lauantai 25. lokakuuta 2008

Espoolaista menoa

Tyrni on onnistuneesti istutettu tähän rannalle. Nyt olisi sato valmis, kukahan korjaisi?


Jopas jotain. Mun tissikuvani oli pöllitty Luomutissit- sivustolle ihan lupaa kysymättä. Sinänsä vanhoissa luomutisseissäni ei ole mitään vikaa, mutta on kyseenalaista, että joku minulle uppovieras ihminen lykkää ne sivustolleen. Tässä välissä kävin siellä sivustolla ja totesin, että kuva on vaihdettu. Hyvä juttu. Ystäväni Kampista laittoi sivuston pitäjälle kipakan viesti asiasta ja se tehosi. Kiitos kurkkijat ja varsinkin Kamppilainen, että puolustatte mun intimiteettiäni . Sinänsä olen imarreltu siitä, että vanhat tissini kelpasivat oikein logoon asti, mutta kuvan pölliminen lupaa kysymättä on rumaa ja epäeettistä.Onko oikeasti syksy? Täällä ainakin orvokki kukkii vielä.


Olen tehnyt elämäni ensimmäisen geolöydön. Siippa on liittynyt näihin geo-kätkijöihin, jotka kätkevät maastoon geokätköjä, joita etsitään sitten koordinaateilla milloin mistäkin. Meidän lähistöllä on näitä geokätköjä useampia ja kävelyreissullamme onnistuimme löytämään niistä 2/4 ja mie löysin siis yhden. Hyvä minä, Jee!

Geokätkö voi näyttää vaikka tällaiselta

Sulkasaniaiset on kauniita


"Aarteenetsinnän" jälkeen aloitimme kotona siivouksen. Kyllä kamoilla on merkillinen taipumus olla väärässä paikassa- ainakin meidän huushollissa. Nyt ei enää voi tätä sotkua laittaa tyttären syyksi, kun hän ei enää asu täällä. Pakko vaan kattoa peiliin ja todeta, että tuolta näyttää pesänsä sotkija... Nyt kuitenkin on taas aika viihtyisää ja tavarat on palauteltu oikeille paikoilleen. Suuri ratkaisu tuli tehtyä. Siirsimme mun valtaistuimen (punaisen mekanismituolin) olohuoneeseen ja jaoimme siellä olevan ison kulmasohvan kahdeksi palaseksi. Totesin, että se ihana tuoli on kerta kaikkiaan tyhjän panttina täällä mun työhuoneessa. Koskaan mulla ei tunnu olevan aikaa siinä istuskeluun ja musiikin kuunteluun, joka oli alkuperäinen ajatukseni. Nyt siis valtaistuimella istuvia on tässä perheessä kaksi- mikä vastaa todellisuuttakin paremmin.

Tämä kanto on nähnyt paljon elämääSiivoussession jälkeen laitoimme hyvät safkat. Tällä kertaa vasikanleikettä italialaistyyliin Sampucca- jotakin, eli vasikanleikkeen välissä oli yrttejä ja päällä vielä pekonikaistale a´la täkäläinen mainio ruokakauppa. Ruoan painikkeena nautimme hyvän punkun ja jälkkäriksi tsekkiläistä absinttia. Absintti oli 72 % eli jos kirjoitusvirheitä löytyy, se on laskettava päihtymyksen tiliin. Tosin absintti aina laimennetaan siten, että lasin päällä on absinttilusikka, jossa sokeripaloihin imeytetty absintti tuikataan tuleen- annetaan palaa kotvan- sammutetaan vedellä ja se vesi sitten laimentaa ja makeuttaa absintin..Sauna kutsuu. Olemme niin tapojemme orjia, että käymme saunassa keskiviikkoisin ja lauantaisin. Järjestys se olla pitää, jos ei muussa niin ainakin saunomisessa. Herkullisia juomia ja ruokia kaikille kurkkijoille viikonlopun aikana.

Mukavaa viikonloppua myös kaikille kurkkijoille, joko luomutissein tai parannelluin...

7 kommenttia:

noeijoo kirjoitti...

Luomutissi täällä kommentoi, vasen roikkuu alempana..

Melkoisen hyvät sapuskat teillä! Ja juomat.

Geokätkentä on jännää, olen seurannut etsijöitä jonkun kerran. Oliko purkissa jotakin?

Tänään on siivous maistunut, huomenna levätään.

TuuliS kirjoitti...

Karmiininpunaista huiviainesta ehkä löytyy kätköistä jos ne tarkistetaan oikein kunnolla. Palataan astialle....

Vicki Li kirjoitti...

Eicka, mullakin roikkui vasen ennen alempana, mutta nyt ovat tasalla.
Tuli vielä maistettua Lignell&Piispasen Loimu-glögiä jälkkäriksi. Oli oikein maistuvaa, minusta puolukkaista...mutta vähän liian makeaa mun makuuni noin niinku enemmälti juotuna vaikka en hän mie koskaan enemmält...) Purkissa oli pikku vihko, terotin kynä ja joku heijastin. Siippa on innostunut näistä, hyvä, jos on joku kimmoke lähteä ulos ja liikkumaan.
Tuulis, jos tsekkaat ne kätkösi ja mietitään sitten, miten saadaan huivi minulle ja rahat sinulle. Se olisi ihana joululahja itelleni, tai sitten synttärilahja, kun vielä täytän alle 50-vuoden Liisan päivänä.

Sooloilija kirjoitti...

Sulla on täällä uusi sivupohja, onnea muutoksesta (entinenkin oli kiva). Ensin vain mietin, että mille sivulle tulinkaan..

Hyvää sunnuntaita ja uutta kellonaikaa!

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin luomutissi koneen ääressä.

Geokätkentä on kuin aikuisten avaimenpiilotusleikkiä! Minä olen piilosilla metsässä suppilovahveroitten kanssa, ensi kerralla voisin itse mennä piiloon...
Meri

titu kirjoitti...

Höh, että ihan lainaavat vielä tissejäkin.. :) Onneksi palauttivat.

Geo-kätkentä/löytöily vaikuttaa mielenkiintoiselta, ainakin on syy liikkua ja etsiä. Näin ainakin sen käsittäisin, vaikka en paljon asiast käsitäkään.

Eikös olekin mukava, kun on saanut tavarat paikalleen. Ja jos jotain pientä muutosta vielä tekee, niin on mukava istua ja tutkia huonetta uudessa sisustuksessaan. Pienetkin muutokset tekevät terää. Itsellä harmittaa se, ettei meillä juurikaan voi mitään muuttaa. Sohva on siinä, missä se mahtuu olemaan, ja muut tanssii ympärillä.

Saas nähdä, ennätänkö tällä reissulla kahveelle kanssasi, illat ovat todennäköisesti pitkiä. Yhden illan aion kyllä itselleni ottaa, ja käydä ystäväni näyttelyssä... mutta palataan asiaan. Se puhelimeni, mistä olen soittanut, jäikin kotiin- joten soittelen/tekstailen ihan eri numerosta.

Anonyymi kirjoitti...

Jokivarren tytölle jotain blogissani!