torstai 29. toukokuuta 2008

Täysi-ikäinen vanhaan malliinKukas se siinä? Tytär 3-vuotispäivään 28.5. 1990Eilen oli mukava päivä. Tytär halusi tulla vältämättä kotiimme yöksi tiistai-iltana sen vuoksi, että hän ei halunnut herätä yksin asunnossaan syntymäpäiväaamuna. Eilen 28.5. ainokaisemme täytti siis maagiset 21- vuotta, mikä oli muinoin täysi-ikäisyyden rajapyykki.


Niinpäs me sitten siipan kanssa herätimme hänet laululla perinteiseen tyyliin ja kortin olin myös omin pikkukätösin valmistanut. Lahjan ( omasta toivomuksestaan lahjakortti jalkahoitoon) hän sai sitten illalla, kun olin ehtinyt sen hakemaan. Aika mielenkiintoinen lahjatoive, on kait tullut suitsutettua jalkahoidon ihanuutta. Olen itse käynyt ehkä 3 kertaa elämässäni ja kovasti olen nauttinut joka kerta.


illalla meillä oli naistenilta rotunaisille eli oli kutsunut mielenkiintoisia naisia lähipiiristäni keitolle. Aamun värkkäsin tyttären kanssa keittoja valmiiksi, tein sitä kiitosta niittänyttä thai-kanakeittoa ja toisena oli kasvissosekeittoa. Kanakeitto oli taas aivan loistavaa, mutta kasvissosekeitosta tuli turhan makeaa, kun laitoin mukaan vähän liikaa bataattia. Kyllä sitäkin söi, mutta ei se ainakaan mun suosikkia ollut. Vieraita olin kehottanut tuomaan mukanaan omat ruokajuomat ja viinipulloja tulikin niin ruokajuomaksi kuin lahjaksikin. Jälkiruoaksi tytär oli leiponut suklaacookieseja ja porkkanakakkua.


Kaikki vieraat eivät tunteneet toisiaan ennestään , mutta aika mukavasti tutustuminen sujui pienen leikin avulla. Olin levittänyt parisängyllemme pari sataa kuvaa, joita käytän työnohjausryhmissä ja kaikki vieraat saivat käydä pareittain valitsemassa sydämellään kuvan, joka heitä puhutteli. Toiveena esitin, että kuva liitettäisiin enemmän privaattipuolelle. Sitten alettiin purkaa kuvia vuoden lopusta syntynyt ensimmäisenä ja siitä aina alkuvuoden naisiin. Saimme kuulla mukavia tarinoita ihmisiltä. Enimmäkseen naiset olivat mun ystäviäni, mutta tyttärellä oli mukanaan kaksi opiskelukaveriaan, jotka edustivat nuoria naisia, koko ikähaitarimme oli siis 19-61. Siis oikein mukava Naistenilta, vieraat lähtivät siinä kymmenen maissa. Kun vieraat lähtivät, oli onnellinen olo. Pippaloiden järjestäminen kannattaa aina, vaikka väliin väsyttääkin ihan sikanaan.


4 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Persoonalliset juhlat olit järjestänyt. Sehän se on aina ongelma jos vieraat eivät kaikki tunne toisiaan niin se tutustuminen on vähän väkinäistä..
Ja totta on sekin, että kun juhlat on pidetty ja ihmiset lähteneet niin usein on onnellinen olo. Kaikille ihmisille tekee hyvää tavata ihmisiä, juhlien merkeissä. Ystävyyskin välillä juhlistuu eri tavalla.

meri kirjoitti...

Ahaa, teillä olikin ihan oikeat juhlat! Ja päivänsankari on kuvankaunis tummasilmä, onnittelut hänelle.
Minä virtuaalitykkäsin enemmän tuosta bataattikeitosta, koska olen makean ystävä.
Kiva, että juhlat onnistuivat hyvin. Iloisella emännällä taitaa olla suurin vaikutus siihen asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivan oloiset kemut teillä tuntui olevan!
Minäkin tykkään kutsua joskus toisilleen outoja ihmisiä yhteen. Käytän samanlaisia keinoja kuin sinäkin tutustuttamisessa silloin tällöin!Omilla viisikymppisilläni saivat kaikki vieraat asettua sille vuosikymmenelle, jolloin polkumme ohtasivat; viisikymmenluvulla sijoittuivat vanhemmat ja setiä, tätejä, pikkuvelikin, kuusikymmenluvulle siskot, vanhimmat ystävät, serkut jne...Kukin kertoi muutamalla sanalla jotain suhteestamme. Se oli mielenkiintoista ja hienoja tarinoita saimme mekin kuulla!

Eevis kirjoitti...

Onnea! Sinulla on kaunis tyttö. Niin kiva ajatus juhlia kaikenikäisten naisten kesken. Voin kuvitella, millainen päivä sinulla on ollut tyttösi kanssa jo juhlia valmistellessa. Ja tuo leikki on aivan mainio idea!

Niin, juhlat jatkuvat varmaan mielessä vielä pitkään...