maanantai 24. marraskuuta 2008

Anova saa...

Laitetaanko turvat kohti tuulta porukalla?
Haikailin tuossa viime postauksessa lisälumen perään ja pyyntöni kuultiin ainakin täällä pääkaupunkiseudulla. Lunta alkoi puottaa tuossa puolenpäivän jälkeen ja SITÄ TULI. Kerkesimme juuri käydä tallilla katsomassa kummityttäremme uljasta ratsastamista ja pyörimme geokätköillä, kun tuuli alkoi ensin voimistua. Tallilla ponit selvästi odottivat kunnon myräkkää ja seisoivat kaikki hauskasti samaan suuntaan tuulen suhteen . Pystyin olemaan tallilla vain muutaman minuutin, kun aloitin aivan hillittömän pärskimisen. Oli pakko häipyä, ettei hevoset olisi hermostuneet mun aivasteluun. Kotona piti vielä oikein ottaa avaavaa lääkettäkin, ennekuin olo alkoi helpottaa. Mun on vieläkin vaikea käsittää, että olen niin allerginen hevosille. Hevoset olisuvat kyllä ihania katseltavia, mutta on tyydyttävä kuviin.


Kiva talviturkki ponilla

Illalla olimme Tuomiokirkossa hyväntekeväisyyskonsertissa, jossa oli todella vaihteleva ohjelmisto ja hienoja taiteilijoita: oopperalaulajia, kuoro, lauluyhtye, musikaalitähtiä ym. Oikein mukava konsertti ja ulkona oli niin paljon lunta, että Tuomiokirkon portaita olisi voinut laskea persuksillaan. Konsertti kesti lähes 2 tuntia ja sen jälkeen kävimme vielä tyttärellä kaffilla. Kotona olimmekin sitten vasta lähellä 22 ja sitten alettiin piirtään uusiksi saunaremppatoiveita. Nukuin poikkeuksellisen huonosti. Sellainen inhottava tunne, että on ollut vain "koiranunessa", kiuas asiat tulivat uniinkin: Pikkutonttu vai höyrykiuas. Ai-niin, onko kurkkijoilla kiuas suosituksia tai kokemuksia ylimaallisen ihanista löylyistä? Meille kynnyskysymys saunarempassa on se, että leveä ylälaude säilytetään (syvyys 80 cm) Siellä me kaksi vanhaa varista istumme kasvot ja jalat vastakkain koko ruhoinemme ylhäällä. Sääli vaan, että nykyiset standardi lauteitten tekijät eivät tunnu ymmärtävän tälläisen lauteen päälle. Ennen vanhaankin Suomessa oli leveä ylälaude vaan, jonne johti tikkaat. Erään viisaan saunasivuston mukaan löylyhuoneen ainoa hyötyalue on ylälaude ja olen asiasta aivan samaa mieltä.


Hän taisi olla Porkkana nimeltään

Tässä välissä soi ovikello ja olin siitä kovin ihmeissäni. Postinkantaja toi mulle paketin. Arvatkaas mitä oli paketissa? Siellä oli ihka uusi pehmo-BASSET. Muistanette R-kioskin pieleen menneen koirakampanjan, jossa kiinalaisten pehmokoirien nenistä löytyi liian suuria myrkkypitoisuuksia. No, nyt mulla on upouusi "terve" basset.


Lumet kinostuvat parvekkeelle

Nyt mulla on nälkä. Lämmitän siis maissikananrinnan tuolta jääkaapista ja ehkä voisin vaikka perunan mikrottaa. Taustalla mulla laulaa Juha Tapio. Mukavaa oikein mun korvan mukaista musiikkia. Voimia alkuviikkoon. Taistelkaa tienne läpi lumikenttien, niin teen minäkin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No samanlainen laude on teillä, ku meilläkin. Samallailla istuttakin siipan kans varpahat vastatusten, niinku minä ja Anonyymiki. Meillon maailiman paras sauna ainakin mun mielestä. Sielon hyvä parantaa maailimaa ja kuunnella launatain toivottuja kynttilän valos, varsinki nyt, kun on oikein jouluntuntu, kun saatihin lunta. Meillon nimittäin tapana piipahtaa parvekkeelle vilivottelemahan ja nauttimahan kuumaa glögiä pimiänä vuodenaikana. Hyvää kuluvaa viikkua sulle sinne jonnekkin. Toivoopi Irene

Virpi P. kirjoitti...

Tuollainen leveä ylälaudehan on hyvä ajatus. En ymmärrä, istuuko kukaan saunassa jalat alhaalla kuin kirkonpenkissä. Tai minähän en käy saunassa muutenkaan, en ole koskaan tykännyt kuumasta, ja nyt saan siitä urtikariankin. Kävisin mielelläni höyrysaunassa, tai hankkisin sellaisen infrapunasaunan, jos tilaa olisi.

noeijoo kirjoitti...

Oma sauna paras sauna.. puusauna.

Leveä ylälaude tuli tutuksi saunaseuralla, kun pääsin siellä vierailemaan. Hyvin maistui löyly leveällä lauteella.

Sopivasti mitoitettu kiuas on kai tärkeä, ettei ole liian suuri pieneen tilaan, silloin tulee tukahduttavan kuuma.

Lunta tulvillaan on nyt maa. Ja parvekkeenne kuvassa. Hitaasti on aurat liikkuneet, viideltä sai tänään vielä kahlata lumessa paikoin.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on ollut aikoinaan erittäin viisas saunantekijä. Lauteilla voi löhötä puolimakaavassa asennossa ja tilaa on. Rouva Naapurinrouvalla on sellainen hetivalmis kiuas ja jos sen muistaa vain avata ajoissa, niin löylyt ovat pehmoiset ja jopa hyvät hengittää.

Kesällä kävin laavakiukaan lämmössä, en oikein innostunut, mutta syrämmen vei sellainen ikikiuas, täynnä kiviä. Sanoivat kyllä että sen lämmittäminen kestää ikuisuuden, en tiedä. Löylyt oli ihanat.

Joko riittää??? Siis lumi. Terveisin joku jolla varmasti nyrjähti paikaltaan "sekin" eilen kolatessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia poneista. Tyttäreni käy tuolla samalla tallilla mutta ihan pikkuponit ovat jääneet jo vuosia sitten. Minäkin ratsastin ja paljon kunnes aivoverenvuoto katkaisi harrastukseni kolme vuotta sitten. Onneksi lähes kaikki pelaa kuten ennenkin. Sääli että olet niin allerginen. Terveisin Marja-Leena