lauantai 29. marraskuuta 2008

Menneen talven lumet

Ortodoksilaulu kuulosti upealta oudoissa puitteissa
Enää hienoista lumimaisemista ei ole tietoakaan, vain muutama likainen lumiläjä muistuttaa vielä viime viikonlopun pöräkästä. Tällainen se on Espoon talvi useimmiten. Oli kyllä hauska huomata, kuinka lapset ja lapsenmieliset ottivat kaiken irti näistä lumipäivistä. Mie tietenkin kuuluin siihen joukkoon.


Loppuviikko oli töitten suhteen niin hektistä, etten ehtinyt postailla. Kaiken lisäksi olen operatiivinen johtaja huushollissamme tässä remonttijutussa. Täällä on siis käynyt 3 ukkoa tähän mennessä mittailemassa ja tuumailemassa kiinnostaisiko tämä meidän löylyhuone/ pikku wc: n remontti. Kaikki miehet ovat olleet asiallisia ja sulavakäytöksisiä. Tarjous on nyt tullut yhdeltä, mutta odotellaan vielä muiltakin. Siippa on plärännyt innolla vessaposliinien esitteitä ja hän on myös perehtynyt kiuas-asioihin. Ihan kaikkia emme ole vielä lopullisesti ratkaisseet, mutta kyllä ne ratkaisut pikkuhiljaa tulevat. Ajatuksemme on, että jospas pikkuvessa saataisiin työn alle jo ennen joulua ja sauna sitten ensi vuoden puolella. Se on käynyt jo selväksi, että nyt on oivallinen aika remontoida: hyviä työntekijöitä löytyy ja kilpailu pitää hinnat kohtuullisina. Jännittävää seurata, millaisia tarjouksia saamme.


Saarnamiesten joukkoa ja on siellä yksi naiskanttorikin


Torstaina olimme Oopperan Alminsalissa seuraamassa mielenkiintoista Markus Fageruddin ja Ilpo Tiihosen koululaisoopperaa "Sotajoulukuu" Kyseessä oli Oopperan ,Päivänkehrän koulun musiikkiluokkien ja Espoon Sotaveteraanikuoron yhteinen projekti. Esitys oli vaikuttava, laulupuolesta vastasi kuorojen lisäksi neljä oopperalaista. Tippa oli linssissä muillakin kuin minulla, kun vanhat ja nuoret lauloivat yhteisesityksenä "Veteraanin iltahuudon". Seurueessamme oli mukana ystäväni sotaveteraani-isä, kaikki kunniamerkit takin pielessään. Loppulaulun sanat jäivät soimaan mieleen: "Voisi kai kuvitella...ei köyhyyttä, ei nälkää, ei yhtään syytä käydä sotimaan." Harmi, että tilaisuutta ei juurikaan mainostettu ja käsittääkseni se oli ainutlaatuinen esitys.Huolella tehty jouluseimi

Eilen illalla meillä oli mieluinen vieras Punkaharjulta, jossa itse vierailimme kesälomamme alussa. Syötii porukalla kanasalaattia retsinan kera. Retsina liittyy sillä tavoin ystävyyteemme, että olemme tutustuneet Kreetan lomalla noin 13 vuotta sitten tyttäriemme suosiolla avustuksella. Ystävyys lähti sieltä ja on yhä elävä, vaikka kovin usein ei tavatakaan. Rouva säikäytti minut pahanpäiväisesti tänä aamuna, kun heräsin klo 7. Olin menossa vierasta herättämään ja totesin, että vierashuone on tyhjä ja jopa sänky oli pedattu??? Mysteeri selvisi. Vieras oli kaikessa rauhassa lukemassa Hesaria keittiössämme ja olipas jo keittänyt kahvitkin meille unikeoille. Oli hän kyllä touhunnut todella hiljaa, kun en ollut kuullut kertakaikkiaan mitään. Siunattu omatoiminen vieras, jonka kanssa ei tartte jännitellä suuntaan eikä toiseen. Vieras jatkoi sitten aamulla matkaansa Helsinkiin opiskeluihinsa liittyvään seminaariin.
Käväisimme Isossa Omenassa nyt aamulla ja onneksi oli kamera mukana. Isossa aulassa oli ilmeisesti ekumeeninen hartaustilaisuus menossa, siellä oli ortodokseja, luterilaisia ja vapaitten suuntienkin edustajia toivottelemassa hyvää joulun odotusaikaa kaikille. Me pyörimme lähinnä kirjakaupassa ja löysimmekin etsimämme: pienen muiston uudelle tohtorille, jonka tohtoriskahveille poikkeamme huomenna. Tänään menemme saunomaan ystävillemme ja tiirailemme tarkkaan, saammeko hyviä vinkkejä omaa saunaamme varten heidän uudesta saunastaan. Näin sosiaalista viikkoa en muista kokeneeni aikoihin.

