torstai 6. marraskuuta 2008

Marraskuu
Heipsan kurkkijat! Täällä ollaan taas hyöritty kameran kanssa siellä täällä ja nappailtu näkymiä omasta ympäristöstä. Viime sunnuntaina olimme siipan kanssa taas geokätköjä hakemassa ja löysimmekin taas pari kätköä. Olo oli kuin lapsena aarteita hakiessa. Mulla muuten on tapana aina liikkua vähän maata pälyillen, että jos löytyisi vaikka jotain jännää. Monenlaista on vuosien aikana löytynytkin: rahaa, kyniä, koruja. Suurin maasta löytynyt rahasumma taitaa olla Jenkeissä löytämäni 20 dollarin seteli, joka oli siipan kengän alla, kun jonotimme pääsyä laivalle, joka vei meidät Alcatrazin vankilasaarelle. Se oli iso raha silloin vuonna 1991. Siis pälyily kannattaa. Sunnuntaina kulmillamme törötti myös aito limousine. Olisi se hulppeeta ajella joskus tuollaisen kyydissä. Samppanjalasit näkyivät esillä. Ei passaa olla köyhä, eikä kipiä, kun tuollaisen tilaa. Saas nähä, milloin mie olen tarpeeksi varoissani, että tuohon turhuuteen panostaisin.Tyttäret, lähettekö kyytiin?


Täällä on ollut nyt muutama aivan ihana päivä: kirkas, auringonpaisteinen ja kirpakka. Öisin on ollut pakkasta ja aamulla olen lähtenyt untuvatakilla töihin. Meikätyttö ei voi sietää palelemista. Villasilkki kalsarit ovat olleet käytössä varmaan jo kuukauden. Ostin lisäksi vaihtareiksi parit uudet puuvillakalsarit, kun Anttilassa sai niitä 4 eurolla.Aika lähellä meitä sijaitsee uusi asuntoalue, jolta löytyy tämännäköisiä taloja. Taisi olla pari vuotta sitten paikallislehdessä aprillijuttu, että Matti Nykänen hyppää kuvassa olevan talon katolta kohti moottoritietä klo 12. En ollut odottelemassa kohuhyppyä, mutta eiköhän jotkut sentään käyneet tarkastamassa tilannetta.
Kun tulin töistä, toin repun sisälle ja kävin kiireen vilkkaa hakemassa kamerani. Taas kerran iltarusko oli aivan upea, siis tämä iltahan näyttäytyy tällaisena jo klo 17.35.


Täytyy sanoa, että viikot vierivät melkoista vauhtia. Huomenna on taas perjantai, jihuu! Ihan mukava viikko tämä on ollut. Mulla oli tiistaina vapaapäivä ja Lene-ystäväni oli käymässä luonani. Kylläpäs vaan lounaskin maistuu sata kertaa paremmalta, kun sitä ei syö yksin. Mutta ruokaakin parempaa olivat jutut. Kuinkas kävikään niin, että jutut juontuivat siihen, että tulin pitkästä aikaa kertoneeksi tyttären syntymän. Niin vain kävi, että loksahdin muinaisiin tunnekokemuksiin eli siihen miltä tuntui, kun oli juuri synnyttänyt hätäsektiolla tyttären, joka sai apgar-pisteitä peräti yhden. Kyyneleet puhdistivat ja loppupäivän oli tosi hyvä olo. Kiitos, Lene, ystävyydestäsi! Lene kuuluu niihin ihmisiin, joita tapaan aika harvoin, mutta kun tapaamme, jatkamme aivan sujuvasti siitä, mihin jäimme muutama kuukausi sitten. Vanhat ystävyyssuhteet ovat kultaakin kalliimpia. Uusia syntyy tässä iässä enää harvoin, mutta joskus kuitenkin.

Kestäkää vielä perjantai töissä kaikki blogisiskot! Nyt voi alkaa jo miettiä "perjantaiherkkuja."

13 kommenttia:

Lene kirjoitti...

Kiitos Vicki itsellesi!

Sooloilija kirjoitti...

