lauantai 14. helmikuuta 2009

Ystävä hädässä tunnetaan


Funtsin tässä tätä ystävänpäivä asiaa. Sitä vaan, että tämä Blogistania on tuonut elämääni aivan uudenlaisia ystävyyksiä. Montaakaan teitä en ole tavanut oikeasti ja silti koen, että mulla on teihin ihmissuhde, outoa... Mutta sitä toivon, että jokaisella teillä olisi ainakin yksi hyvä ystävä tosielämässä. Jotkut sanovat, että niitä pitäisi olla 6, eli tulevat arkunkantajat. Ei ihminen niin kovin montaa läheistä ystävää tarvitse, kun aikakin yhteyden ylläpitoon on varsin rajoitettua.

Mun paras ystäväni on T , jonka kanssa olemme tunteneet toisemme pian 40 vuotta ja koko sen ajan olemme pitäneet yhteyttä. Kaikki muut ystävät tulevat hiukka jäljessä ainakin sen suhteen, mitä tulee yhdessä vietettyyn aikaan. Monet läheisistä ystävistäni asuvat kaukana ja tapaan heitä todella harvoin, mutta aina löytyy se sama kipinä, kun ollaan yksissä. Kiitollinen olen heistä jokaisesta! Joskus elämä yllättää vieläkin siten, että löydän uuden merkittävän ihmissuhteen. Tosin se tuntuu käyvän yhä harvinaisemmaksi. Työn kautta elämääni on tullut myös paljon tärkeitä ja ihania ihmisiä.

Tänä vuonna täytän 50 vuotta JHS (Jos Herra suo) Tämän ryppyisen nahan sisällä kuitenkin asuu yhä nuori ja huimapäinen tyttö, joka kaipaa seikkailuita ja aarteita. Kävimme taas geokätköillä siipan kanssa aamulla ja löysimme yhden kätkön, jota olemme etsineet ennenkin pari kertaa. Geokätköilyssä saa ihanasti toteuttaa omaa sisäistä aarteenetsijäänsä.

Mulle varsin tavallinen teema unissa on aarteiden löytäminen. Aina ne aarteet ovat muiden ihmisten kadottamia ja yritän palauttaa niitä oikeille omistajilleen. Haluaisinkin olla tuollainen aarteidenlöytäjä. Haluan löytää lähellä olevista ihmisistä aarteita, joista he eivät itse ole tietoisia. Minusta se olisi hyvä elämäntehtävä. Huomata hyvä ja kehityskelpoinen toisessa ja tehdä hänet siitä tietoiseksi. Toki minun on ensin löydettävä omat aarteeni tai joku lähimmäinen voisi minua siinä auttaa. Voisitko se olla vaikka sinä?

Oikein mukavaa Ystävänpäivää teille kaikille, jotka luette blogiani! Te olette minulle tärkeitä. Tosin joskus mietin, että olisi kiva tietää ketä siellä oikein on, koska vain osan teitä tiedän. Voisitko sinä "salainen kurkkijani" jättää joskus jonkun kommentin, niin tietäisin, että olet siellä. Sitä ihmettelen, että ketkä kummat 24 ihmistä Blogilistan mukaan ovat blogini tilanneet, kun tiedän teistä vain noin 10.

Ihanaa Ystävänpäivää toivotan tässä nyt ainakin seuraaville, jotka teistä tiedän:


Katriina, Eicka, Meri, Iines, Irene, Eevis, Saanel, Celia, Miina, Hanna, Rita Helinä,
Kamppilainen, Kirkkonummen Marja-Leena, Marja-Leena,
Blue Nun, MM, Lene, Bamsu, Tytär, Arabianrantalainen, Olivia,
Sooloilija, Melukylän Krisu, Miina, Maaretta, Tuulis,
Suurperheellinen
Mukavaa viikonloppua kaikille! Meille tulee mukava pariskunta illalla kylään. Teemme sokkotestiä viskeillä. Tarkoitus olisi maistella ainakin 4 eri viskiä ja tehdä havaintoja siitä, mille maistuu ja mikä parhaalta maistuu kunkin suussa. Toivottavasti mopo ei karkaa käsistä. Saattaa muuten olla jopelo olo huomenna.

16 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Mullakin on yksi läheinen ystävä, jonka kanssa ystävyys alkoi 8-vuotiaana koulussa ja hän pysyi parhaana ystävänäni, vaikka muutin 15-vuotiaana Jyväskylään. Emme ole sen jälkeen asuneet samalla paikkakunnalla, mutta olemme viikottain yhteydessä.

Tämä blogistan on tuonut tosiaan aivan uuden lisän ystäväpiiriin:D

Oikein hyvää ystävänpäivää, Vicki Li!

Sooloilija kirjoitti...

Ihanan ystävänpäiväjutun kirjoitit..Sellaisen, joka pisti miettimään.

Ihanan iloista tätä päivää sinulle!

Celia kirjoitti...

