sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Kaupunkiretkeilyä


Yllä sunnuntain kävelyretken saalista. Eipä ole vielä kummoisia nuo näppäilyt.
Loma on pärähtänyt käyntiin. Eilen kävimme Stadissa päiväelokuvissa katsomassa Simpsons- pätkän. Ihan ok, pitempi vaan kuin telkkarista tulevat jaksot. Mutta sanoisinpa, että kovin paljosta ei jää paitsi vaikka leffaa ei kävisi katsomassakaan. Sitä paitsi yleisö oli täynnä varhaisnuorison edustajia, jotka tunnettuun tyyliin mässäilevät, piereskelevät ja potkivat tuolin selustaa elokuvissa käydessään. Pari kertaa käännähdin napakkaan tyyliin ja annoin tulla piiskansivallusäänellä : "ÄLÄ POTKI!" Siis minusta on selkeästi tullut kärtty keski-ikäinen täti-ihminen, joka haluaa katsoa elokuvansa rauhassa silloin kun niitä ylipäätänsä viitsii katsoa.


Illalla grillasimme vartaita partsilla, tällä kertaa tikussa oli BBQ maustettua naudan ulkofilettä, herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Viini oli todella hyvää niin tuoksultaan kuin maultaankin. Kyseessä oli jenkkiviini zinfandelrypäleestä eli "Gnarly head".


Innostuimme lähtemään tänään uudelleen Stadia kiertelemään jalkapatikassa. Kävelimme pitkin Pohjoisrantaa ja tulin käyneeksi eka kertaa elämässäni Tervasaaressa. Matkan aikana harjoittelin samalla uuden digikameran käyttöä. On siinä taas kova opettelu, mutta innostus on taas vallannut minut - kiitos bloggailun. Täytynee taas alkaa opisleluhommiin tässä bloggailussa, kun edelleenkin kaikki kuvat janttautuvat peräkkäin jutun alkuun. Joku asetusjuttu se on, kun vaan löytäsin oikean paikan, jossa asiaan voisi vaikuttaa.
Nälän vallattua menimme syömään Memphisiin. Oli oikein maukasta, mulla oli chicken curry. Se vaan ihmetytti, että ruoan kanssa tuotiin lusikka. Curry oli tosiaan enemmän keittoa, ei olisi haarukassa pysynyt. En ole mikään curry asiantuntija, mutta luulisin, että kyllä ne on yleensä vähän tanakampaa tekoa. Olen currya syönyt ennen vain ulkomailla.
Jälkkäriksi mun piti välttämättä saada Jenkeistä tänne rantautunutta Ben& Jerry´s jäätelöä. Virhe. Tai ainakin mun jätskivalintani oli virhe, otin sellaista Piece of cake-jätskiä, jossa oli mukana mansikkajuustokakkua. Siis liian tanakkaa tavaraa eli rasvaista. Alkoi ällöttämään jo 5 lipaisun jälkeen. Tutkailin netistä, että kyllä niiltä olisi löytynyt köykäisempiäkin vaihtoehtoja. Tämä oli siis rasvaprosentiltaan 14!! Siitä puuttui jäätelön raikkaus. No, ensi kerralla olen viisaampi. En syö paljoakaan jäätelöä laktoosi probleeman vuoksi (kuljen entsyymipillerit laukussa aina), mutta parasta on mielestäni Helsingin Jäätelötehtaan jäätelöt. Kaikkia en ole niiltä maistanut, mutta kirsikkajäätelö maraschino on yks mun lemppareista. Niillä on nyt hyvä myyntipiste Forumissa.
Huomenna siis alkaa tuntua lomalta, kun on arki ja muut painuu töihin. Ihan mukavaa olla eka viikko kotosalla, niin ehtii taas bongata joitain Stadin kohteita. Nyt tämän päivän näkökulmasta ajateltuna rintojen pienennysleikkauksen ajankohta oli parahultainen eli tisut ehtivät parantua kunnolla ennen loman alkua. Kyllä siinä siis 2 kk meni ainakin mulla. Ihmisillä on vaan niin erilainen kudos, jotkut tuntuvat paranevan leikkaushaavoistaan nopeammin ja jotkut taas selkeästi hitaammin. Kärsivällisyyttä paraneminen kyllä vaatii. Herkkuhetkiä kaikille kurkkijoille!


Ei kommentteja: