lauantai 3. marraskuuta 2007

Pyhäinpäivää ja lumihahtuvia
Heipsan kurkkijat!

Täällä tulee taivaalta lumihahtuvia, vautsi. Tosin varsinaisen talven tuloon en usko vielä.


Mulla oli eilen vapaapäivä, tosin vapaata oli vain niistä töistä, joista maksetaan ja tein koko päivän "palkatonta" kotityötä. Siippa tituleerasi minut ½- kotirouvaksi, mutta todellisuudessa olen kyllä korkeintaanvain 1/4 -kotirouva. Joka tapauksessa, olin tosi tyytyväinen siihen, että olin eilen vapaalla ja pääsin kauppaan jo ennen puolta päivää. Silloinkin jo oli kaupoissa kauhea kuhina ja kiukkuisia ihmisiä joka paikassa. Siellä mie sukkuloin Cittarissa muiden kanssa ja keräilin kärryyn ruokatarvikkeita fondue-illallista varten. Ostin fonduemassaa varten punaista emmentalia ja sveitsiläistä gruyereä, valkosipulia, perunajauhoja. Lisukkeena tarjottavaksi ostin pikkukurkkuja, hillosipuleita, makeaa sipulia, paprikaa, omenaa, viherpippurimaksapateeta ja ilmakuivattua, kylmäsavustettua kinkkua. Tuo liha/maksapuoli oli kyllä multa uusi sovellus fonduen lisänä tarjottavaksi, mutta jotenkin nyt innostuin moisesta. Tietty ostin kaksi pitkää ranskalaista patonkia. Harmi, että leivät piti ostaa jo eilen, mutta toisaalta leipä pysyy vähän kuivahtaneena paremmin haarukassa.


Kun sain raahattua kotiin kaikki ruokatavarat, otin pienen sämpylän alle ja aloin siivota. Pyörin täällä kuin valkotornado. Huushollissamme ei oltu siivottu kahteen viikkoon ja sen oli näköistäkin. Mutta se tuntui mukavalta, että siivoamisen tulos oli niin silminnähtävää. Paljon tekee sellaista työtä, jonka tulos on vaikeasti havaittavissa/mitattavissa, siksi siivoaminen on joskus suorastaan terapeuttista. Siippa tuli yllättäen vähän aikaisemmin kotiin ja alkoi jatkamaan mun kanssa siivoamista. Sitten mie yhtä äkkiä muistin, että eihän meillä ole glögiä ja mie olen kutsunut vieraat glögille ja fonduelle. Ei muuta kuin Alkoon vielä glögin hakuun ja taas kerran meille kävi vanhanaikaisesti eli Hehkuviini oli loppunut lähikaupasta ja jouduimme tyytymään eri glögeihin. Ostimme jotain norjalaista ja toinen oli Blossan 07 ruotsalaista. Annan arviot, kun on maistettu molempia. Blossa oli ainakin viime vuonna oikein hyvää.


Nyt laitan kuteet niskaan ja käyn ottamassa muutaman kuvan ulkona, niin näette, milta täällä Espoossa näyttää Pyhäinpäivän aamuna 2007.
Paitsi, että ette näekään. Jotain häikkää on nyt bloggerissa. Tuon fonduepadan jälkeen ei enää kuvat siirry. Tällaista ongelmaa ei ole ennen ollutkaan. Laitan kuvat joskus myöhemmin, kun taas onnistuu. Rauhallista Pyhäinpäivää!

4 kommenttia:

TuuliS kirjoitti...

Onpas kivannäköinen fondue-pata, taitaa olla 70-luvun retro? Varsinkin tuo puinen nappula kannessa on ihana!

Olivia kirjoitti...

Tervehdys sinne "talven keskelle" !
Meillä ei ole vielä tietoakaan lumesta täällä Savossa. Saisi tuota kyllä jo tulla ihan huoletta.
Vaihdatin autooni jo viikko sitten talvirenkaat kaiken varalle.Samapahan tuo, kun niin vähän käytän tuota, ei kulu nastat vaikka sulana olisikin.

Käytiin pieneläin hautausmaalla iltapäivällä mennyttä kissaamme muistelemassa. Oli kivan näköistä sielläkin, kun oli niin paljon kynttilöitä.

Rauhaisaa ,rentouttavaa vapaapäivää sinnekin.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska ilta ollut teillä varmasti padan ympärillä! On se sen verran tunnelmallista, ja siinä on kaikki lähekkäin.

Söin fondueta ensimmäisen kerran Baselissa, 19-vuotiaana, kun sveitsiläinen poikaystäväni vei minut tummapuiseen perinteiseen ravintolaan syömään perinteistä herkkua valkoviinin säestyksellä. Turha kai kertoakaan, että olin siihen varsin rakastunut, joten riuhtaisin itseni sieltä irti ja takaisin kotimaahan. En vaan ollut valmis jäämään maailmalle.

Toisen kerran söimme työkaveriporukalla fondueta ja kerroimme kaikki parhaita työkikkojamme.

Vicki Li kirjoitti...

Kyllä tuo fondue-pata on retroa, ostin sen Anttilasta 1983 ja hyvin pelaa vieläkin.

Fonduen syönti on sosiaalista puuhaa, eka kerran miekin söin fondueta Sveitsissä Genevessä, jossa siippa oli kesäopiskelijana vuonna -82.