torstai 20. joulukuuta 2007

Joulu tulla jollottaa...Vauhdikas viikko taas ja vauhti riittää loppuun saakka. Olen ollut keikoilla ja muutama työnohjausryhmäkin on kokoontunut vielä tällä viikolla. Vielä huomennakin heitän keikan, että vakihenkilö voi pitää lomaa. Tässä keikkalaisen hommassa on se hyvä puoli, että työyhteisöt ovat yleensä ainakin tosi onnellisia, kun saavat paikalle sijaisen kiperään tilanteeseen. Tuntee ittensä todella odotetuksi ja tärkeäksi, ei niinkään asiakkaiden vaan nimenomaa henkilökunnan puolesta. Tänään myös sain herkullisen jouluaterian, josta toki maksan, mutta se maksu on alle 5 euron eli hyvin kohtuullinen. Lisäksi vähän joka työpaikan kahvihuoneessa on suklaakonvehteja, taatelikakkua ym. jouluisia herkkuja tarjolla.Oman kodin jouluvalmistelut ovat ihan riittävällä mallilla eli jääkaappi pursuaa jo tässä vaiheessa. Tosin hankkimatta on vain tuoretavarat, jotka haetaan varmaan viikonlopun aikana. Aatoksi olemme kutsuneet meille sukulaistytön miehineen. Rouva on viimeisillään suloisen pallovatsansa kanssa ja saattaa kyllä olla, että vauva ilmoittaa tulostaan ihan mikä päivä vaan. Olemme tyttären kanssa käyneet kuikuilemassa ihania vauvanvaatteita, mutta vielä ei ole mitään mukaan tarttunut, kun odotamme, kumpi sieltä tulee. Siitä on todella pitkä aika, kun suvussamme on ollut vauva. Tai ainakaan sellainen vauva, jota näkisi tässä lähiympäristössä. Meidän molemman sukulaiset asuvat kauempana. Ai-niin, sain pikkusiskoltani (hänkin reilusti yli 40...) sähköisen postikortin, jossa hän ilmoitti olevansa tulossa mummoksi. Vaude! Pikkusisko siis ehti ennemmin mummosäätyyn, no hänen esikoisensa syntyikin siskolle aika nuorena. Miekin olisin valmis mummon rooliin milloin vain, mutta enpä taida muutamaan vuoteen siihen säätyyn päästä, kun tytär aloitti juuri opiskelunsa. Muuten minusta tuleekin sitten "ämmi". Myös minun äitini on tyttärelle ämmi. Ämmi on vanha lappilainen sana, joka on oikein käyttökelpoinen. Mun omalla äidilläni oli aikoinaan "ämmi", mutta minä taas sanoin "mummo" isovanhemmastani. Hei, kurkkija, miksi sinä haluat, että lapsenlapsesi sinua kutsuu? Vaihtoehtojahan on todella monia. Laittakaapa kommenttia. Ja jos et ole asiaa ennen edes ajatellut, niin ajattelepa nyt. Jos siippa noudattaa lappilaislinjaa, hänestä tulisi "äiji", mutta saattaa olla, että se nimitys ei hänelle istu???

Lauantaina ajattelin tehdä imelletyn perunalaatikon. Mulla on tapana saunomisen jälkeen jättää perunaseos yöksi lauteille imeltymään ja sitten vaan aamulla lisätään maito ja rasva ja uuniin. Ehkä tuon perunalaatikonkin vuoksi tuntui tärkeältä pestä sauna. Mitään muuta mie en ole täällä pessytkään. Saunan pesu sujui rivakasti tiistai-aamuna, kun konttasin alasti (tai oli mulla kumihanskat ja silmälasit päällä) koko lattian karhean sienen kanssa. Mua nauratti, kun ajattelin , että jos joku näkisi rehevän olemukseni siellä konttaamassa. Jos saunaamme ei ole kytketty piilokameraa, kukaan ei nähnyt. Visuaalisina ihmisinä osaatte varmasti kuvitella hupaisan näyn. Ei siitä muuten ole montaakaan vuotta, kun pääkaupunkiseudulla mainosti yrittäjä "alaston siivooja". Eli kotiin sai tilata miehen, joka siivosi alasti ja samaan aikaan saattoi pitää vaikka naisten Tupperware-kutsut. Että näin. Jotenkin epäilen, että ei maksumiestä löytyisi minun pyllistelylle.


