lauantai 11. lokakuuta 2008

Hulluja hankintoja

Väriloistoa tänään


Olipahan taas Stockalla Hullut Päivät (nimensä veroiset) Esite tietenkin tuli hyvissä ajoin ja bongasin sieltä muutaman jutun, jotka olen joka tapauksessa ajatellut hankkia. Tosi asiahan on, että siellä on tarjolla paljon ihan skeidaa ja toisaalta myös tavaraa, joka oikeasti on edullista. Meitsi on jo pitkään haikaillut riisikeittimen perään, kun nämä aasialaisvaikutteiset ruoat maistuvat jo hyvältä suussa, jossa makusilmut vai mitä ne nyt ovatkaan, ovat jo harventuneet. Siis makua pitää ja saa olla, mieluiten vähän tavallista suomalaista tulisempaa. Nyt siis tämä hankinta tehtiin piirun alle 40 euroa, koska halusin nimenomaa mallin, jossa on myös höyrytysmahdollisuus vihanneksille tai jollein muulle. Eka riisisatsi oli oikein maittavaa vaikkakin kuivahkoa, koska vähän liian vähän tuli laitettua vettä thai-basmatiriisi seokselle. Mutta joka härveli vaatii kyllä pientä opettelua, ennenkuin tulos on priimaa, eikä sutta ja sekundaa.Toisena hankintana siipan kanssa päädyimme hommaamaan monitoimilaitteen: tulostin- kopiokone- skanneri. Entinen tulostimeni oli tosi simppeli versio, mutta nyt on sitten parempi ja pääsen vihdoin kokeilemaan esim. vanhojen valokuvien skannausta, jota monet bloggaajat harrastavat. Laitteitten lisäksi hyödynnän aina kunnolla ruokatarjoukset: tuoretta tonnikalafilettä, pakasteeseen ankanrintoja ja lounaaksi susheja. Ruoka on tärkeää ja pakollista, siis miksi en ostaisi, jos edullisemmin saa. Nyt salat julki. Mitä sinä ostit Hulluilta päiviltä Stockalta? Näitten lisäksi ostin ison pötäkän suihkusaippuaa ja pari jättituubia hammastahnaa. Jos totta puhun, mieli teki Siemensin kahvikeskusta, mutta jätin sen väliin- tällä kertaa.

Lautasella marinoitua tonnikalafilettä riisin kera, nam


Tämä viikko on mennyt vauhdilla. Siskon tila on ollut nousujohteinen eli voin ilokseni kertoa teille, että hänet on vieroitettu hengityskoneesta ja hän on tavallisella osastolla. Kuulen illalla tarkemmat tiedot, kun siskon tytär soittaa mulle käytyään tapaamassa äitiään. Olen syvästi kiitollinen siitä, että ainakaan tässä vaiheessa minun ei tarvinnut hyvästejä siskolleni jättää.


Kävimme siipan kanssa Puukeskuksessa kattelemassa sauna materiaaleja, mutta ikävä kyllä siellä oli vain pelkät matskut esillä eikä mitään sisustussuunnitelmia. Täytynee hakia firma, joka olisi kiinnostunut myös suunnittelusta, eikä vaan kokoamisesta. Mun silmää värin puolesta miellyttivät eniten lämpökäsitelty apache ja haapa. Vanhat lauteet ovat normaali apachea ja näyttävät nukkavieruilta ja likaisilta 19 vuoden jälkeen. Vaikka likaisia ne eivät oikeasti ole, pesin nimittäin höyrypesimellä lauteet muutama viikko sitten.

Tänään täällä Espoossa on satanut tihkua vaakasuoraan ja sieniretki jäi tältä päivältä tekemättä. Yksi paskamainen homma olisi vielä tälle viikonlopulle: pitäsi laittaa parvekekalusteet kasaan talvea varten. Miten sitä jotenkin oudosti siirtää aina ikäviä hommia.

