkaa sen kunniaksi.
Hyvää ruokaa, viiniä, rentoutumista...mitäpä sitä muuta enää.

Vicki Li kirjoitti...

Haippa, Olivia! Taas telepatiaa. Funtsin juuri yx päivä, että, mitä sulle kuuluu ja missä menet. Kiva kuulla, että kaikki on ok ja juhlaa pukkaa teilläkin. Mie olen kans aivan myyty näihin valkovuokkomattoihin. Joka kevät se on yhtä suuri elämys.

Anonyymi kirjoitti...

En ollut uskoa noihin valkovuokkoketoihin, ennen kuin näin junan ikkunasta. On ne hienoja!

-noeijoo

Anonyymi kirjoitti...

Yhden pisteen lapsi? Taisi olla aika pieni keskoslapsi, jos jotain osaan päätellä. Onnea kuitenkin sekä sinulle äitienpäivän ja miehellesi syntymäpäivän kunniaksi! Mä olen pari päivää myöhässä, mutta on tullut luettua blogeja tosi vähän viime päivinä...