Vasta aikuisiällä solmimaistani ystävyyssuhteista on säilynyt muutama pitkäaikainen, yli neljännesvuosisatainen ja pitkän matkan päässä. En tiedä, olisimmeko toisiimme tiiviimmin yhteydessä, jos olisin toisenlainen, vähemmän introvertti. Nykyäänhän yhteydenpito on todella helppoa, kännyköiden ja sähköpostin aikana, jos niin haluaa.

Myös netissä solmimiani suhteita pidän ihan oikeana ja aitona ystävyytenä, ja siksi merkittävinä. :)

Hyvää ystävänpäivää sinullekin, Vicki Li!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää :)

Tosielämän ystäviä tarvitaan - oli se sitten 1 tai 6... joku läheinen täytyy elämässä olla :)

Tämä on kiva lisä, tämä blogiystävyys...

noeijoo kirjoitti...

Ihanaa ystävänpäivää, Vi(S)cki-Li!

Toivottavasti ei tule jopelo, tai onkos silloin ollut edes hauskaa jos ei jopeloa tule. Jos on 4 henkeä ja 4 pulloa viskiä, yhtälö on aikamoinen..

Tuo aarteidenlöytäjä on mielenkiintoinen ajatus. Oikeastaan teen sitä työkseni ja valitettavasti enempään ei oikein paukkuja riitä enää, on pakko myös suojella omia aarteitaan. Nekin voi kuluttaa loppuun keskittymällä liikaa toisten aarteisiin. Menipäs tämä nyt, mutta ymmärräthän.

Olivia kirjoitti...

Viskiä kyllä tekisi hieman mieli.
Itse olen yrittänyt pitää nyt tipattoman helmikuun. Ihmeen hankalaahan se on välillä. On ollut kyläilyä, konsertti ja ravintolassa käynti, jotka tilanteet tuntuvat hieman oudoilta ilman totuttuja drinksuja.

Hyvää Valentinon päivää kaikille lukijoille !

TuuliS kirjoitti...

Oikein hyvää ystävänpäivää ja -iltaa! Toivottavasti tulee hauskat maistajaiset!
Minä en ole blogitilaaja (en tilaa yhtä ainoaa blogia... jostain syystä...), mutta käyn täällä säännöllisesti kurkistelemassa, koska täällä on niin kiva käydä. Mulla on tasan 4 tosi läheistä ystävää (ei siis sukulaisia), jotka tuntevat minut ja elämäni läpikotaisin ja minä heidän. Juttua jatketaan siitä mihin se viimeksi loppui ilman mitään kommervenkkejä ja vaatimuksia. Joskus on mennyt vuosia ettei kumpikaan ole hiiskahtanutkaan, mutta silti on ollut tunne että apua ja tukea ja seuraa saa heti kun haluaa. Näiden neljän luo voisin muuttaa vaikka huomenna, jos olisi tarvis, siellä olisi avosyli vastassa. Olen äärimmäisen kiitollinen heistä jokaisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin piti tänään tavata viisi vanhaa työkaveriani mutta yksi oli pahasti flunssainen joten tapaamisemme siirtyi ensi viikonloppuun. Meillä on viiden hengen perinnetapaamiset: rantasaunamme lämpiää kerran kesässä ja kerran talvella tapaamme ja juttu jatkuu siitä mihin se edellisellä kerralla jäi. Tämä blogistania tuo todella uusia jos ei nyt ystävyyssuhteita niin ainakin tuttavuuksia. En ole blogisi tilaaja mutta säännöllisesti käyn katsomassa mitä elämääsi kuuluu. Oikein hyvää ystävänpäivää Vicki Li! Älkää nyt huisisti maistelko viskiä. Terveisiä Kirkkonummelta toivoo Marja-Leena

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu, että olet jo aarteidenlöytäjä ja kehityt siinä vain paremmaksi ja paremmaksi.

Blogitreffit on aina mahdollista järjestää, ja ISOT. Mä olen tavannut yhden.

Hyvää ystävänpäivää, Vicki Li

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää blogiystävä VickiLi! Minullekin on tuttu tuo kuusi arkukantajaa -vertaus ja yritän pitää huolta noista läheisimmistä ystävistäni.

Kaikista läheisin ystävistäni on Ulkomaanystävä, jonka olen tuntenut lähes kolmenkymmentä vuotta. Lapsuudenaikaisia ystäviäkin on pari jäljellä mutta tuon Ulkomaanystävän lisäksi sielunsiskoja ovat neljä naisystävääni, joiden kanssa tapaamme useamman kerran vuodessa ja väliajat viestitellään muuten. Heidät olen tuntenut vuodesta 2001, joten ovat aikuisiällä pikän yhteisen koulutuksen kautta löytyneitä aarteita.

