maanantai 16. helmikuuta 2009

Sahajauhot syynätty


Tässä kisan viskit: Jameson 12 v, Famous Grouse 12 v, Nikka 21v ja Glenlivet 15 v, kaksi viimeistä oli mallasviskejä

Heippa kaikki kurkkijat! Kävin tänään Töölön sairaalassa kuulemassa kommentit varjoainekuvauksesta Setä Neurokirurgilta. Ei näy pullistumia pään suonissa. Siis toistaiseksi voin huokaista sen suhteen helpotuksesta, mutta se on taas toinen juttu jos jäänkin auton alle huomenissa. Neurokirurgi Niemelä oli varsin niukkasanainen , mutta asiallisen oloinen lääkäri ja hän oli kiinnostunut siitä, tupakoinko ja mikä on verenpaineeni. Kummastakaan seikasta ei löydy mulle raskauttavia tekijöitä. Sen verran juttu kuitenkin jatkuu, että hän halusi saada veljeni epikriisin ja sen perusteella hän päättää sitten , olisiko syytä tsekata koppani uudestaan 10 vuoden kuluttua. Lupasin lähettää hänelle paperit ja hän soittaa mulle asiasta huhtikuussa.

Ennen urakkaa kukin viski oli tietynlaisessa lasissa mun laittamanani, (tosin en muistanut, missä oli mitäkin) muut maistelijat näkivät pullot, mutta eivät tienneet, missä lasissa oli mitäkin. Joka viskille oli erilainen lasi, kun ei tästä huushollista löydy 16 samanlaista lasia

Viski-ilta meni mainiosti ja yllättävästi. Vieraamme ovat vannoutuneita Jameson- viskin faneja, mutta niin vaan menivät vipuun tunnistuksessa. Tarkoitus tosin ei ollut mikään tunnistuskilpailu , vaan sokkotesti 4 viskin kanssa siitä, mikä maistuu parhaimmalta. Laitoin itte viskit laseihin, mutta totta totisesti en muistanut ollenkaan , missä oli mitäkin. Onneksi olin kirjoittanut kaiken vihkoon ennen maistelun aloitusta. Maun perusteella voittajaksi selvisi mallasviski Glenlivet 15 , hyvänä kakkosena skottiviski Famous Grouse 12 vuotta, joka oli kisan halvin viski, mutta tarjottiin kyllä parhaasta lasista eli Riedelin mallasviskilasista. Hyvältä maistui vähän ajan päästä myös 12 v Jameson, joka ensi maistelulla maistui tunkkaiselle ja "likaiselle" myös vieraittemme mielestä, jotka ovat Jameson-faneja. Ainoa, joka ei saanut oikein keltään ylistäviä arvosanoja oli japanilainen Nikka viski. Summa summarum, kun oli vähän maisteltu, kaikki maistuivat tosi hyvälle. Jamesonkin alkoi maistua toffeelta toisella kierroksella. Vinkki: Laita siis aina paras viski tarjolle ensin ja sen jälkeen voit juottaa vaikka tiskivettä.... Nyt täytyy sanoa, että testin autenttisuutta häiritsi se, että lasit olivat erilaisia. Tämän jälkeen voisin jopa väittää, että lasilla on oikeasti merkitystä. Jospa satsaisikin kunnon laseihin ja sitten voisi ostaa halvempaakin viskiä. Saimme muuten vierailtamme 2 Riedelin mallasviskilasia lisää, ennestään niitä oli 4, nyt voidaan pitää parille pariskunnalle yhtäaikaa viskin maistajaiset, jihuu!! Iltamme varmaan kuullostaa kovalta ryyppäämiseltä, mutta ei sitä ollut, koska kutakin viskiä oli vain pari senttiä ja siihen sai laittaa mieltymyksensä mukaan joko vettä tai jäitä. Vieraat ja mie laitettiin kaikkin jäitä ja siippa lantrasi vedellä. Kannattaa tehdä muuten tällaisia sokkotestejä, siinä moni omasta mielestään "asiantuntija" saattaa itsensä häpeään. Kukaan meistä ei muuten täysin tunnistanut viskejä oikein, että se siitä asiantuntemuksesta. Kyllä viski on jalo juoma ja on erityisen edukseen sitä arvostavassa hyvässä seurassa, kiitos S&R !Kippis ja kulaus!

Tämän viikon olen paljolti oloneuvoksena eli ei töitä, ei rahaa. Tai on töitä, mutta kukaan ei niistä kyllä mulle maksa- teen siis kotitöitä. Hiihtolomaviikko on hiljainen aina, kun koululaisperheet ovat lomalla. Kiitos muuten poikkeuksellisen runsaasta kommentoinnista Ystävä-postaukseen. Jos olet viskin ystävä, niin kerropas mulle, mikä viski erityisesti sulle maistuu? Meri kertoi jo olvansa Glenfiddich- naisia. Mun luottoviskini on ollut tähän saakka Johnny Walker Black Label, mutta en ole sitä juonut aikoihin. Saattaapi olla, että ei se enää niin jumalten nektarilta maistuisikaan. Mukavaa viikkoa kaikille kurkkijoille!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensiksikin: Ihanaa ettei päästäsi löytynyt ylimääräisiä pullistumia! Kyllä varmasti putosi iso kivi pois sydämeltä. Tulos oli varmasti päivän iloisin uutinen.

Tuo tarjoamisjärjestys ja oikea lasi pätee myöskin viineihin...Itse järjestin kerran oluttestin silloin kun olin vielä työelämässä..Muutamat oluet oli jo nautittu mutta paras tulos oli 4 oikein oliko nyt kuudesta vai seitsemästä lajista ja merkistä. Yksi herra ei saanut yhtään oikein eikä erottanut ykkösolutta nelosesta. Mukit numeroin ja annoin vielä listan mitä olivat juomassa. Piti siis vain laittaa oikeaan järjestykseen. Vaikeata oli.