Seuraavat pari viikkoa olen itekseni kotona, kun siippa on työmatkalla. Toivottavasti saan nukutuksi, viimeksi kun siippa oli reissussa, nukuin tosi huonosti ainakin kaksi ekaa yötä... Täällä on mörönpelättimen paikka vapaana, jos joku tarvii kortteeria viikolla. :) Näihin sosiaalisiin tunnelmiin tällä kertaa. Voikaa paksusti, mutta älkää haljetko.

5 kommenttia:

Eevis kirjoitti...

Ihania joulukorttikuvia oli edellisessä postauksessasi. Vai sinä sen pyryn tilasitkin! :)

Ja viikkosi on ollut niin tapahtumarikas. Varmasti hieno tuo koululaisooppera. Esittäjillekin upea kokemus.

Onnea remppaan!

Olivia kirjoitti...

Moi !
Kiva kuulla, että remppasuunitelmat etenevät. Tuli vaan mieleen, että miten se teidän pikkuvessa, täytyykö siinä purkaa entistä kaakelointia. Jos täytyy, niin ....en siis halua pelotella...mutta kaakelin purkutyö on todella sottaista. KOKO koti peittyy pölystä, vaikka kuinka yrittäisit suojata. Asia, joka kannattaa ottaa esille "isoin kirjaimin" jo ennen töiden aloittamista.
No, minulla on vaan kaikin puolin niin huonoja kokemuksia noista remppaukoista.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo sotaveteraanin iltahuuto on niitä lauluja, jotka saavat kyynelkanavani tulvimaan kunnolla. Tietenkin se johtuu siitä, että oma isäni on veteraani ja että hän on jo yli 80 ja että vääjäämättä on edessä se hetki jolloin joudumme kuulemaan tuo iltahuudon ilman isää...
Täällä oli tänään joulukadun avaus. keli oli täydellinen. Vajaa 10 astetta pakkasta, lunta tippui hiljalleen!
Laitahan kuvia sitten uudesta saunastasi. Meilläkin Kumppani suunittelee talveksi saunaremonttia, muotolauteita, led-valaistusta ja uutta lasista saunan ovea. Hän osaa remontoida itsekin joten valitettavasti jään paitsi remonttireiskoja:)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin sinä nukut, minä lupaan niin. Minäkin olen nukkunut kuin tukki kun kukaan ei ole kuorsannut vieressä nyt viikonloppuna. Omaan kuorsaukseen ei näemmä herää.
Meri

Anonyymi kirjoitti...

Nyt onkin hyvä aika remontoida. Ihania nuo omatoimiset vieraat. On sinulla ollut tapahtumarikas viikko. Itse olin oopperassa viikko sitten torstaina katsomassa Jevgedi Oneginia toista kertaa. Ihana kun siinä pääsevät hienot mieslaulajat niin oikeuksiinsa. Hyvin se nukuttaa vaikka mies on poissakin. Siihen pitää vaan tottua. Sinun blogiisi olen eksynyt Kaamosvalon kautta. Nyt kun on hyvää aikaa viettää täällä blogistaniassa. Mene vaan ihmeessä kuvauttamaan se pääsi jos aneyrusmia kulkee suvussa. Se on paljon pienempi juttu esim klipsata tai koilata se kuin jos se alkaa vuotaa. Omani oli laskimoverenvuoto mutta kaikkea pientä vahinkoa sekin sai aikaiseksi. Aivoverenvuodosta toipuminen onkin sitten pitkä prosessi. Kaikkea hyvää siskollesi. Marja-Leena Kirkkonummelta