maanantai 18. kesäkuuta 2007

Tavoitteena torjuntavoitto

En sitte tiiä, palellutinko alapääni eilisellä retkellä vai joinko liian vähän nestettä, mutta heräsin yöllä ikävään jomotukseen alavatsalla. Parin vessassa käynnin jälkeen, totesin, että perskules, tämähän vaikuttaa alkavalta virtsatieinfektiolta. Aloin juomaan lasitolkulla homeenmakuista vettä (Espoossa maistuu aina vesi homeiselta tähän aikaa vuodesta) ja keksin, että mullahan on jäljellä vielä Burana 600 leikkauksen jäljiltä, nappasin sen ja uudellen unta odottelemaan. Uni tuli joskus 3.30 jälkeen ja nukuin aamuun asti. Sitten aloin taas kitata vettä ensin, kunnes kipaisin kauppaan ja ostin karpalo-vichyä. Oli ainakin paremman makuista, vaikka siinä taitaa olla karpaloa vain nimessä. Nyt vaan olen jännityksellä seuraillut, mitä tapahtuu, pitääkö lähteä lääkäriin vai onnistuuko kotikonstit.

Mie olen kovin kuiva ihminen. Juon ja olen aina juonut erittäin vähän. Mua vaan kertakaikkiaan ei hotsita lipittää vettä kuin se pakollinen noin lasillinen ruoan yhteydessä. Tiedän, että ei ole hyvä juttu, mutta kun en parempaan pysty. Sitten joskus tuntuu, että rakko tilttaa, kun tulee nesteet niin vahvoiksi. Olen aina ihmetellyt niitä vesipullon kanssa kulkijoita, joita tänä päivänä näkee paljon. Miten ihmiset pystyvät juomaan niin paljon? En väitä, että oma systeemi olisi hyvä, mutta miten oppia siitä uuteen, kun vedenjuonti suorastaan äklöttää isommissa määrin?

Tänään on siis ollut vähän paskempi päivä. Sekin keljuttaa, että vasemman "tikun" haava on räpsähtänyt auki sieltä melko alhaalta. Siinä on semmoinen noin sentin reikä, joka tihkuttaa verta, kudosnestettä ja sieltä roikkuu ainakin kolme tikinpäätä. No, onneksi on se jälkitarkastus ylihuomenna, niin saa asiantuntija-arvion tilanteesta.

Kävin tänään edullisella luonaalla Citymarketissa ystäväni TK:n kanssa. Siellä me söimme eläkeläisten ja duunarien joukossa "kotiruokaa". Naapuripöydässä raksamies veteli suoraan litran purkista täysmaitoa palan painikkeeksi. Ruoka ei ollut kummoista, mútta kyllä sillä nälkä lähti, sortteja oli monenlaisia: Kanakeittoa, perunapalleroita, muusia, makkarakastiketta, kanapastaa ja sitten vielä salaatit, leivät ja kahvi. Lysti maksoi 6,95.

Että näin nyt. Huomenna ehkä valoisempaa, jos torjuntavoitto on onnistunut. Vielä en mene varmaksi sanomaan. Kun vielä vasen tisukin umpeutuisi. Olisi kiva, niin voisi Jussina saunoa ja uida.

4 kommenttia:

hiltza kirjoitti...

mulla on kanssa tuo jeden juominenongelmana. varmaan autta haavojen parantumiseenki se vedenjuonti ettäm iho pysyy kimmoisana ym. toivottavasti se nyt parantuu hyvin.

hiltza kirjoitti...

siis veden juominen

Vicki Li kirjoitti...

Jeps.Ainakin nyt tuntuu, että väliaikainen veden runsas juominen esti taudin, viime yönä ei ollut mitään vaivoja. Mutta kyllä mie joinkin. Tuskin silti vielä tavaksi kotiutuu...

Anonyymi kirjoitti...

Apteekissa kun ostin antibiootteja virtsatietulehdukseen, osasi farmaseutti(?) neuvoa, että C-vitamiini auttaa! Alkava virtsatietulehdus voi mennä itsekseen ohi, jos syö esim 500mg C-vitamiinia, se muuttaa virtsan pH:ta samoin kuin karpalo. Eli esimerkiksi vahva C-vitamiini-poretabletin puolikas aamuin illoin, kun tulehdus on tulossa.