Viskin ystävä en itse ole. Joskus olen maistanut mutta en pidä lainkaan mausta. Irish Coffeekin tekee hiukan tiukkaa..Onneksi kaikkien näitten vaivojeni kanssa olen joutunut lähes absolutistiksi joten enää ei tarvitse oikeastaan miettiä - käännyn helposti kivennäisveden kannalle. Saunaolutta tekee kyllä joskus mieli.. Terveisin Marja-Leena Kirkkonummelta

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä uutisia päästä. Lämmittää ehkä enemmän kuin viskit?

Mä en erota wiskiä, konjakkia, likööriä enkä muitakaan humalluttavia toisistaan, nimistä puhumattakaan eli olisin todellinen häpeäpilkku maistajaisissa.

mukavaa hiihtolomaviikkoa

Virpi P. kirjoitti...

Onneksi on puhtaat jauhot päässä! Kyllä nyt kelpaa hyvällä mielellä siivota koko viikon.

Siis oikeesti valtava helpostushan tuo tieto on. Yksi huoli vähemmän.

Mainio viskijuttu. Mun mies harrastaa viskiä ja allekirjoittaa nuo kaksi voittajaa. Minä en oikein ymmärrä niitten päälle, joskus otan konjakin tai calvadosin.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Vicki Li, ilahduttavaa kuulla hyvät uutisesi! Varmaan huojentava tieto sinulle.

Ja kiitos ystävänpäivätervehdyksestä edellisessä postauksessasi! Minulla oli serkkusisko vieraana ja jäi kaikki blogiystävät tervehtimättä.

Mukavaa viikkoa neuvoksettarena!
T. Eevis

meri kirjoitti...

Hieno uutinen tuo varjoainekuvauksen tulos. Onneksi tekevät tuollaisen tarkistuksen ettei tarvitse turhaan miettiä onko pullistumaa vai ei.

Minä en varmaan sokkotestissä erottaisi viskiä konjakista. Mutta voisin olla iloinen osallistuja!

Anonyymi kirjoitti...

Voit siis sanoa että pääsi on tutkittu ja hyväksi havaittu : ) Hienoa ettei siellä ole mitään ylimääräistä. Siis.. hmm.. no..

En ole viskien ystävä. 17 vuotiaana maistoin sitä, liian paljon yhdella kertaa ja maistoin sen vielä mennen ja tullen.. Sen jälkeen jo pelkkä tuoksu on saanut saman efektin aikaan.

Karseinta oli ehkä se, että kun join aamulla vetta ja olin aivan samanlaisessa kännissä kuin olin ollut silloin illallakin.. uuhh.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun kurkkasit blogiini, tämä sun blogi vaatii useamman käyntikerran, tulen tutkailemaan uudelleen. On jiihaa-blogi tämäkin :D Viskiä en voi juoda, saan siitä aivan mielettömän kankkusen, määrästä riippumatta. Mun lempijuoma on konjakki. Ei ole parempaa palkintoa siivouspäivän iltana kuin hyvä kirja ja Kaksosjätkän kaatama konjakki. Ai miksi jätkän kaatama? No kun se kaataa aina vähintään triplan :D

Olivia kirjoitti...

Kiva kuulla, että pään osalta asiat ovat ok. Saat ainakin vähäksi aikaa huokaista ja jatkaa normaalia elämää sen suhteen.Tieto ei onneksi aina lisää tuskaa.

Teillä olikin sitten kunnon maistiaiset. Enpä olisi läpäissyt näitä testejä. Minulle tuottaa ongelmia jo ratkaista onko kyseessä makea Bourbour vai tavallinen mallas viski. Molempia löytyy näköjään tuolta kaapista. Ajattelin vain, että nekin ovat voineet mennä jo pahaksi kun tuo säilytys on kai liian lämmin.
Minun "vakio" tilaus esim.musiikkikeskuksessa on "neljä ruusua". Jostain olen saanut päähäni nuoruudessa, että se on se minun merkkini, hih,hih.

Anonyymi kirjoitti...

Tulinpas vielä uudelleen... Viivin purkkapallokuva löytyy mun blogista jostain syksyn jutusta. Saanelin kanssa olen vain blogin kautta tuttu, löysin hänet jonkun toisen kautta, mutta olen varma että jos me tavattaisiin oikeassa elämässä, alkaisi tapahtua :D Aika jännä että olet syntynyt myös 19.11. Kunnon skorpparityttöjä molemmat. Mie voisin linkittää sun blogin, niin muistaisin pomppia tännekin.

Vicki Li kirjoitti...

Hannele- täytynee olla sitten niin, että Saanelilta oli linkki joskus purkkapallokuvaan, koska sen muistan ihan hyvin nähneeni aiemmin. Niinkuin myös sen villasukkakuvan. Ympäri käydään , yhteen tullaan...

Anonyymi kirjoitti...

Huh! Hyvä tulos, ei varmaan paremmin voinut mennä. Lämmin hali täältäkin!

Ottaisin mielelläni viskinkin, mutta pitää rientää töihin. Viski-ilta voisi olla hyvä idea, mutta mahtaako vatsa kestää...

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ei löytynyt ylimääräistä päästä! Kelpaa viskejä maistella toistekin. Itse ottaisin Lagavulinia, mutta ehkä mieluiten konjakin, sitä kalleinta kiitos ja kahvin kanssa.

eikka