sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Äideistä parhain sä oot...

Lippu salossa äitien kunniaksi!

Näiden vaahterankukkien myötä onnittelut kaikille äideille ja äitiyttä toivoville!

Olimme eilen siipan kanssa Hämeen kartanokierroksella. Tällä kertaa sää ei meitä suosinut, mutta kierros oli hyvä loistavan hämeenlinnalaisen oppaan johdattamana. Hämeessä on todellakin paljon kartanoita.


Ensimmäisenä Katisten kartano Hämeenlinnan kaupungin alueella. Kiva paikka ja paljon katseltavaa. Aluetta on kehitetty paljon. Sieltä löytyy mukavat majoitustilat ja kokoustiloja kans.

Katisten kartanon talvipuutarha on nykyisin vilvoittelupaikkana. Nuo tuolit olivat todella taidolla tehtyä käsityötä.

Iso-Roineen rannalla sijaitseva Wuolteen kartano. Täällä söimme loistavan lounaan noutopöydästä. Pöydän parasta antia olivat paistetut ahvenpihvit ja suppilovahverohilloke. Niitä piti oikein santsata. Harvoin noutopöydästä saa näin laadukasta ruokaa.

Wuolteen jälkeen kävimme Lepaan puutarhakoulun viininmaistajaissa , aika pahoja nämä marjaviinit. Lepaa tuottaa myös kesäisin siidereitä ja ne olivat hyviä, varsinkin Punakaneli vahva ja kuiva siideri, jota nautiskelimme eilen saunan lauteilla.

Viimeisenä kävimme Hattulassa sijaitsevassa Kirstulan kartanossa kaffella. Kartanoa isännöi Suomen nuorin kartanonherra Tuomas Honkajuuri. On vielä poikamieskin ja ikää on 29- vuotta. Harmi, että olen varattu ;)

Kirstulan upea kattokruunu

Onko joku kurkkijoista käynyt Virossa kartanoita kiertämässä? Se kiinnostaisi seuraavaksi. Mukavaa sunnuntai päivän jatkoa!Huomasin, että koristekirsikat kukkivat jo. Oli pakko ikuistaa tännekin iloksenne

5 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Tuollaisen kattokruunun ja koristekirsikkapuun voisin milloin vain kietaista kainalooni ja ottaa kotiin, ovat ihania!

Oikein hyvää äitienpäivää, Vicki!

Rita kirjoitti...

Ollappa oma kartano... taitaapa helpompaa vain lomailla sellaisessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia jälleen. Varsinkin tuo suomenlippu ja kukkivat kirsikkapuut. Olikohan tuo Hattulan kartano se sama, jossa mun jo edesmenny täti asuu miehensä kanssa. Tädin mies oli siellä, jonkinnäköösenä pehtorina, tai jonakin sellaasena, joka hoiti palakasta muiren kartanoita.

Irene

meri kirjoitti...

Ihanat kartanot ja kirsikankukat! MIstä te keksittekin moisen kartanokierroksen? Onneksi minä en voi kartanosta haaveillakaan, kun en jaksaisi sellaista hoitaa. Pikku tupanen jonkun ihanan metsän ja järven rannalla olisi ihan passeli.

Bangaloresta kirjoitti...

Olipas kauniin nakoisia kartanoita. En edes tiennyt etta hameesta (pisteet a:n paalle...) loytyy tuollaisia upeita kartanoita. Asuin kuitenkin Tampereella ennen ulkomaille lahtoa... :)