keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Vickilän joulu

Tapiolan Stockan jouluikkunasta osa


Alkupalat on katettu ja joululiina löytyi (tiedoksi Katriinalle)


Vatsa pönöttää kunnolla, vaikka jouluruokia oli entisestään selvästi vähennetty. Lounaaksi söimme suppilovahverokeittoa noin klo 13. Se maistui hyvältä, vaikka jouduin sen tekemään soijakermaan tyttären vuoksi.

Tytär ompelee kiinni kalkkuna Pääreikää...
Siippa toimi kalkkunamestarina. Kalkkuna täytettiin aprikoosi-leipä-sipuli-pekoni-sitruuna-mausteet -möhnällä ja sitä valeltiin säännöllisesti viini-vesiliemellä. Paisto kesti noin 4 h ja sitten herkku oli valmis. Lisäksi tarjottiin: suutarin lohta, graavisiikaa, silakkarullia, mätiä, ranskankermaa, sipulia, viininlehtikääryleitä, imellettyä perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, puikulaperunoita, juustotarjotin, hyvää punaviiniä ja valkoviiniä, lakritsia, suklaata ja tietenkin purkkiherneitä, jotka ovat siipan ja mun suosikkeja aina jouluisin. Ihan omalla pikkuperheellä istuttiin pöydässä ja nautittiin. Kaikki meillä ymmärtävät ruoan päälle. Tosin tytär ei vielä kovin perusta viineihin. Ennen ruokailua saunoimme vielä vanhassa saunassa. Saunahan on menossa kans remonttiin heti uuden vuoden puolella. Joimme siipan kanssa saunassa lauteilla olutpullon puokkiin ja hyvältä maistui. Muistelin sitä, että olut maistui suussani tosi pahalta aina 35 vuotiaaksi asti, mutta sitten suussani tapahtui joku outo muutos: olutkin alkoi maistua ihan hyvältä sopivan ruoan tai seuran kanssa.

Emännällä... eiku kuusella perä leveä


Lahjoja tuli enemmän kuin osasin odottaakaan: Muumi-mamma muki, Loirin uusi kasaribiisi levy, keittiövälineitä ja DVD tv- sarjasta "Tahdon asia". Siitä sarjasta tykkäsin tosiaan ja nyt on mahdollisuus kattoa se uudestaan. Olo on tosi tyytyväinen ja sokerihumalainen. Lakua tuli vedettyä yli sallitun määrän. Soitin muuten siskolleni. Hän oli päässyt sairaalasta kotilomalle jouluksi ja oli todella onnellinen, rollaattori on mukana huimauksen vuoksi, mutta muuten hän selviää hyvin. Miehensä oli valmistellut siellä joulun ja kutsui myös mun vanhempani heille syömään. Ihana asia, että isä ja äiti pääsevät valmiiseen joulupöytään. Pyhät jatkuu, ottakaa rennosti, niin teen minäkin.

7 kommenttia:

Eevis kirjoitti...

Leppoisat joulun jatkot! Meillä oli hyvin perinteinen joulukattaus, mutta listasi nähtyäni taidan ruvata uudistaman sitä.

Kalkkunaa olen kerran tehnyt; olisi pitänyt täyttää mehukkaammasi.

Kiva, että siskosi loma onnistui. Taas yksi askel saavutettu...

Hyvää yötä!

Sooloilija kirjoitti...

Onpas teillä ihanat herkut siellä syöty, pienelläkin porukalla noin paljon ruokaa! Kalkkuna näyttää ja kuullostaa erityisen maukkaalta.

Kuusi on söötti, leveä ja matala.

Hyvä, että läheisille kuuluu hyvää. Hehän ovat varsinkin joulun aikana mielessämme..vaikka tietenkin muulloinkin.

Jatketaan joulun viettoa, ja syödään tänään taas lisää hyvää ruokaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kampissa käydään joulupöytään vasta tänään, kun äiti oli eilen töissä ja poika isällään. Taidan tehdä tästä perinteen: pyritään tekemään kaikki valmiiksi aatoksi, sitten voi viettää joulurauhaa viimeistellen ja rauhoittuen ja viettää suurta juhlaa joulupäivänä. Joulua jatkuu loppiaiseen, nautitaan!

Virpi P. kirjoitti...

Liina sen tekee, ja kynttelikkö! Mutta on teillä aikamoinen ruokalistakin, ei ihme jos maistuu ja mahat pullistuu. Tuollainen kalkkuna houkuttelisi NIIN paljon, mutta ei meidän miesväki suostu. Kinkun piti olla niin iso, että uuninluukkua sai tunkea kaksinkäsin kiinni. Taidan tehdä kalkkunan joskus muulloin kokeeksi.

Hyvät sapuskat täälläkin oli ja tänään onneksi saa syödä valmiita, en aio evvääni värräyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Aah, hyvää ruokaa ja viiniä, mikäs sen parempaa!
Meillä on jo vuosia ollut lampaanpaisti joulupöydässä.
Rauhallista Joulupäivää!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Joulua ja Onnellista Uuttavuotta teille sinne Espooseen. =oD Toivottelee IRENE

hubaa kirjoitti...

Leppoisia loppupyhiä! Tuommoisten herkkujen jälkeen minä olisin ainakin ihan tyrmässä, kun ei osaa syödä kohtuudella.