perjantai 27. heinäkuuta 2007

Tyyntyvää loman alussa


Nyt se alkoi. Nimittäin 5 viikon kesäloma. On tätä ehtinyt jo odottaakin. Kuvassa mielenkiintoinen mansikka eilisestä mansikkasatsista. Mulla on ollut tapana vähintään joka toinen päivä ajaa töistä torin kautta ja ostaa pari litraa mansikoita. Moneen vuoteen en ole pakastanut yhtään marjaa, mutta perheessä sitten syödään mansikka-aikaan paljon tuoreita mansikoita. Nyt on jo paras satokausi ohi, marjat ei tunnu olevan enää niin kiinteiltä, mutta makeutta on sopivasti.
Arvatkaas, mitä tein ekaksi kun tuliin kotiin? Aloin siivoomaan. Meidän asunnossa on niin kuuma, että työ sujui parhaiten pelkissä pikkareissa. On vaan niin ihana herätä lauantai- aamuna suht siistissä huushollissa. Varsinkin, kun loma on alkanut. Talviaikaan mie pyrin siivoamaan aina torstai-iltaisin sen vuoksi, että viikonloppu ikäänkuin alkaa heti perjantaina töitten jälkeen.
Tyttären kanssa ollaan taas sovussa. Pieni räjähdys laittoi taas hetkeksi asiat reilaan: tytär laittoi keskiviikkona safkaa päivän aikana (makaronilaatikkoa, jota tilasin...) ja eilen hän oli täällä järjestellyt valmiiksi, että pääsin suoraan siivoamaan. En kylläkään kuvittele, että tästä lähtien asia olisi kunnossa. Äipän on räjähdeltävä säännöllisin väliajoin- luulen ma. Mutta toivonpa, että tämä viimeinen yhteinen vuosi kolmen aikuisen perheessämme vallitsisi konsensus näistä kotitöistä. Vihaisena olo kuluttaa muuten kamalasti energiaa, tai siis sitoo energiaa. Huomasin sen tuossa tyttärelle vihotellessani.
Lomasäät eivät heinäkuussa ole olleet kovin kummoiset, saas nähdä, miten meille käy, kun loma onkin elokuussa. Elokuussa lomamme ei ole ollut vuosikausiin. Elokuuhan on kaikista vilkkain lomakuu Keski-Euroopassa, saattaapi olla melkoinen sutina Saksan moottoriteillä. Onneksi mie perinteisesti en aja lomalla ollenkaan. En erityisemmin tykkää autolla ajamisesta. Ajan kyllä silti viikottain jonkun verran, että taito pysyy tallella. Olemme pitkään ajatelleet autosta luopumistakin, mutta tyttären takia se nyt vielä laitettiin. Täällä pääkaupunkiseudulla pärjäisi kyllä ilman autoakin, julkinen liikenne on siksi toimivaa.
Ei hitsi. nyt täytyy rynnistää kauppaan ja hakea jotain hyvää grillattavaa. Täytyyhän tätä loman aloitusta vähän juhlia. Mukavaa viikonloppua kaikille töihin palaaville ja vielä lomaansa jatkaville. Vielä on kesää jäljellä...

1 kommentti:

TuuliS kirjoitti...

Oikein hyvää kesälomaa, kokonaista 5 viikkoa!