keskiviikko 18. heinäkuuta 2007

Umpeutuu

Alan pikkuhiljaa uskoa siihen, että molempien tisujen haavat ovat oikeasti menossa kiinni. Tänään oli eka päivä, kun liivinsuojuksissa ei ollut yhtään täplää työpäivän jälkeen, jess!! Arvet ovat tosin aika tummanpuhuvia, varsinkin niiltä kohdin, jossa repeämät/reiät olivat pisimpään. Mutta EHKÄ olen siirtynyt uuteen vaiheeseen parantumisprosessissa.

Tänään on ollut viuhuva päivä eli tuulen puuskat ovat pyörittäneet kaikenlaista roskaa ja siementä ilmassa. Töistä palatessa pyörällä piti olla tarkkana, että pysyi pystyssä paikka paikoin. Toivottavasti pääsen vielä huomennakin pyörällä töihin, perjantaina mulla on nimittäin saldovapaapäivä. Nyt työssä oloon on jo palautunut vanha rutiini.. . ollaanko tässä joskus muka oltu sairaslomalla???

Ruoasta puheenollen. Tarjosin kuopiolaisille läksiäisiltana taas kerran niitä täytettyjä herkkusieniä, joihin yleensä laitan pestoa sisään ekaksi, sitten savupororouhetta ja lopuksi juustoraastetta. Nyt oli käynyt niin, että pestopahus oli sattunut homehtumaan. Siispäs laitoinkin tällä kertaa aurinkokuivattua tomaattisiivua ja juustona olikin halloumikuutiota. Erittäin hyviä tuli sienistä niinkin. Sieniä kannattaa myös vähän voidella tavallisella öljyllä tai sillä aurinkokuivatun tomaatin säilytysöljyllä. Nam! Laitan uuniin ensiksi grillivastukselle ja kun väri on hyvä, vähäksi aikaa ylä/alalämpöön, yhteensä noin 15 min.

Muuten vaikka tykkäänkin laittaa ruokaa, olen oikeasti aika huono maustaja. En kerta kaikkiaan hallitse maustamishommia kovinkaan hyvin. Ihailen ihmisiä, joilla on maustamistaito hyppysissään. Siinä mulla riittää vielä kehittämistä. Ai-niin, täytyypä vielä kertoa, mikä on meidän perheen ehdoton grillimakkaroitten kunkku: se on Maalaisserkun tuottama lammasbratvursti. On muuten tosi hyvää ja mukavan hoikkaa tavaraa, jota voi syödä pitemmänkin pätkän. Samalta firmalta on myös Lampurin makkara hyvää, maistuu suurin piirtein samalta, mutta on muodoltaan paksumpaa pötäkkää. Kokeilkaapas! Tähän asti kaikki vieraat ovat ihastuneet siihen. Ja aina meille maistuu myös perus Kabanossi, ei siis kevytversio. Makkaraterveisin!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Vicki !
Todellakin, nuo herkkusieniherkut uunissa ovat loistavia. Sain niistä idean juuri sinulta. Itse laitan monasti sisään vain pelkkää pestoa ja päälle juustoraastetta. Hyvää ihan ilman joskus laittamaani poronmurenta.

Kiva kuulla, että tisut alkaa umpeutua.
Haavojen , arpien kannalta juuri 3-4 kuukautta ovat ärtsymmän näköiset. Sitten ne alkaa jo vaaleta.

Niin , tervetuloa vaan tänne Kuopioon. Sammossa on tosiaan hyvät kalasafkat.
Itse käyn myös Puijonlaaksossa Savoniassa, ravintolakoulussa, jos vaan mahdollista ( ei ole aina auki)
Sieltä saa hyvää, tuoretta ruokaa. Nyt on myös keskustaan Sokoksen taakse avattu uusi kreikkalainen ravintola. Kävin vakoilemassa tänään. Oli oikein hyvän tuntuiset ruokalistat ja pöytäliinat, hienoa. Saa nähdä, milloin sinne selvitään kokeilemaan.Tänään tyydyttiin Martta-kahvilaan torilla. Ostimme myös kauppahallista lampaankaretta ja grillasimme sitä. Se on yksi vakio hitti mulle ja tuolle ukko-kullalle. Myös edullista täälläpäin mitä olen vertaillut esim. Tampereen Stockmammin herkkuun. Eläkäämme syödäksemme
terveisin Olivia

Vicki Li kirjoitti...

Moi Olivia! Kiva, että muillekin maistuu. Muuten, arvaas mitä meille tuodaan aina Kuopiosta tuliaiseksi? Kauppahallin Tildan leipäpuodista ostettuja eri pienten tuottajien ruisleipiä. Ovat aivan mainioita ja vähän erilaisia kaikki. Täältä etelän humusta ei kuuna kullan valkeana saa niin hyviä ruisleipiä. Siellä toisessa päässä kauppahallia on joku kahvio, jossa iloinen ukkokööri pitää pesää kait aamusta iltaan. Turistina on ollut hauska seurata menoa. Niissä ukoissa on yksi mainio kalakukon tekijä. Eräs ystävämme tilasi häneltä muinoin "ison kukon", saatiin 7-kiloinen. Meni mukavasti 6 hengellä, kun oli Savon viinaa palan painikkeena. Ähky ol kyllä kauhea vielä seuraavanakin päivänä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Täytyykin kokeilla noita ruisleipiä ihan jo miehen iloksi. Hän on kova leivän ystävä. Olemme kylläkin syöneet enimmäkseen vain Vaasan ruispaloja viime vuodet.
Nyt olen kuukauden verran itse kokeillut terveysvaikutteista( ??) Fazerin Ruisihme - leipää. Toivon lupaustensa mukaan alentavan rasva-arvojani ja verenpainetta.Siihen kun vielä laittaa päälle Becel pro activia, niin kyllä sitä saadaan niin funktionaalista sekoitusta että ...LOL.! (Siis nauran täällä ääneen itsekseni..)
terv. Olivia