perjantai 19. joulukuuta 2008

Huppeliskissa

Tässä koristeellinen joulupöytämme: uusi kynttelikkö, joulutähti ja kortit


Heipsan kurkkijat ja kiitokset runsaasta kommentoinnista. Se piristää aina satunnaisen bloggaajan mieltä. Nyt on perjantai ilta. Takana rankka työpäivä eli aamulla työnohjausryhmä ja perään vielä työkeikalle, joka kesti aina 17.30 saakka. Sitten sikanälkäisenä kotiin, ( lounaana oli herkullista, mutta ei niin nälkääpitävää kasvissosekeittoa) äkkiä safkan laittoon: karitsan paahtopaistit pannulle ja uuniin vihannesperunasekoitusta. Siippa teki tuoresalaatin ja avasi viinipullon. Kiskoin ruokaa kuin henkeni hädässä ja menihän siinä tietty puoli pulloa punkkuakin. Nyt olo on hyvä ja tyytyväinen, kun kello on 19.17. Siippa huutelee kahvin perään, mutta mie bloggaan. Viikko on ollut hyvinkin hektinen, mutta siitä olen vaan kiitollinen, sellaista hissuttelua on ollut pari aikaisempaa viikkoa, että alkoi miltei tympiä.Ankea pikkuvessamme ennen remppaa


Urakkasopimus on sitten allekirjoitettu ja maanantai-aamuna klo 8 ukot ryntäävät purkamaan pikkuvessaamme. Otin tuossa muutaman kuvan ja totesin, että kameran läpi se tila näyttääkin aivan kaamealta: ankealta ja kulahtaneelta. Täytynee pyytää Katriina apuun uuden vessan suunnitteluun, sillä olen kuullut, että Katriinalla on maailman viihtyisin vessa vai oliko se kylpyhuone?? No tosi asiassa vessa on jo suunniteltu meidän heikolla maulla ja kyvyillä, mutta valmista pitäisi olla joskus tammikuun puolen välin tienoilla.Ihan vakavasti puhuen mua inhottaa se ,että mulla ei ole oikein minkäänlaista esteettistä silmää. Olen vaan pirun käytännöllinen ja askeettinen. Olen aina ihaillut ja tulen ihailemaan ihmisiä, joilla on silmää kauniille ja makua ja rahaa toteuttaa sitä. Tuttavapiiriini kuuluu muutama tällainen ihminen, ihme , että sietävät minua. Käytännöllinen toki olen ihan tappiin saakka, niin ja mukavuudenhaluinen kans. Tosin kerran olen saanut palautetta eräältä rouvalta tuttavapiiristäni siitä, että hän ihailee mun juhliani, missä ulkonainen ei ole koskaan viimisen päälle, mutta ruoka on aina hyvää ja juhlat hauskat. Pidän noista kiinni, koska muuhun en pysty.
Ainoa koriste vessassa. Patsas, jonka sain eräältä asiakasperheeltä.

Todellakin remppa alkaa tosissaan ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan on löylyhuone ja pikkuvessa uudessa kuosissa tammikuun loppuun mennessä. Rahaa palaa, mutta palakoot. Tässä asunnossa tulemme kait asumaan, kunnes meidät kärrätään palvelutaloon. Kämppä on yhdessä tasossa, rapussamme on hissi ja tilaa on ihan riittävästi meille ja tuleville lapsenlapsille... Ihan oikeasti tätä lapsenlapsi teemaa sivuttiin,kun suunniteltiin löylyhuoneen uusia lauteita. Tytär on vielä onnellisen tietämätön siitä, että löylyhuonetta suunniteltiin myös lapsenlapsien näkökulmasta. Passaa siinä sitten vannassa istua lapsen välilauteella. Saunaremppa käynnistyy vasta pikkuvessan jälkeen, laitan kuvia, kun aika lähestyy ennen ja jälkeen. Mukavaa viikonloppua kaikille kurkkijoille, olitte sitten huppeliskissa tai vesiselvinä. Nyt lähen kahavile.

5 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Tyytyväisen naisen puhetta työviikon jälkeen!
Mun kylppäri on vain Eickan mielipide. Kun meillä on miehen kanssa kummallakin omat valtakunnat, listasin tarkkaan omat tarpeeni. Mietin, mihin laatikkoon tai kaappiin mitäkin haluan ja miten kädet aamukiireessä parhaiten etsiytyvät. Säilytyskalusteet valitsin keittiötoimittajaliikkeen naisen kanssa, hän mittasi ja viilasi kalusteet juuri siten kuin halusin.

Hyvä vinkki on litteä vain 15 cm syvä seinäkaappi siellä, missä tilaa on vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Vicki Li!

Vessaremontti on rankkaa puuhaa, vaikka sen tekeekin ammattimiehet. Aina se kuitenkin asukasta rasittaa. Mä voin kertua sulle, notta mikään ei oo ihanampaa, kun saunoa lapsenlapsen kans. Mullon vieläkin muistis ne kihakkaat ajat, kun Pieni I vielä kävi saunassa mun ja Anonyymin kans. Niitei voita mikään =oD Nyt son niin isoo äijä, nottei suostu saunomahan enää meirän kans. Se käy vaan huutelemas jalakapallo tuloksia paapalle saunahan, niinku mommaa ei olisi enää olemaskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis Anonyymi oon minä Irene =oD

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin tilava tuo pikkuvessanne on :) Kyllä siitä vielä kuule hieno tulee, just sellainen kuin te haluatte :)
Ai että kuulosti hyvältä tuo perjantai-illan ruoka! Mullon nälkä :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja kärsivällisyyttä vessaremonttiin! Ehkä on hyvä pitää pieni huppeli päällä koko ajan, niin remontin kestää paremmin. ;D

Nimim. 2 lonkeroa ja hupselkskissa