perjantai 29. elokuuta 2008

Hengen ravintoa

Saksassa olimme lomamme viimeiset 4 yötä ja saimme nauttia Munchenin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Suureksi yllätykseksi meille, ilmeni, että sunnuntaisin melkein kaikkiin museoihin pääsee 1€ ainakin perusnäyttelyyn. Ahneita kun olimme, kiersimme peräkkäin neljä museota alkaen antiikin vahvojen naisten näytelystä ja päätyen modernin taiteen ja muotoilun Mekkaan. Tälläinen museopläjäys on aika turruttavakin, mutta on taottava, kun rauta on kuumaa. Se oli myönteistä, että joka paikassa sai valokuvata. Joissakin toki vain ilman salamaa.


Vahva jumalatar: Pallas Athene. Tuossa suussa on jotakin kaikkea halveksivaa, ylimystä. En haluaisi joutua hänen vihollisekseen.Nyt olis nuijalla töitä. Aika huvittavaa tuo olemus ja siihen yhdistettynä kuitenkin kunnon ryhmynuija. Minusta se kertoo jotakin naisen monipuolisuudesta ja naiseuden monista ulottuvuuksista. En epäile pätkääkään, eikö tästä naisesta löydy myös taisteleva soturi, joka nuijallaan rökittää viholliset ja vastaanpanevat kunnon mustelmille. Tunnistan tuon tyypin myös itsessäni. Useimmiten nuijani on juuri noin kuin hänelläkin, kauniisti käsivarrella kuin kukkakimppu, mutta auta armias, kun nuija laitetaan duuniin...Tässä muinaisia naissotureita : amatsoneja. Oman arvonsa ja voimansa tuntevia naisia. Tuohon on pyrittävä. Tultava sinuiksi kaikkien omien puoliensa kanssa. Vielä kuitenkin on se naisellisuuskin näkyvissä. Mun tisut on nykyään aika samanmalliset ;) mutta lihaspuolella jään kyllä kauas näistä.Tämä veistos oli laitettu häveliäästi yhteen nurkkaan. Päätöntä seksiä. Mutta kumpikas siinä onkaan päällimmäisenä? On sitä ennenkin osattu.


Lapsifiguureja oli vähemmän, mutta tässä yksi. Linnulla on vähän ahdistavat olot. Tällä figuurilla on kuitenkin vielä pili tallella, kun se on niin lyhykäinen.Mitäs sanotte Rento-Reinosta?
Aika eroottinen näky, vaikka pili olikin poikki, niin kuin lähes kaikilla miesfiguureilla. Ne on nuo pienet ulkonevat osat huonosti säilyviä aikojen saatossa. Näen tuossa kuitenkin nuorukaisen, joka on kroppansa kanssa hyvinkin sinut. On varma viehätysvoimastaan. Mikä ettei.Modernin taiteen puolella oli tällainen mukava seinä ja sen edessä mukavan näköisiä vaan epämukavia istuimia.Aitoa Warholia

Vietimme maanantain Deutsche Museumissa siis 4,5 h ja jalat olivat ihan setsuurilla. Siltikin paikka tuli vasta juosten kustua. Tekniikan kaikkivoipaisuususko voi tuossa paikassa joillekin avautua, vaan ei mulle. Suosittelen erityisesti insinööreille ja aikaahan kannattaa varata tuommoinen viikko nyt alkuunsa.
Näihin kuviin ja kultturitunnelmin tällä kertaa.

5 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Kuka se sanoi, että nykylapset on lihavia! Tuollainen pullukka oli näköjään jo antiikin lapsi-ihanne. Nuorukainen sen sijaan prime timen vietossaan kelpaa esikuvaksi kenelle tahansa räppihemmolle edelleen. Mamma lepuuttaa erittäin mielellään vanhoja silmiään myös noissa suloissa.

Kiitos viikonlopun taideannoksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta kaunein patsas oli ensimmäinen, rennon Reiskan ohitin häveliäästi silmänräpäyksessä (enkä edes huomannut, että pippeli oli poissa). Tuleeko tästä nyt joku seksiblogi, kun täällä tämmöisiä tuhmia kuvia on näytillä?

Vicki Li kirjoitti...

Katriina- hyvä, että muillakin vanhoilla rouvilla on silmää...tiedät kyllä mille.
Iines- hmm..Vicki Lin seksiblogi, mikä ettei...aloitinhan blogin rintojen innoittamana ;)

noeijoo kirjoitti...

Kaunista katsella, sellaista on alaston vartalo. Lihakset varsinkin. Jotenkin nuo amatsonit laittaa miettiin, niillä on miehen kroppa ja lihakset, naisen sääret ja samanlaiset tissit kaikilla. Onkohan mallina ollut kuitenkin mies?

Ihmetyttää, miten herkkää ilmettä veistokseen sakin, tuo suu on ilmeikäs kyllä, kuten kirjoitatkin.

meri kirjoitti...

Eksyin täältä eilen seikkailemaan veistospuistoihin ja museoihin niin että jäi kommentti laittamatta.
Pallas Athene oli lempijumalani Odysseiassa, ja Odysseus hänen suosikkinsa. Minullakin on yksi pronssinen Athenen pää sotaisine kypäröineen ja ylähuulineen. Johon en ollut kyllä hoksannut kiinnittää mitään huomiota ennen kuvaasi.
Reiskaa ihailin pitkään ja hartaasti. Ihanan raukeasti osaakin kellottaa ja tuulettaa perintökalleuksiaan.