Muitakin ystäviä on, joita tapaan erikseen ja yhdessä. On todella onni kun on ystäviä! Niin ja meinasi unohtua, molempien siskojen kanssa olen myös ystävä!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä kirjoitit kivasti ystävyydestä, kaikenlaisesta ystävyydestä. Minä olen tavannut pari ystävää netistä, sitten minulla on muutaman kanssa kännykkäkin aivan kuumana, vaikka emme ole koskaan edes tavanneet.Todella suuri yhteys, vaikka emme ole edes samaa sukupolvea! Marin kanssa teemme nyt mm. yhteistä majakka-ja-perävaunu kuvahaastettamme, mutta emme ole koskaan tavanneet, eikä minulla edes ole Marin puh.numeroa, ainakaan vielä. Juuri tänään mietin, että minkähän ikäinen tuo mahtaa olla, hah! Ihan uteliaisuudesta, ei muuten. s-postia kyllä lähetämme lähes päivittäin ja paljon joka päivä.
Tiedätkö muuten, kuinka moni tilaa blogiasi esim. googlereaderin kautta? Minä esim. teen niin, en kuulu blogilistan tilaajiisi, että sinulla on tilaajia 26+1+x !! En tiennyt, kuinka blogilistaa käytetään, kun aloitin bloggaamisen, siispä laitoin suosikkini kirjanmerkkeihin. Se oli ja on aikaavievää puuhaa. Koskaan ei tiedä, onko päivityksiä, muuta kuin käymällä blogissa. Kun älysin jonkun ihmeen kautta, että voi tilata rss-syötteitä, ei siinäkään tarvittu blogilistaa. Sitten opin käyttämään googlereaderia. Googlella on jotenkin niin kätevästi kaikki, mitä tarvitsen: s-posti, picasa-web, kalenterit, kotisivu koneella, reader. Nykyisin laitan blogilistalle suosikiksi (juu, osaan jo käyttää :D) sellaisen blogin, josta ei löydy syötettä, jonka reader tunnistaisi.

Eniten haluan kuitenkin juuri nyt sanoa: Hyvää ystävänpäivän iltaa (ja mielellään raikasta huomisaamua?) ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, ystäväni! Ja apua: mun on helpompi löytää 6 blogiystävää kuin todellista. Olen laiminlyönyt vanhoja ystäviäni ja he minua, joten yhteydenpitoa on vain parin ihmisen kanssa. Onneksi on sentään sukulaisia, jotka ehkä viitsivät heittää mut mullan alle, kun sen aika tulee.

Mä oon muuten Iines ja 50 vee tänä vuonna, joten eläköön vuosikerta 1959, vaikka raihnainen onkin. Toisaalta meillä on älyä, mikä hakkaa kauneuden ja terveyden mennen tullen.

meri kirjoitti...

Hyvää eilistä ystävänpäivää, Vicki!
Toivottavasti olet jo selvinnyt eilisestä viskitestistä, joka kuulosti erittäin kiinnostavalta...mikä oli sinun suosikkisi? Omani on edelleen Glenfiddich, olen mallasviskin ystävä. Tosin hyvin harvoin ja hyvin pieninä määrinä, koska en taas muutoin ole väkevien ystävä. Niistä tulee liian nopeasti humalaan.

Sydämessäni sykähti ihanasti tuo sinun aarteenetsijä-tehtäväsi, juuri sellainen sinä tunnut olevan! Sen tuntee täällä blogissakin, tunnut aina löytävän juuri oikeat sanat joka tilanteeseen. Olet tosi monipuolinen ja viskistävä -haa! mikä loistava kirjoitusvirhe! -siis virkistävä ihminen, tuot iloa elämääni!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ystävänpäivätoivotuksesta. Täytyy myöntää, että minut on blogimaailman ihmissuhteiden intensiivisyys yllättänyt. Luulen, että täällä tutustuvat ne, joille on luontaista kirjoittaa ja lukea. Ehkä vähän myös harkita sanomisiaan. Tämä on myös yhä uudestaan innostuvien ihmisten paikka. On lupa miettiä uusia asioita eikä tarvitse pelätä mokaavansa...

Ystävien kanssa "löytyy se sama kipinä, kun ollaan yksissä." Ei tarvitse selitellä. Yllättävän paljon tajuan tarvitsevani ymmärtävää hyväksyntää. Se on ystävien paikka...

Nimimerkillä yksi kahdestakymmenestäneljästä...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ystävänpäivätoivotuksista ja blogiystävyydestä, joka välillämme on vallinnut jo ainakin vuoden päivät.<3 Oon keikkunu tuolla facebookissa ja ollut aika hiljanen täälä blogistaniassa. Nyt oon kuitenkin tullut siihen tulokseen, ettö blogimaailma on se virtuaalimaailma, joka on mua varten. Opintomatkat muihin maailmoihin ovat hyvin avartavia ja on hyvä palata omaan maailmaansa nähtyään, jotakin uutta, joka ei kuitenkaan välttämättä ole mua varten. Antoisaa viikkoa sulle VICKI LI

Terveisin Irene

BamiellaJ kirjoitti...

Myöstyneet ystävänpäiväonnittelut VickiLi!