tiistai 2. joulukuuta 2008

Yksikseni yskiskelen

Siis olen yksin, ei mulla oikeasti yskää ole. Ainakaan vielä. Sain yllättävän hyvin nukuttua, vaikka siippa ei siinä vieressä kuorsannutkaan ja vaikka katsoin hurjan dinosauruksista kertovan ohjelman illalla telkkarista. Mie olen oikeasti niin herkkä, että joudun paljonkin rajoittamaan sitä, mitä illalla telkkarista katson. Jännittävät kauhujutut eivät sovi ollenkaan.
Kiitokset muuten kaikille kurkkijoille, sillä ihan salaa on kurkkijoitten määrä mennyt yli 30.000. Mutta tehdäänpäs sitten niin, että kurkkija n:o 33.333 palkitaan jollain vickimäisellä yllätyksellä. Muistuttelen sitten lähempänä.


Outoa on oikeastaan se, että normaalisti mie en katso telkkaria iltaisin juuri ollenkaan, vaikka se on päällä yleensä aina. Siippa nimittäin istuu sohvalla läppärinsä kanssa ja katsoo puolella silmällä jotain ohjelmaa, mie taas touhuan kotihommia tai olen omalla läppärilläni työhuoneessani. Mutta kun siippa on poissa, yllättäen istun olohuoneeseen siirretyllä punaisella valtaistuimella ja katson telkkaria ja juuri sitä, mikä mua sattuu kiinnostamaan. Katsoin myös eilen sen hulvattoman komedian keski-ikäisten miesten bändistä... ihmettelin, että onko Santeri Kinnunenkin jo ihan aikuinen... Itsestään löytää uusia puolia, kun on itekseen.Täällä ollaan taas siinä vesisade-pimeä-paljas-märkä vaiheessa ja sitä lumikautta ei uskoisi edes todeksi, jos en olisi ehtinyt noita kuvia räppäistä. Laitoin radion päälle, Radio Aalto soittaa aika lailla mun mieleistä musiikkia. Hyvin melodisia kipaleita ja vain vähän puhetta. Hmm... nytpäs haenkin tänne varastoistani muutaman kesäisen kuvan todisteeksi siitä, että kesä oli joskus ja mitä todennäköisemmin se myöskin tulee uudestaan, ainakin useimmille meistä. Oli pakko lisätä tuo, kun siskon sairauden myötä on tullut lähemmäksi elämän rajallisuus ainakin tässä olomuodossa.


KUN HERÄÄN JA OLEN VIELÄ UNTA

Kun herään ja olen vielä unta

ovelta ovelle

huoneista pienimpää

etsin vain lapsen mahtua sisälle

herätä siellä

kesät kerällä

kuin yksi päivä yksi perhonen

ohikiitävä helletuoksu niityllä,

rakkaus, sen miniuni.


Kirsi Kunnas (Unen veräjä on auki -kirjasta)
Kohti kesää

7 kommenttia:

Eevis kirjoitti...

Oikeasti, Vicki, joskus ihan nautin yksinolosta. Mutta kummitusjuttuja tai muita kauhuja en voi katsoa. Minulla on aivan liian vilkas mielikuvitus.

Taidan minäkin kaivella kesäkuvat esiin. Tänäänkin on pimeää vettä satanut. Minulla soi tänään afrikkalainen musiikki. Kovalla. Ja pian on taas kesä, tulee se... :)

Vicki Li kirjoitti...

Eevis- toki nautin minäkin välillä yksinolosta. On tämä niin harvinaista herkkua meidän perheessä. Mutta kun pari iltaa on ihan yksikseen ja päivän aikanakaan ei puhu kuin asiakastilanteessa, sitä mielellään juttelee vähän "omana ittenään"jonkun kanssa.Kutsuin työtoverini saunaan ja oli oikein mukavaa. Nyt vaan yöpuulle ja kahden päivän keikka alkaa huomenna ja perjantaina jatkuu unikurssi.

Anonyymi kirjoitti...

Yksinolo ja sen ihanuus ja tarpeellisuus on aika monelta unohtunut.

Ihana kukka-asetelma pyörän päällä.

Sade on varma kesän merkki - mukavaa kesänodotusta

Anonyymi kirjoitti...

Myös minulla tulee uniin liian jännittävät hetket ennen unta. Tai sitten mielikuvitus lähtee liikkeelle ja se uni ei tulekaan.

Kerran mökillä erehdyin lukemaan sellaisen True crime kirjan ja vitsi kun alkoi kuulumaan askelia joka suunnalta. Piti kerrata pienessä päässä moneen kertaan pakosuunnitelma : D

P.S Mikäli uskomme maamme arvostettuja ja kaikentietäviä meteorologeja, saamme valkoisen joulun : )

Anonyymi kirjoitti...

Minä tunnustaudun myös sellaiseksi jänishousuksi, jota kauhuelokuvat eivät viehätä tippaakaan. Aikaisemmin en kestänyt katsoa myöskään sotaelokuvia enkä mitään väkivaltaa. Eikä ne erityisesti vedä vieläkään.
Enää en ala pelkäämään mutta nuorena tärisin peiton alla kauhusta jos erehdyin liian jännittäviä katsomaan.
Meri

Anonyymi kirjoitti...

Oi, olispa taas KESÄ :)

Hanna täällä haastaa sinut hauskaan haasteeseen ottamaan vähän rumempia kuvia välillä.

Tinka-koira ja minä saatiin haaste koirakaverilta ja siksi linkitän tämän Tinkan blogiin enkä normaaliin kuu-ukko-blogiini.
Sieltä löydät haasteen jos haluat käydä kurkkaamassa ;)


Mukavaa joulunodotusta :)

Vicki Li kirjoitti...

Heipsan Miina ja Hanna! hauskaa, kun joskus tänne eksyy uusia ihimisiä. Tervetuloa ja Juhlavaa Itsenäisyyspäivää kaikille