perjantai 23. tammikuuta 2009

Valmista

Entinen sauna: 20 vuotta vanhat kuusipaneelit ja apache-lauteet

Uusi sauna: L-lauteet ja paneelit tervaleppää, Iki-kiuas

Kiuas-pilari on 150 cm korkea, eli lähes meikäläisen mitoissa. Hoikempi tosin. Huomattavasti.Tältä näyttää nyt


Pikkuvessan omenanvihreää hiukan saippuapumppiksessa ja hammasmukeissa


Pikkuvessa vielä kerran

Noniin, remontti on sitten ohi. Kaikki mukavat miehet ovat häipyneet ja ovat jättäneet jälkeensä kauniin uuden pikkuvessan ja löylyhuoneen. Näillä eväillä mennään nyt sitten seuraavat 20 vuotta. Seuraavaksi meidät kärrätään palvelutaloon. Kulumallakaan emme lähde tästä - kotoamme.
Otimme eilen ensimmäiset löylyt uudessa saunassa ja ne olivat kuin "lehmän henkäys" eli erittäin kosteat ja mukavat- Ikikiuas tuntuu oivalliselta valinnalta. Onhan siinä kiviäkin 110 kg.
Saunan meille rakensi lepästä Masa, Tero oli apurina ja siitä tuli oikein kaunis ja ihana. Paikan päällä tehdyt 75 cm leveät L-lauteet ja mukava vähän vinossa oleva selkäpuu. Jihuu, entinen sauna oli ok ja tämä on vielä parempi. Uusi kiuas vaatii hiukan pitemmän lämmityksen ja runsaasti vettä. Jos vettä viittii heittää kunnolla , olosuhteet ovat lähes kuin höyrysaunassa.


Masa sirkkelöi parvekkeella

Pikkuvessaan löysin kivan "omenanvihreän " maton , joka oli hiukan taitettu valkoisella. Oli vaikea löytää hiukan isompaa vessan mattoa, mutta Hemtexistä löytyi koko 70x120 cm. Olen ajatellut , että laitan sitten syksypuoleksi punaisen maton ja muut tilpehöörit. Kevättä kohti vessa vaatii vihreää. Vihreä on kevään ja uuden elämän väri.
Ihanaa , että on viikonloppu ja rauha taloon on palautunut remontin loppumisen myötä. Huomenna nukun pitkään ja hartaasti ja herään aamupissille uuteen vessaan. Elämän pieniä nautintoja. Great!

8 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Onnea remontin loppumisesta! Ja jälki on ihanaa! Erikoinen kiuas ja sen takainen seinä, tosi kaunis ja persoonallinen!

Omenanvihreä on hyvä väri harmaan ja valkoisen kanssa.

Teillä on aika ison näköinen parvekekin.

Kaikinpuolin teillä on nyt niin viihtyisä kotopesä siellä!

noeijoo kirjoitti...

Remontin loppuminen on silkkaa nautintoa, hienoa tuli. Ja ISO sauna! Sinne mahtuu isokin poppoo kerrallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa upea. Silmiäni hivelee kiuas ja seinä siellä takana.

Kohta huomaat oleilevasi suurimman osan ajasta saunassa tai vessassa.

meri kirjoitti...

Keväisen raikkaat ja iloiset vihreät, kuviolliset kipot näyttävät hyvältä. Vessa-asiaa taitaa tosiaan tulla nyt tavallista useammin. Tai huomaat istuvasi pöntöllä lukemassa vaikkei olisi niin asiaakaan.
Meilläkin olisi saunaremontti tarpeen, toistaiseksi saamme tyytyä vain haaveilemaan.

Vicki Li kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Vessassa en muuten lue koskaan (en edes ehtisi tällä suolen toiminnalla)Siippa sen sijaan on "vessalukija" hänen vaatimuksestaan pöntön edessä on oltava taso, jolla voi pitää kirjaa tai lehtä. Outoa. Tosin olen siihen joutunut tottumaan 25 vuoden aikana.

Celia kirjoitti...

Teidän saunastanne tuli kiva. :)
Vihreä kevään korvalla on minunkin mieleeni ja punainen sopii hyvin syksyyn. tosin olen ihastunut myös oranssiin ja siitä saisi aksentin punaiselle. Ne sopisivat valko-harmaasävyisiin saniteettitiloihimme.

Anonyymi kirjoitti...

Ompunvihreään en taida kyllästyä koskaan mä olen fanittanut sitä pirtsakkaa väriä siitä saakka, kun se tuli värikartoille. Todella kaunis kiuasnurkka. Mukavaa, että remppa on valmis. Minäkään en voi ymmärtää kakanhajussa lukijoita. :o

Marja-Leena kirjoitti...

Ii-hana sauna!