sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Espanjan kuuman auringon alla...


Heippa kurkkijat, olettekin kiitettävästi käyneet kurkkimassa, koska 10.000 raja täyttyi lomani aikana salaa. Kukas olit, sinä 10.000 kurkkija? Ilmoittaudu, jos huomasit se olleesi, tarjoan sinulle kaffet kunnon pullan kera, kun käyt pääkaupunkiseudulla. Kiitokset kaikille kurkkijoille! En olisi ikinä uskonut tuollaisen rajan täyttyvän, kun tätä hommaa aloittelin toukokuun lopulla. Että tästä tuli oikein uusi oma harrastus, sekin tuli yllärinä eniten kai ittelle.

Matkakuulumisiin. Oltiin siipan kanssa Espanjan aurinkorannikolla Nerjan kaupungissa. Olemme sitä ennen käyneet vain kerran Kanarian saarilla Playa de Inglesissä ja kokemus oli siksi karmea, että emme ole sinnepäin sen koommin menneet. Mutta nyt oli uusi reissu ja uudet kujeet.

Nerja on kuuluisa luolistaan. Upeista tippukiviluolista, jotka muutamat koulupojat löysivät sattumoisin 50-luvulla. Luolasto on tosi iso, vaikka turistit pääsevät niistä vain noin kolmannekseen. Mykistyttävä olo siellä maan alla "urkupillien" välissä kävellessä. Kuvat ovat aika hämäriä, koska siellä ei saanut käyttää salamavaloja. Reitit olivat hyvin kuljettavia.
Tippukiviluolassa on epätodellinen fiilis


Maurit osasivat rakentaa kaunista

Retkiä teimme Granadaan Aurinkomatkojen retkellä ja siellä keskityttiin lähinä Alhambran maurilaispalatsiin. Kyllä on ennen ollut käsityötaidot arvossaan ja tekijöitä on löytynyt. Malagaan teimme ominpäin bussiretken. Piti shoppailla , mutta ei sitten innostuttu. Käytiin sitten Picasso- museossa ihastelemassa vanhan häntäheikin mielenkiintoisia töitä. Täytyy sanoa, että jos osaa maalata hyvin , sen jälkeen voi maalata, miten tahtoo. Picasson alkukauden työt ovat ihan "normaalinnäköisiä" ja niistä näkee, että kaveri hommansa hallitsee.

Turvajärjestelyt siinä museossa olivat aivan omaa luokkaansa, vastaviin olen törmännyt lähinnä Berliinin juutalaismuseossa. Kaikki laukutkin läpivalaistiin , eikä tietenkään kameroilla ollut mitään asiaa museon näyttelytiloihin. Uskalsin kyllä niissä oloissa jättää digikamerankin laukkuun ja narikkaan. Oli siellä siksi pätevän oloiset systeemit.


Frigilianan pikkukylä oli oikein viehättävä kapeine kujineen ja sinne teimme patikkaretken kulkien pitkin kuivaa joen uomaa. Kuivuus on vaivannut aurinkorannikkoa tänä keväänä, kevät ei kuulema pääse vauhtiin ilmaan vettä, mutta sen odottelemiseen meni tämäkin viikko. Vettä ei tullut.Torstaina teimme noin 4 tunnin kunnon patikan luonnonsuojelualueella lähellä Nerjan luolia. Näkymät varsinkin ylempänä olivat mukavat, mutta ilmassa oli paljon pölyä, varsinkin, kun autot ajoivat ohi. Kaloreita poltettiin oikein kunnolla, sillä tiedossa oli flamenco-ilta ruokineen. Hmmm... ruoka oli ok, mutta varsinainen herkku tarjottiin vanhan rouvan silmille, kun nuori kundi pääsi tanssimaan. Kuvat puhukoon puolestaan. Samanlaista herkkua ei kyllä tarjottu miespuolisille katselijoille, rouvat olivat vähän enemmän elämää nähneitä. Laulajalla oli flamencoon juuri sopiva rosoinen, viskinpolttama ääni. Upeaa se flamenco on, sitä tarjottiin El Colono ravintolassa.

Vasemmanpuoleisin rouva oli laulajatar, muut tanssijoita


Tässä oli ilm. kyse nuoren miehen voittamisesta tanssin keinoinHarmi, että en vielä osaa ottaa niitä videopätkiä
Ruoka ja viinit olivat hyviä. Halvimmat viinit irtosivat noin eurolla puteli, mutta pidin sen verran tasoa yllä, että en ostanut alle 5 eukan pulloja ollenkaan. Mitä sitä huonoa Espanjaan saakka juomaan. Ruokaa sai moneen hintaan ja monentasoista ja me kokeiltiin vähän kaikkea. Hauskaa oli väliin ostaa huoneeseen kunnon iltapalaa, josta ohessa kuva.
Lauantaina istuimme kitarakonsertissa Nerjan kulttuurikeskuksessa. Kitaraduo: mies ja nainen soittivat oikein rauhoittavasti sulosäveliä täydelle katsomolle. Suurin osa yleisöstä näytti ulkomaalaisilta.