Ihania pakkas- auringonlaskukuvia, varsinkin ylimmäinen kuva..

Viikot tosiaankin juoksevat hurjaa vauhtia eteenpäin. Täällä suunnitellaan jo nyt torstai-iltana viikonloppusyömisiä, järjestän nimittäin pienet juhlat huomenna..
Kylään tulee juuri sellaisia ystäviä, joista itsekin kirjoitit: vanhoja ystäviä, joiden kanssa jutut jatkuvat siitä mihin ne viimeksi jäivät..

Virpi P. kirjoitti...

Upeita iltaruskoja siellä! Onko se vain merenrannalla tuollaista? Ei täällä vaan.

Sun kuvat eivät aukea isommiksi, onko se tahallinen säätö? Olisi mukava katsoa niitä enemmänkin klikkaamalla suuremmaksi. Pidin paljon tuosta ylimmästä jäälehtikuvastakin.

Herkullista perjantaita, Vicki Li!

Anonyymi kirjoitti...

Ystävät ovat tärkeitä minullekin, melkeinpä elinehto!En voisi kuvitella elämää ilman naisystäviäni, vaikka heitä tapaisi harvakseltaankin. Olen myös havainnut saman, ettei enää uusia ystäviä helposti löydy tässä elämänvaiheessa. Tosin syynä saattaa olla laiskuuksi, ei jaksa enää aloittaa elämäntarinan jakamista, liian paljon kerrottavaa.

Tämä viikko on minullakin mennyt tosi nopeaa, huomenna jo alkaa viikonloppu, mahtavaa!

Kuvat ovat upean värikylläisiä, täällä satoi tänään pehmeää lunta hiljalleen, maisema oli kuin joulukortista (eikä ollut harmikseni minkäänlaista kameraa mukana)

Vicki Li kirjoitti...

Katriina, mulle itellekin on mysteeri, että miksi aina vain mun ylin kuva avautuu suureksi, muut ei. Voisko se johtua siitä, että en pienennä "pakkaa" kuvia, vaan laitan ne täysinä tiedostoina?Siksi vaan, kun en osaa pienentää. Pienenätkö itse?Olen joskus yrittänyt etsiä syytä, mutta en ainakaan vielä ole sitä kekannut.
Täällä on oikeasti upeat auringonlaskut todella usein. Olisko se sitten tuo meren läheisyys?

Eevis kirjoitti...

Heippati, ihania kuvia olet nappaillut. Yritin minäkin klikata iltaruskoa isommaksi. Kuvankäsittelyohjelmassa voit pienentää kuvan kokoa, itse laitan 900 pikseliä leveydeksi. Sitten aukeaa.
Tuo Geokätköily kiinnostaa kovasti! Vähän samaa kuin suppilovahveroiden metsästys :) . Olen jo nettisivujakin siitä kurkistellut.
Voin eläytyä tunteeseesii pikkuruisen tytön äitinä. Se ei varmaan koskaan unohdu.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia - taas kerran :)

Anonyymi kirjoitti...

Ja taas Kampista ihmetellään tuota kalsareiden käyttöä. Itse en ole täällä etelässä tarvinnut sellaisia pariin vuoteen niin kuin en myöskään pitkää talvitakkiani. Pohjoisen reissuille sellaiset pakataan mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos vain mahdollisuus tulee, niin onhan se kokeiltava : )

http://omanapa.vuodatus.net/blog/650477

Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!!

Anonyymi kirjoitti...

Töissä sinnitellään vielä kahdeksaan, sen jälkeen maistuisi kyllä lasillinen viiniä tai jotain. Ihana kuva auringonlaskusta piristi, kiitos!

Vicki Li kirjoitti...

Heippa,Hanna ja tervetuloa Vicki Li:n keski-ikäisen tavis-rouvan maailmaan!

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä osaanko edes kuvitella minkälaisen hädän vallassa olet ollut tuolloin tytön syntymäpäivänä. Kamalalta se kuulostaa.

Ja sellainen ihana nuori nainen sitten siitä on tullut!
Meri

Anonyymi kirjoitti...

<3 Kiitos lämpimistä sanoistasi.