Kyllä nuoret ihmiset ovat sitten kauniita. Kuulin tämän viisauden äidiltäni useinkin, kun olin nuori. En käsittänyt, mistä hän puhui. Nyt käsitän. Oli ihana olla kummitytön 18-vuotispäivillä ja nauttia nuorison kattelusta. Sileitä ihoja, pitkiä tukkia, energiaa vaikka muille jakaa. Vein lahjaksi proosallisesti Hackmannin ruokailuvälineitä, joissa on turkoosit kahvat olisko ollut Hackminna, tai jotain sellaista. Tyttö vaikutti ainakin tyytyväiseltä, kohtahan on aika jolloin hän muuttaa omaan kämppäänsä.
Lehti puusta variseepi, päiväyötä pakenee,
lintu pieni syksyn tieltä kesämaille rientelee

Huomenna on sitten anopin pirskeet, joihin olen luvannut tuoda mukanani kuoharilaseja ja kameran. Taitaa siis olla myös kuvauskeikka mulle. Olen tilannut hienon kukkapuskan läheiseen kukkakauppaan, joka omistaja on ainakin tähän mennessä osannut tehdä mulle kimput joka tilanteeseen. Annan vain hintaylärajan ja muutaman peruskukan, jonka siihen haluan. Aika usein, niinkuin nytkin, lähdetään liikkeelle gerberoista ja siihen sitten jotain muuta sopivaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

titu kirjoitti...

Hulluilta päiviltä lähti mukaan huulipuna (ei hulluun hintaan tosin, mutta väri on jäämässä pois, joten oli pakko ostaa jo valmiiksi), kätevä matkapakkaus shampoille ja kasvovesille, sekä kivan oranssi neuletakki - aika vähän siis, kun matkalaukkuun ei enää muuta mahtunut ja nyt lauantaina Oulussa oli tärkempää tekemeistä - käydä Veekun luona.

- hei, ethän ollut Stockalla torstaina, ikäänkuin olisin tunnistanut hiuksesi vaateosastolla?

Vicki Li kirjoitti...

En se minä ollut. Olin nimittäin Tapiolan Stockalla en keskustassa ollenkaan ja perjantaina piipahdin Itäkeskuksessa lähinnä kyllä vain syömässä.Tänään lauantaina sitten tuli nuo isot ostot, nekin Tapiolassa. Siippa tuolla virittelee sitä uutta monitoimivehjettä. Siehän pysyit kans ihan kohtuudessa hulluudessa. Hyvä niin.

Anonyymi kirjoitti...

Mua ei saa Hulluille päiville eikä muuhunkaan ryysikseen, mutta joskus siellä näyttää olevan ihan hyviä tarjouksia. Mun seuraava kodinkonehankintani olisi joko leipäkone tai marja- ja sienikuivuri (jälkimmäinen on ehkä enemmän miehen toivelistalla).

Kaunis syksyinen puukuva!

Geraldo Maia kirjoitti...

Hello Vicki Li,
Blogisi on hyvin kaunis. Pidin siitä.
Terveisin Brasiliasta:
Geraldo

Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla että sisaresi tila on paranemassa. Terv. Irene <3

noeijoo kirjoitti...

Hulluilta päiviltä oli ihan pakko raahata kotiin pari laatikkoa pusuja, ne kun ovat niin sopivasti siinä tarjolla.

Lumenen päivävoiteen ostin, koska voide on loppu ja jotain uutta ajattelin kokeilla. Tytölle ostin sellaisen apinapaidan, jolla on antennit päässä. Sopii hälle hyvin, on herkkä vaistoamaan kaikkea..

Minä nautin hulinasta ja tungoksesta yleensä, mutta liian kuuma talvitakki päällä ei pystynyt keskittymään. Tein sitten heräteostoksen lahjakortilla, ostin koruja. Muuten en olisi raskinut. Pidän niistä kovin.

TuuliS kirjoitti...

Tänään vasta ehdin kunnolla käymään, Roissa ei ollut tietokoneista hajuakaan... toisaalta ihanaa että on edes yksi paikka jossa eletään hitaasti ja rauhallisesti eikä stressata turhia. Meni pari päivää totutellessa.
Ja ihanaa kuulla että siskosi on toipumassa!

Anonyymi kirjoitti...

Mansikan makuisia pusuja tuli ostettua laatikko , ja se oli siinä !

Eevis kirjoitti...

Uusi askel toipumisen tiellä. Kiva kuulla!
Olin kerran Riiassa Stockmanin hulluilla päivillä. Aika hullua! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kampista en ole lähtenyt Hulluille päiville yli 10 vuoteen. Mielummin käyn kaupassa ihan täysjärkisinä päivinä, vaikka mielelläni en silloinkaan. Viimeksi kävin ostamassa teinille Warehousesta toiset farkut, ettei tarvitse yöllä jännittää, ehtivätkö ne ainoat kuivua aamuksi ;)