Olen kerran muuten ollut emäntänä alusvaatekutsuille. Se oli huisin hauskaa. Eukkoja oli varmaan 20 ja kokeilimme kilpaa rintaliivejä ja muita hepeneitä. Tilattiin sitten verkostomyyjältä tuotteet ja mie sain emännänlahjana hyvät edestä avautuvat rintsikat. Ne ovat nyt enää vain muistot, ne reput olivat nimittäin E-kokoa ja nykyiset tisut tarttevat vain B:t tai korkeintaan C:t mallista riippuen.

Yrittäkää pinnistellä vielä perjantai, sitten meillä kaikilla toivottavasti helpottaa. Sitten alan keskittyä ruokahommiin. Tosin huomenillalla tytär vävykokelaineen tulee meille raclette-iltaan. Lupasimme tarjota nuorille elämyksen tässä vielä ennen joulua. Siis rasvaisiin tunnelmiin taas kerran.Vielä muutama kuva, jotka näpsäisin työpäivän päätteeksi noin 16.30 tänään. Kun taivas lyö tulta.

9 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Taivas lyö tulta, tosiaan! Hyviä kuvia.
Minä haluaisin olla Mumma, kuten itselläni oli, tai voisin olla Mammakin. Mies haluaa olla Vaari, kuten minun isäni, joka on hänelle miehen malli. Mutta...lapsenlapsia saa nykyisin vain vahingossa. Toivossa on hyvä elää.
Lähete leikkaukseen on muuten vetämässä. Uusimmat vetimet on kokoa 80G :((((

Vicki Li kirjoitti...

Hieno juttu tuo leikkauslähete. Ihmettelinkin, kuinka kauan jaksat. Olet jopa hiukan "isompi " kuin minä ennen leikkausta. Toivotaan, että pääset ennen kesää. Se toukokuun loppukin oli ihan hieno aika. Aattele, en ikänäni olisi tullut tähän bloggaushommaan, jos mulle ei olisi olut sitä pitkää (6vk) sairaslomaa.

noeijoo kirjoitti...

Mummana en osaa itseäni kuvitella, enkä mummona, ämminäkään, mutta joku omanlainen nimitys on mukava. Kyllä joku pummu (lapsen suusta) on lähempänä, eli jotain ihan muuta. Toivottavasti se päivä ei ihan vielä koita *ristinmerkki*..

Anonyymi kirjoitti...

Tämän mummon mussukat saapuivat juuri joulun viettoon. Ei tule olemaan hiljaista hetkeä.
Mussukoille muuten tarjotaan taas vihjeesi mukaisia yrtti-oliiviöljy-uuniperunoita. Niistä tuli meidän herkkuperunat.

Vicki Li kirjoitti...

Lapsenlapset ovat harvinaisuuksia nykyään. Tyttärelle olen antanut ohjeen, että lapsia olisi hyvä yrittää ennen 30-vuotispäivää, sen jälkeen se ei ole niin helppoa. Tosin siihen tarvitaan se sopiva isäkin... Itse nuorena ajattelin aina, että mulla olisi 3 lasta. Yhden saimme. Lahjaa ovat lapset, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan.
Joku päivä on ämmilässäkin vilinää, toivon. Voihan tosiaan olla, että lapsenlapset antavatkin ihan oman nimen mulle. Ne on hauskimpia.

Suloista jouluvalmistelua kommentoijille! Ennakkoon on vakea sanoa, tuleeko blogattua pyhinä.

Anonyymi kirjoitti...

Ämmi mieki olisin.

Suloista Joulunaikaa Rollosta

t. suurperheinen lanttulaatikontuoksussa

noeijoo kirjoitti...

Hyvää joulua Vickilään!

Virpi P. kirjoitti...

Samoin toivotan minä, Hyvää Joulua!

TuuliS kirjoitti...

Minä haluan Mummiksi ilman muuta, kun oma äitini on lasten Mummi ja äidinäiti oli Mummi.
Oikein herkullista ja rauhaisaa joulua toivotellen!