lauantai 12. tammikuuta 2008

Lupsakkaa lauantaita

Siipan perjantai-illan salaatti , ei ihan kevyttä

Tytär tuli syömään siikaa ja nyt ne siipan kanssa katsovat yhdessä elokuvaa, kuulema ihan kieli poskessa tehtyä "From dusk till dawn", jossa Tarantino kuulema näytelee. Siippa nauttii, kun on elokuvan katseluseuraa. Mie en juurikaan viitti elokuvia katella, ei vaan jaksa kiinnostaa. Mulla on aina jotain mielenkiintoisempaa tekemistä, kuin istuminen töllön edessä. Esimerkiksi tämä bloggaaminen. Ehkä osansa tässä on silläkin, että eläydyn väliin niin täysillä, että mua rupiaa itkettämään ja sitten nuo kaksi aina nauravat mulle. Jännittäviä juttuja en voi katsoa myöhään, menee unet piloille, ihan niin kuin pikkulapsilla. Mie tiiän heikkouteni ja osaan varoa tiettyjä asioita. Mulla soi tässä taustalla Maija Vilkkumaa. Ostin tänään Anttilasta hyvästä alesta "Totuutta ja tehtävää" CD:n ja mukana on oikein DVD. Sen voin joskus kattoa. Oltiin siipan kanssa kattomassa Maijaa livenä joskus kesällä, oli hyvä konsertti. Aika monet bloggaajanaiset tuntuvat tietävän paljon elokuvista, harvoin pystyn heittämään kommenttia niihin keskusteluihin. Tästä sivistymättömyydestä minua kiusataan usein perhepiirissä.

Kävimme tänään maakuntamatkalla Vantaalla. Siellä oli hyvä divari, josta saimme muutaman kirjan, joita tässä on metsästetty jonkun aikaa. Vihdoinkin sain Henriksonin "Antiikin tarinoita" molemmat osat ja siippa sai Sven Hedinin: "Elämäni tutkimusmatkailijana" Noita antiikin tarinoita rakastan. Niissä on mieletön imu mun mielestä. Tarinoissa ja saduissa ylipäätänsä on paljon salattua viisautta. Mie itse kuvitan kaikki lukemani tarinat päässäni ja ne on todellakin paljon mielenkiintoisempia kuin elokuvat. Mulla meni monta vuotta, ennen kuin älysin, miksi kaikki lapset eivät nauti saduista. Olen sitä mieltä, että kaikki eivät kykene muodostamaan helposti näitä mielenkuvia ja silloin tarinat ovat vain sanoja ja ääntä- tylsää. En tiedä, voiko sitä opettaa, vai onko se vain osa psyyken rakennetta. Olen itse ilmeisesti hyvinkin visuaalinen ihminen, kaikki ajatteluni on visuaalista. Myös uneni ovat aina värillisiä ja niitä on paljon. Tytär on samanlainen, hänelle on kyllä luettu ihan pienestä paljon. Luimme C.S. Lewisin Narnia-sarjan läpi eka kerran kun tytär oli 5-vuotias. Kirjoista puheenollen: sain nyt lainaan Juha Itkosen: "Kohti " ja taas kerran Itkosen kieli ja kirjan juoni minua puhuttelee.

Paino ei osoita mitään merkkejä vielä kääntymisestään laskuun. Nyppii. Mutta toki kokemuksesta tiedän, että kestää kolme viikkoa ennenkuin jotain tapahtuu.Mulla paino ei tipu helposti ja ei se kyllä nousekaan kovin nopeasti. Vain se on varmaa, että paino nousee hiipien koko ajan, jos ei koko ajan vähennä kalorien mättämistä. Johtuu aineenvaihdunnan hidastumisesta, eli todellakin koko ajan pitää vähentää syömistä tai vaihtoehtoisesti kuluttaa enemmän, että EI LIHOISI. Yli nelikymppinen on siis lihomisautomaatti, vaikkei yhtään lisäisi syömistä. =0

Työnohjauspyyntöjä on yllättäen tullut paljon nyt vuodenvaihteen jälkeen. Hyvä tietty, että mulla tuntuu työt lisääntyvän, jos tälle alalle meinaan jäädä ja tästä leipäni ansaita. Tosi paljon nämä työt tulee ikäänkuin tiskin alta: joku on suositellut jollekin toiselle jne. On todella vaikeaa saada alan töitä, jos et tunne ketään firmasta, johon to:a haetaan. Ei haluta ostaa sikaa säkissä ja rahalle halutaan saada vastinetta.