Nyt täytyy tällä kokemuksella sanoa, että Espanjan Aurinkorannikko on oikein hyvä kohde näin alkukeväästä. Edulliset matkat noin. 500 €/ nenä, lyhyet lennot (4,5 h) mukava kävelysää (15-20 lämpöastetta) paljon katsottavaa lähellä, edulliset bussiliput, hyvää ruokaa ja viiniä jokaisen kukkarolle sopivasti, alennusmyynnit käynnissä, että nuorisollle löytyy kivaa shoppailtavaa. Ajattelenkin, että voitais joskus lähteä naisten pidennetylle viikonloppumatkalle tyttären kanssa jonnekin Epsanjaan. Tässä päällimmäiset, laitan kuvia lisää jossain vaiheessa myöhemmin.

Nerjan pikkukaupunki Välimeren rannalla

9 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Komia nuori mies tuos ensimmääses kuvas. Tuon takia jo kannatti matkustaa Espanjaan. Kauniita kuvia ja ihanan aurinkoista. Terveisin Irene!

Virpi P. kirjoitti...

Kiva kun olet taas täällä! Loma kuulostaa onnistuneelta ja paikka mukavalta. Työkaverinikin on ollut Nerjassa muutamaan kertaan ja pitää paikasta kovasti.
Oliko teillä tytärkin mukana?

noeijoo kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksesta, oikein tunsin lämpimän merituulen tuoksun nenässäni.
Toivottavasti reissu oli rentouttava ja aurinko antoi energiaa.

Minua houkuttaa tuollainen valkoinen kapea kuja, sellaista olisi miellyttävä kuljeskella ja kuvitella, ketä siellä asuu.

meri kirjoitti...

Kaunista katseltavaa, tuo tanssija siis. Kyllä vanhalla rouvalla on silmää, tietysti ihan vain kiinnostuksesta paikalliseen kulttuuriin. Iltapalakin näyttää houkuttelevalta. Kiva kun on ollut onnistunut loma!

Vicki Li kirjoitti...

Kylläpäs näkyy silmää olevan nuorille miehille muillakin vanhoilla rouvilla;)
Katriina- ei ollut tyär mukana,on niin kiinni opiskeluissaan. Mutta seuraava reissu Epsanjaan voitais tehä akka-porukassa.
Einojoo- oli siellä välillä tosi tuulista. Fleece oli oltava päällä vähintään ja hotellin kivilattiat oli kans tosi kylmät- onneksi oli tyttäreltä saadut joululahjatöppöset mukana.
Meri- kyllä katse lepäsi nuoressa miehessä, joka tanssi vielä antaumuksella. Eihän sellaista voi tälläinen kulttuurin suurkuluttaja vastustaa. Ei ollut siipassakaan mittään valittamista, sitä näkee tutunkin miehen ikäänkuin uusin silmin uudessa ympäristössä.

Anonyymi kirjoitti...

Löysikin tuttuja kuvasta ja heti tuli ihanat muistot Nerjasta, flamencosta, Firglianasta, tippukiviluolista... muutamann vuoden takaa! Eli samankaltaiset kokemukset toukokuulta, kun siellä oli jo täysi kesä. Ihana pikkukaupunki ja kaikkea muuta kuin kerrostalothiekkarannalla-alue.

Anonyymi kirjoitti...

Oivallinen matkakertomus, ihan kuin olisi käynyt minilomalla! Olisit vaan ottanut tuon komistuksen tuliaisiksi, kiva häntä olisi kotonakin olohuoneessa katsella. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Ai kun kuullosti ja näytti hienolta! Upeita kuvia! Tunnelmaa tuli tänne asti. Kiitos! =oD

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ihastuin kovasti enakkoluuloistani huolimatta Andalusiaan, jossa olin viime lokakuussa. Vuokrasimme ystävättären kanssa auton viikoksi Malagasta ja huristelimme pitkin ja poikin Andalusiaa, viivyimme enemmän aikaa Granadassa ja Nerjassakin yövyimme.Aiemmin olen Espanjassa olut mm. Barcelonassa parikon kertaa sekä Costa bravan rannikolla pohjoisempana, sekin oli mahtavaa aluetta.Tuli taas reissukuume kun luin sinun matkastasi.