sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Kesäviikonloppu

Vielä on kesää jäljellä...Perjantai oli erilainen työpäivä. Pidimme Kesälaidunpäivän maalla pohtien osuuskuntamme tulevaisuutta. Oli mukavaa olla uudessa ympäristössä Valkeakoskella "mummonmökissä" ja miettiä yhdessä sitä, missä menemme yhteisönä ja minne kenties olemme matkalla. Ajankohtaista on tällä hetkellä osuuskunnan muuttaminen osakeyhtiöksi. Mulle on aika sama, teenkö töitä osuuskunnassa vaiko osakeyhtiössä, mutta imagokysymys se tuntuu ainakin olevan. Osuuskunta mielletään vähän niin kuin meijeriosuuskunnaksi. Jotkut jopa ajattelevat, että siinä työllistävät itsensä ne, joita kukaan muu ei huoli töihin. Että näin. Saattaapi olla, että olenkin piakkoin osakeyhtiön osakas, enkä pelkkä palkkatyöläinen. Kuulostaa kyllä paremmalta, kuin mitä oikeasti on. Mie olen aina ajatellut, että huoleton on hevoseton nainen, mutta jos tilanne niin vaatii sopeutunen tähän omistamisen autuuteen.

Vanhaa kaupunkia Tallinnasta

Lauantaina lähdimme perheristeilylle Tallinnaan. Tallinna oli entisellään: kaunis kaupunki, jossa saa huonoa palvelua. Enimmäkseen. Yritimme ensin mennä syömään pizzapaikkaan, jossa meitä ei noteerattu lainkaan. Odoteltuamme noin 10 minuuttia palvelua teimme johtopäätöksen, että meitä ei haluta tänne ja häivyimme tapahtumapaikalta. Hyvin ei käynyt seuraavassakaan paikassa. Ravintola sijaitsi kellarissa, jonne johti todella pimeät portaat. Portaitten alapäässä oli edessä lasiovi ennen valaistua ravintolasalia. Mie sitten kävelin suoraan päin lasiovea hämärästä käytävästä. Nyt otsassani on muhkea kuhmu. Ruokaa saimme odotella noin 45 minuuttia ja tullessan se oli jo vähän jäähtynyt. Mun kana ja tyttären kala oli ok, mutta siipan vasikka oli tosi pienestä vasikasta.... Olisi ehkä sittenkin kannattanut käydä Tallinnan luottopaikassamme, jossa olemme syöneet noin 4 kertaa ja joka kerta palvelu on loistavaa. Ruokakin on hyvää, mutta siinä ei ole kermassa eikä voissa säästelty. Kyseessä on Vana Ema juures, jonka hauska logo on tässä alla:
Täältä saa herkullista ja rasvaista ruokaa. Huippupalvelun kera.Kun palasimme Länsisatamaan illalla oli edessämme inhottava kamojen raahaus Ruoholahteen , josta bussit kulkevat. Siinä bussia odotellessa saimme nähdä taas jotain kivaa. Laivue kuumailmapalloja ( 5 kpl) purjehti majesteettisesti ylitsemme. Kotona menimme saunaan ja pesimme Viron pölyt itsestämme. Toteamuksella: Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä. Tytär oli tosi tyytyväinen reissuun, taisi olla meistä kyllä ainoa.Joskus pitäisi päästä kyytiin

Ihmisiä on kuin muurahaisia, kun niiltä tuolta ylhäältä katsoisi
Ruoholahden toimistotornit ja paljon ilmaa välissä


Voimia kaikille kurkkijoille alkavaan viikkoon. Kestäkää vielä nämä muutamat viikot ennen lomaa. Niin teen minäkin.
13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mekin oltiin juuri Tallinnassa! Samoin: Paska reissu (sanan just siinä merkityksessä), mutta tulipahan tehtyä... kts. tarkemmin blogistani.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, uteliaana pitää heti kysyä ostitko niitä silikonilaattoja? Mitä maksaa Tallinnassa? Täällä tuntuu olevan niin kallista että odottelen lääkärin mielipidettä hoidon aloittamisen tarpeellisuuteen enkä ala omatoimisesti vielä sähläämään... Onko hoito sinulla tehnyt jo tulosta? Miltä ne teipit tuntuu, ahdistaako, hikoiluttaako?