Nyt alkaa kahvihammasta kolottamaan. Yhden keksin kyllä otan kaffen kanssa, muuten en ala millekään. Elämä ilman pieniä makunautintoja on tylsää ja harmaata. Ei sitä jaksa. Se on talvi taas ohi näiltä näkymin. Loputkin alkuviikon lumesta sulivat eilen,taas ollaan siis loskassa tallaajia. Nauttikaapas te kurkkijat, joiden ympäristössä on lunta. Lumi alkaa olla kohta Suomessakin katoava luonnonvara. Näin Madventureissa, kun pojat kävi lumilautailemassa Sambian aavikolla. Ehkä Suomeenkin tulee kohta soramonttuihin laskettelubisnestä, kun lunta ei tunnu tulevan.

Vielä kerran honeypomelo, joka kirvoitti paljon kommentteja

8 kommenttia:

noeijoo kirjoitti...

Soon pohojonen pian ainut paikka, missä lumi näyttäytyy. Kyllä täällä lunta vielä piisaa, vaikka sää lauhtuikin, pakkasen puolella pysytään.

Olen myös visuaalinen tyyppi ja kirjat ovat elokuvia minullekin. Samoin hahmotan asiat kuvina. Heh, viime yöstä muistan, että ohjasin unta kuin elokuvaa, ajattelin, että "ei noin voi tapahtua, otetaanpa uusiksi", tai että "tuo ei ole totta, mitä uni yrittää mulle syöttää".

Vicki Li kirjoitti...

Vaude, olet pitkällä unityöskentelyssä, jos kykenet uniasi ohjaamaan. Käyp katteeks! Unet on tosi mielenkiintoisia. Olen ajatellut liittyä joskus uniryhmään, mutta vielä en jouda. Unissa on nin paljon viisautta ja informaatiota mulle ittelleni ittestäni. Näen joskus ennusuniakin. Onneksi harvoin. Tai sitten minulla on vain vilkas mielikuvitus.

Virpi P. kirjoitti...

Hyvännäköistä salaattia, maistuukin varmaan mainiolta.
Visuaalisuus mullakin on pinnalla ja näen musiikinkin kuvina tai graafisina muotoina sieluni silmillä. Jotenkin kuvittelisin, että visuaalinen ihminen tykkäisi elokuvista, mutta eihän kaikki ole samanlaisia. Aina joku alue kärsii, minä en nykyisin ehdi lukemaan kuin hetken päivässä.
Kiva että työnohjaukselle on kysyntää, se on varmasti haasteellista ja antoisaa hommaa. Kävin yhteensä neljä vuotta (kahdessa eri) työnohjausryhmässä ja arvostin vetäjää todella paljon.

Irene kirjoitti...

Mä tykkään elokuvista, kirijoosta ja unista. Kirijat ja elokuvat liittyy mulla aina yhtehen. Monasti katton ensin elokuvan ja sitten luen kirijan päälle. Kyllä se niin on, notei elokuva pysty tuomahan esille tarinan syvyyttä, niinku kirija. Telkkua mä katton tosi vähän. Tänään kattottiin Mattimään kans Tohtori Zivagon uuren Venäläisen versio ensimmäinen osa. Huomenna siitä tuloo uusinta. Sarijas on 12 osaa, ja se tuntuu olevan aivan erlaanen, kun se 70-luvulla tehty versio, jossoli miespääosas Omar Sarif. Unet on ihania. Kun vaan muistaas aamulla kaikki näkemänsä unet, niin olis lystiä jokaaselle päivälle.

noeijoo kirjoitti...

Olet saanut kukkakimpun..

Virpi P. kirjoitti...

Hei Honeypomelo, sinua odottaa kukkakimppu myös Omenapuun alla ;)

Vicki Li kirjoitti...

Waude, kiitos Katriina ja Noiejoo! Lähetin jo voimahalauksen N:lle ja Katriinalle laitetaan tulemaan klo 21.00 tänään.

Irene kirjoitti...

Hei Vicki Li!
Oon ojentanu sulle kukkakimpun palkinnoksi siitä, että teet mun päivästä paremman ja iloisemman kirjoituksillasi. Käy noutamassa se lokiltani oikiasta reunasta, alimmasta laatikosta ja liitä se omalle lokillesi. Irene / Pohojalaanen tasa-arvo