perjantai 25. tammikuuta 2008

Eko-Vicki


Katriina on haastanut minut kertomaan eko-elämästäni. Hmmm... Tässäpäs teille meikäläisen eko-juttuja:
1. Käytän aina mielummin julkista liikennettä kuin autoa. Siihen täällä Espoossa on hyvät mahikset. Tärkein hakusivuni netissä on ytv:n sivut, joilta löytyy Reittiopas, joka kertoo, miten pääsen minnekin julkisilla kulkuvälineillä.
2. Käytän suttupaperina kirjekuoria, joissa tulee kaiken maailman postia (laskuja) talouteemme. Kirjoittelen käytettyihin kirjekuoriin esim. kauppalistoja, bussien aikatauluja, blogiin tulevien kuvien numeroita (siitä esimerkki kuvassa)
3. Pesen tukkani kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin ja lauantaisin - siis saunapäivinä. Olen huomannut, että olen tässä suhteessa todella poikkeava yksilö ainakin naisten parissa. Jos haluat treffata minut fressinä, älä sovi tärskyjä kanssani keskiviikko päivälle tai lauantaille. Olen silloin liimatukka.
4. Lajittelen jätteet ja kierrätän käyttökelpoiset vaatteet.
5. Huushollissamme on vaihdettu lamput energiaa säästäviin (tämä on siipan projekti)
6. Emme enää pidä kännykän laturia koko ajan seinässä, vaan ainoastaan silloin, kun sitä oikeasti käytetään (tämäkin siipan ehdotuksesta)
7. Mun meikeistä vanhimmat (Diorin puuteri) ovat yli 15 vuotta vanhoja) Käytän meikkiä tosi harvoin, kuten kulungista arvata saattaa. Se puuteri on yhä ok. Kuulen yökkimisenne tänne saakka.Löytyykö teiltä keltään tällaista aarretta?

Vielä tämä seuraavat 15 vuotta kestää, ekologista :)

Tämmöisiä. Mutta miinuspuolelle tulee ehdottomasti se, että lennän useita kertoja vuodessa, en sentään viikottain, niin kuin liikemiehet. Mutta jos haluaa nähdä maailmaa niin kaukaa ja niin paljon kuin mie, ei voi kulkea jalkaisin tai pyörällä.

Viikonloppua kaikille! Mulla on ollut rankka työviikko. Olen tehnyt sekä työnohjaajan työtä, että keikkaa vanhaan hommaani. Tapaamistani ryhmistä 3/5:stä oli uusia, eli aloittivat tällä viikolla työskentelyn kanssani. Olen ansainnut perjantain viinipullon puolikkaani ja hyvät herkut. Niin tekin.10 kommenttia:

noeijoo kirjoitti...

Hyvin käytännöllistä elämää. Munkin meikeistä suurin osa on siskolta perittyjä, kiitos hälle. Hyvä että joku kuluttaa niihinkin, niin toiset saa siitä hyödyn :o]

Nyt relataan. Hyvää viikonloppua!

Virpi P. kirjoitti...

Jessus, sanon melkein isosiskon äänellä, että olet kyllä ansainnut uusia meikkejä!
Diorit on ihanan kestäviä: mulla kesti Diorin irtopuuteri vähintään 5 vuotta, ja nyt on töissä nenänvalkaisuun vielä jämät Diorin meikkipuuterista, jonka iäksi arvioin 8 v. Ja ne viiden luomivärin pakkauksethan ovat kuolemattomia, eivät lopu ikinä.
Mutta selvästi ekoihmisiä olet, täytyy sanoa. Siinä voikin sitten jo lennellä vähän muidenkin edestä.

Huomasin muuten kesälomareissuja miettiessä, etten taidakaan tilata tänä vuonna mitään, jos tulee vaikka kutsu leikkaukseen! Kävin eilen hieronnassa ja fysioterapeutti kertoi ystäviensä hyvistä kokemuksistaa ja sanoi, että varmasti saan oman leikkaukseni kunnallisella puolella. Illalla ihmettelin itsekseni, että onko nämä tosiaan niin suuret...

Vicki Li kirjoitti...

Kyllä miekin tosissaan ihmettelen, jos et saisi kunnallisena leikkausta. Muistat sitten miettiä kaikki vaivat valmiiksi ja vaikka paperille, kun pääset plastiikkakirurgin konsultaatioon.Kyllä tämä elämisen laatua parantaa. Kyllä mie sitten nautin, kun voin olla välillä ilman rintsikoita. Tosin isojen bosien kanssakin elää ihan hyvin,kun ei muusta tiedä.

meri kirjoitti...

Katsoin kuvaa tosi tarkkaan ja kauan, koska käsialasi on ihan kuin minun! Mitähän se kertoo? Sama kirjekuorien uusiokäyttö kauppalistoina ja muistilappuina on minullakin.

Vicki Li kirjoitti...

Meri, missä päin Suomea asut? Mun käsialaa moni moittii kammottavaksi. En aina saa itsekään selvää siitä.

meri kirjoitti...

Asun Keski-Suomessa lähellä Jyväskylää.
Sinullahan on mitä kaunein ja selkein käsiala!
Minullekin on kyllä joskus naurettu päin naamaa, kun olen ojentanut jonkun kirjoittamani lapun, että lukeeko tässä muka jotakin?

Vicki Li kirjoitti...

Meri, hauskaa, että jaat kanssani tämän taiteellisen käsialan. Minussakin virtaa puolittain keskisuomalaista verta. Isäni on Karstulassa syntynyt, vaikkakin muuttanut
uittohommiin napapiirille jo joskus -50 luvun alussa.

Anonyymi kirjoitti...

Haa, sä olet oikein Eko-Vicki. Mun meikkipussukastani löytyy myös (liian) vanhoja tuotteita, joita joskus heitän pois, kun totean, että tuotakaan en ole viiteen vuoteen käyttänyt...

meri kirjoitti...

Pidän itseäni oululaisena, koska olen sieltä kotoisin, vaikka yli puolet elämästäni olenkin asunut Jyväskylän tienoilla. Karstulaan haluaisin kesämökin, koska tykkään ihan hirveästä pohjoisen Keski-Suomen maisemista. Siellä on jotain saa kuin Kuusamon seudussa.

meri kirjoitti...

Niin, ja laitoin oman käsialanäytteeni sivulleni vertailtavaksi!