Olivia kirjoitti...

Yksi mainoskommentti tähän väliin !

Jos harkitsette milloin laivaristeilyä Ruotsiin, kannattaa nykyisin valita Viking Line, ei Siljaa.
Olen yleensä matkustellut Vikingillä ja kuvitellut olevani jotenkin "huonommassa" paatissa (= halvempi ), mutta asiahan on päinvastoin.
Nämä Siljat ovat varmaan omistajavaihdoksen myötä sitten huonontuneet palveluiltaan (jonkun tietävän kommentti)

Viking Linen palvelu ( jos sitä yleensä laivalla saa) on ehdottomasti parempaa ja buffet pöydätkin notkuvat ihan eri malliin ( nehän on tietääkseni palkittukin joskus)


No, tämä nyt tuli vaan tuosta Viron matkastasi mieleen....

Sooloilija kirjoitti...

Eipä tarvitse sitten kai koskaan Viroon haaveilla menevänsä kun on jo tämän ikäiseksi elänyt (nelikymppiseksi) enkä ole koskaan siellä käynyt, enkä kyllä haaveillutkaan.

Se on just se palveun ilmapiiri ja ihmisten asenne, joka vaikuttaa tosi paljon. Ja joka vaihtelee eri kansallisuuksien välillä.

Kivoja kuvia sinulla. Varsinkin nuo kuumailmapallokuvat.

Ja Olivialle kiitos laivavinkistä; aina kun on tullut Siljalla mentyä. Ja paljon olen elämäni aikana mennytkin, sukulaisia kun on Tukholmassa.. Joskus lapsena olen kerran mennyt Vikingillä. Pitääpäs harkita seuraavan kerran menoa sillä..

Vicki Li kirjoitti...

Hei, Lyyli! Ostinpas hyvinkin Mepiformia Tallinnasta. Parhaat palat saa nännien reunustamiseksi koosta 4X30 cm ja se maksoi Tallinnassa 142,40 EEK eli euroina 9,10€. Sama läpyskä maksaa Suomessa 19,50€ eli puoleen hintaan. Ehdottomasti laastari kannattaa haetuttaa Virosta. Itse en ole tulokseen ainakaan vielä tyytyväinen. Olen pitänyt teippiä syyskuusta alkaen koko ajan (lukuunottamatta 3 viikkoa ennen lopputarkastusta) plastiikkakirurgi kehotti jatkamaan vielä 3 kk ja jos ei auta, aloitetaan joku kortisonihoito??? Luulen,että teho olisi ollut parempi,jos olisin aloittanut käytön aiemmin. Väärässä asiassa aloin pihtailemaan, älä tee samaa virhettä. Teippiä saa myös edullisemmin Ruotsista 5 kpl paketti maksaa 500 kruunua eli 100 kruunua läpyskä. Sinänsäö hoito on helppoa, laita teipit ja unohda. eivät tunnu missään. Otan pois vain saunaan mennessä, suihkut ne kestää ihan hyvin. Samoja teippejä pystyy käyttään noin 2 vk hyvin pidettynä. Missäpäin Suomea asut, Lyyli?

Anonyymi kirjoitti...

Hei, täällä Oulunseudulla asustelen ja nyt pistän vakavaan harkintaan käynnin Haaparannan Ikeassa ja samalla paikallisessa apteekissa :o)Hyvä syy päästä Ikeaan! Oikean rinnan ala-arvet on aika paksut ja välillä kyljellään nukkuessa käy jopa arpeen kipeää, eli voisihan sen hoidon aloittaa. Leikkauksesta on nyt vajaa 4kk. Kiitos vinkistä, täytyy alkaa täyttämään loma-anomusta isännälle Ikean reissua varten!

Vicki Li kirjoitti...

Jesh, aloita vaan hoito heti. Niitä on tosiaan eri kokoisia, mulle tuo koko on ollut sopivin. tsiikaa netistä koot. Apteekit eivät pidä sitä kovin paljon varastossa, eli voit joutua tilaamaan. Sinuna soittaisin etukäteen Haaparannan apteekkiin ja varmistaisin, että tavaraa on saatavilla siinä koossa, mitä tarttet.Ettei tule hukkareissua.

