keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Vaellusta ja vapaata

Vicki Li ja 10 kg liikaa nahan alla.

Tuon mutkan takaa tuleekin esille Ambergerhutte. Vihdoinkin.Lunta on pikkusen välilläMaitotonkkia. Tuli ihan mummola mieleen.

Ötzin kylän omaperäistä liikennevalistusta. Tsiikaapa kuski paremmin. Alempi kuva Aun kylän kohdalta paluumatkalla Ötziztä. Sateli vähän.

Noniin, sain taas miniläppärivuoron siipalta, joka kirjaa koneelle uusia geokätkölöytöjään innokkaana. Tänään tosiaan on pidetty "vaellusvapaata" osittain siksi, että säätila on vaihdellut pitkin päivää aina kovasta sateesta auringon paisteeseen ja siksi myös, ettei vaan hotsittanut tänään. Aika tavallista meille onkin, että vaelletaan 2-3 päivää ja sitten pidetään kevyt laaksopäivä. Eihän tämä sentään töitä ole, jota olis pakko tehä.

Eilen teimme vaelluksen Griesin kylältä Amberger huttelle. Nousua oli 580 m ja sää oli helteinen. Mie olin kuitenkin täysissä kuteissa, sillä inhoan kärpäsiä ja paarmoja, joita muutama pörrää ympärillä aika ajoin. Naurettavaa, tiedän kyllä, mutta fobiansa kullakin. Kyllä eilen taas vi..ti ankarasti se, että olen päästänyt itteni lihomaan tähän jamaan eli samaan painoon, josta suurin piirtein aloitin laihduttamisen 10 vuotta sitten. Painoa oli 73,9 kg kotoa lähtiessä ja siinä on se 10 kg liikaa. Tuolla kun rinnettä vääntäää ylös, saa tuta joka ylikilonsa joka askeleella. Mutta, tästä huolimatta ruoka maistuu mainiosti heti reissun jälkeen. Eilen tosin söimme huttellä lounasta, mie otin uuniperunan kermaviilillä ja speckillä. Ilmeni, että kermaviilissä oli valkosipulia mukana, hyvältä maistui suussa, mutta sainpahan jälkiruoaksi hillittömät ilmavaivat. Ilta menikin sitten paukutellessa ja röyhtäilyssä. Siipalla oli varmaan mukavaa ;)

Eilen illalla ajoimme vielä Söldenin kylälle ja bongasimme muutaman kätkön. Aika hiljaselta näytti meno sielläkin, talvellahan täällä on täysi pöminä. Majoitustilaa näissä kylissä on kesäsiin runsaasti, täytyy vaan valita, millaisesta tasosta on valmis maksamaan. Me laitetaan itte ruoka enimmäkseen, monesti ravintolaruoat täällä ovat osoittautuneet pettymykseksi, liikaa rasvaa ja suolaa ja etikkaa. Sen sijaan leivonnaiset ovat aivan käsittämättömän hyviä ja edullisia? Sellaiset tuhdit kakkupalat maksavat konditoriossa 2-2,20€ kipale. Luulen ainakin, että maksavat Suomessa enemmän, en osta kotona koskaan tuollaisia. Hiivapullapohjaisia juttuja en ole täältä löytänyt. Leivät ovat kans oikein hyviä, ostelemme päivittäin erilaisia sämpylöitä paikalliselta paakarilta.

Aamupäivällä kävimme Ötzin kylässä. Kaivettuamme muutamat kätköt esiin, mie pääsin ostoksille Vögelelle ja löysin taas suoraan jalkaan sopivat housut 10 eurolla. Jihuu, tunsin taas itseni oikeaksi ihmiseksi näine läskeineni. Tuolta Vögeleltä lähtee joka kesä muutamat housut mukaan edulliseen hintaan näin ale-aikaan.

Siippa suunnittelee meille huomiseksi taas "tapporeissua" eli nousumetrejä tulee noin 700 metriä, saas nähä, miten akan käy. Siitä tuonnempana. Latailen tänne vielä muutaman kuvan iloksenne. On muuten kiva, kun saa kirjoittaa raporttia reaaliajassa. Reissun jälkeen tuntuu väliin vaikealta palata siihen, meitsi on niin nykyisyydessä elävä ihiminen.

10 kommenttia:

miina kirjoitti...

Mulla sekoo pää ja ymmärrys loppuu geokätköjen takia. Että sielläkin niitä kätketään. Onko se joku esine tai kultaraha vai mikä se on mikä pitää löytää? Olen minä onneton.

Onneksi kaikki ruoka ei ole yhtä taivaallista kuin ne leivokset ja gipfelit.

Jos on lisäkiloja, niin eipä tartte laittaa puntteja nilkkoihin ja ranteisiin, että sais vastusta. Itsepä lihani kannan, sanoi äitini yli 100-kiloisena.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin sinulla on mukava paikka ja tapa kuluttaa kaloreita siellä. Vrt. ähkiminen kuntosalilla.
Onko kukaan laittanut kätköjä sinne korkealle?
Meri

Vicki Li kirjoitti...

Miina-käypäs sivulla www.geocache.fi niin selviää parhaiten, mistä on kyse.
Meri- kyllä kätköjä on ihan kaikenlaisissa paikoissa myös huipuilla. Käypä sieki tuolla sivulla.
Kyseessähän on aikuisille suunnattu "aarteenetsintäleikki", jossa käytetään apuna gps-laitetta. Sivutuotteena näkee paljon mielenkiitoisia paikkoja ja tulee liikuttua ihan vahingossa.

Virpi P. kirjoitti...

Rupes heti hirvittään, miten selviän Pallaksella, kun voisin kevyesti luopua kahdestakymmenestä kilosta, ennen kuin pääsisin ihannepainooni. Sehän on kuin raahaisi isoa pottusäkkiä ylämäkeen päivät pääksytysten!

Toivottavasti on sopivan vilpoisaa siellä vuorilla, ettei paarma pistä eikä helle hehku!

Hanna kirjoitti...

Ihania reissukuvia taas täällä :)

LAidasta laitaan oletkin kuvattavaa löytänyt...voi, tekisipä mieleni tuollaiselle reissulle!

Mukavaa reissunjatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa matkaa! Täällä muuttolaatikoiden keskellä lueskelen matkaraporttiasi. Eevis

Ruska kirjoitti...

Ihan mielettömän hienoa!!! Siis ihan kaikki - maisemat ja teidän touhut.
Ja ihan varmasti pääset nyt hyvää kilojen tiputtamisen alkuun. Nuilla rinteillä... Vaan tietty helposti se ruoka maistuu sen jälkeen liikaakin :) Mutta onhan sekin niin ihanaa.

Vicki Li kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteista! Eevis, joko muutat etelään?

Rita kirjoitti...

Hienoa seurata matkaasi!

Sandy kirjoitti...

Ihania matkakuvia! :)

Hei kuule, miten mä saan tuon mun blogin näkymään google-haussa ja blogilistoilla ym.? Oon laittanut sieltä asetuksista mielestäni ne julkaisuasetukset ihan niinku pitää, mutta ei se silti tule googlessa, vaikka yrittäisi hakea... Vaikeata tämä bloggaaminen!