Anonyymi kirjoitti...

Luin juuri Pilviharson Tallinnan matkasta ja nyt sun - eikä tee mieli lähteä ainakaan sinne. Kaupunki itsessään on houkutteleva, mutta ehkä suomalaiset eivät ole kaikkein toivotuimpia turisteja. Mutta hyvä, että edes tytär viihtyi reissulla! =)

Nyt kannattaakin olla töissä, sillä ilmat kylmenivät. Mökillä alkoi olla liian tuulista, tultiin kaupunkiin.

meri kirjoitti...

Ikävä kuulla että Tallinnassa ei olekaan mukava käydä, olen miettinyt sitä yhdeksi kesän mahdolliseksi kohteeksi.

Kuumailmapallo näyttää hauskalta, mutta nuo rakennukset aivan karmeilta. Miten nykyisen hyvinvonnin ja teknologian aikana voidaan tehdä jotain noin rumaa?

Anonyymi kirjoitti...

Jopas täällä on Tallinnanvastaista mielipidettä...Pohjoisen ihmisenä olen aina silloin tällöin nauttinut Helsingissä ollessani pienistä ja nopeista ulkomaankäynneistä Tallinnassa. En ole kyllä huomanut palveluissa puutteita ainakaan ihmemmin.Olisiko niin että kun käy harvoin , ei kiinnitä huomiota tuollaisiin asioihin kun on vielä niin paljon muuta katselemista.

Viimeksi kävin siellä viime elokuussa äitini ja siskon kanssa, kävelimme sinne ylös linnanrauniolle ja tornille, ilma oli hieno ja löysimme väliltä viihtyisiä kahviloita herkkuineen!

Kuljimme siskon silmin hän kun oli siellä ensimmäistä kertaa!Sisko tykkäsi kyllä ja me äitini kanssa myöskin.

Vicki Li kirjoitti...

Korjaukseksi mainittakoon, että olen käynyt Taliinnassa ehkä noin 10 kertaa ja on osa reissuista ollut oikein onnistuneitakin. Mulle vaan ruoka on kauhean tärkeä ja sille ja huonolle ravintolapalvelulle tulee pantua painoa vähän liikaakin.Tallinnassa kannattaa joskus ottaa oikein opastettu kaupunkikierros, siellä on paljon ja mielenkiintoista katseltavaa/kuunneltavaa. Ja kuten sanottu, olen saanut myös ihan huippupalvelua esim. tästä Vanaema Juureksesta vieläpä joka kerta. Mutta olen saanut luvattoman monta kertaa myös erittäin ynseää palvelua ja surkeaa ruokaa, en sentään kalliilla hinnalla. Suosittelen Tallinnaa ja jos lähtee alhaisin odotuksin voi oikeasti yllättyä iloisesti. Joskus lähden kyllä kylpyläreissulle Viroon, onko kokemuksia kurkkijoilla? Mistä löytyy hyvä hinta-laatusuhde ja iloinen palveluhenki? Tulen vastedeskin menemään Tallinnaan. Ei yhden paskan epäonnisen reissun takia kannata tuomita koko maata,please.

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas! Googletin ruotsin apteekit ja todellakin sieltä saa silikonilevyt PALJON edullisemmin. Jos vaan ruotsinkielen taito riittää niin soitan Haaparannalle ja varaan ne sinne etukäteen. Kyllä siellä tuurilla suomellakin pärjää, ainakin kun hain sieltä hepatiittirokotteet ja nekin edulliseen hintaan! Ensi viikolla on edessä Helsingin reissu mutta ohjelmaa on jo niin paljon (Bon Jovi, UIT) ettei ehdi Tallinnaan apteekkireissulle ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin on kuumailmapallokokemus. Nuo kuvasi toivat sen mieleen.

Tukholmanristeilyllä kerran käytiin vain käääntymässä Tukholmassa. Kävin kannella aistimassa Tukholman tunnelmaa. Näin, miten kaupungin takaa alkoi nousta joukko kuumailmapalloja, saattoi olla parisenkymmentäkin palloa. Ne lipuivat äänettöminä korkealla laivan yli hitaasti ja vakaasti ja häipyivät taas jonnekin horisonttiin. Oli MAHTAVAA!