lauantai 1. marraskuuta 2008

Voihan Vitalis!

Vuoden pimeimmät kuukaudet alkavat olla käsillä. Mutta se tunnelin pää on olemassa.

Sain Maarettalta V-kirjaimen käsittelyyni. Tässä tulee vapaata assosiaatiota V-sanoista ja mielivaltaisessa järjestyksessä 10 sanaa. 10 minua puhuttelevaa V-sanaa.

Pyhänpäivän osmankäämit rehottavat auringon paisteessa

1. VAUVA . Vauvan katse ja hymy lumoavat, ennen kun tulee se rankka vierastusvaihe. Bussissa otan aina katsekontaktin vauvoihin. Jotkut vauvat lähtevät heti mukaan ja alkavat poseerata ja flirtata. Sellaisilla vauvoilla on varmaan jo kokemus siitä, että ihmiseen voi ottaa kontaktin ja se ei ole vaarallista. Sitä väliin mietin, että on paljon vauvoja, joilla ei muodostukaan kiintymyssyhdetta aikuiseen. Se pelottaa. Millainen aikuinen tulee vauvasta, joka ei ole saanut peiliä aikuisesta itsestään, eikä koskaan koe olevansa ilon aihe kenellekään.

Tuon pikarin voisin täyttää ja juoda pohjaan saakka

2. VILLASUKKA. Mie tykkään villasukista sekä mielikuvissani, että jalassa oikeasti. Villasukka on aivan välttämätön kumisaappaaseen. Monilla nykylapsilla ei ole villasukkia, eikä mummoja , jotka niitä kutoisivat.Villasukkia voi olla niin monenlaisia. Itse opin kutomaan villasukan kantapään vasta, kun olin työttömänä muutaman kuukauden yo-kirjoitusten jälkeen. Äiti opetti. Olen sen taas unohtanut. Mummoni kutoi villasukkia aina 95-vuotiaaksi asti. Sitten meni näkö silmänpohjien rappeutumisen vuoksi.

3. VISKI. Jalo juoma, josta tykkään. Tosin viskimakuni ei ole kovin "kehittynyt. " Tykkään nimittäin hyvälaatuisista blended viskeistä enemmän kuin mallasviskeistä. Viski pitää juoda jäiden kanssa. Mun luottoviskini on musta Johnny Walker, mutta nykyisin olen ehkä jopa innostuneempi irkkuviskeistä, perushyvä ja edullinen viski on Jameson. Viski maistuu suussa vielä aamullakin, jos ottaa usiamman paukun. Riittoisa maku siis...


4. VAURIO. Kukaan ei selviä elämästä vaurioitta. Miten tunnistaa vauriot itsessään ja osaisi etsiä niihin korjausta? Siskon vakavan sairastumisen vuoksi olen myös miettinyt fyysisiä vaurioita, joita tulee väkisinkin iän myötä. Vaurio, josta ei ole tietoinen , voi olla vaarallinen. Jotkut vauriot voidaan korjata, joitakin ei.


5. VELTTOUS. Hele..tin tuttu tunne mulle. Joudun aika usein valtavan velttouden valtaan, jolloin en viittisi tehdä mitään muuta kuin nukkua. Väliin voisi pitää vähän aikaa silmiä auki ja lukea jotain, sitten taas voisi nukkua. Velttous ja velvollisuudentunto tappelevat sisälläni keskenään. Usein velvollisuudentunto voittaa, siksi en ole niin usein velttouden vallassa.


6. VARPUNEN. Tuttu tirskuttaja. Niin arkinen ja tuttu, että moni ei kiiinnitä niihin mitään huomiota. Kuitenkin Raamattu puhuu siitä, kuin Taivaan Isä pitää huolen varpusistakin. Ripulin yllättäessä sanotaan, että p. tuli ihan varpusparvena ulos. Tiedätte tilanteen. Kukapa meistä voisi murehtimisella lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa. Eläköön varpuset, arjen ilahduttajat.


7. VALLANHIMO. Vallanhimo sokeuttaa. Toiset ovat sille alttiimpia. Itse en katso olevani erityisen vallanhimoinen, mutta tunnistan herkästi ihmiset, joilla on siihen suuri taipumus. Valta juovuttaa ja vallanhimoinen himoaa valtaa aina lisää. Joka himoaa valtaa saa myös paljon vastuuta. Ehkä siksi ei vallanhimo houkuta. Vallan voisi vielä ottaakin, mutta se vastuu rasittaisi.

8. VINKKELI. Huopatossuja sanottiin vinkkeleiksi mun lapsuudessa. Vinkkeli voi olla myös näkökulma, mistä asiaa katsoo. Mistä vinkkelistä, sinä katsot? Valitsetko itte vinkkelisi vai otatko sen vinkkelin, jota sinulle tarjotaan?

9. VIHA. Olen huono vihan ilmaisija. Viha on kuitenkin tärkeää energiaa ottaa käyttöön, kun haluaa asioihin muutosta. Vihastukaa, mutta älkää syntiä tehkö. Opettelen olemaan vihani kanssa sinut. Viha, jota ei ilmaise, kääntyy sisäänpäin. Se muuttuu masennukseksi.10. VARIS. Varikset ovat puhtaanapitolaitoksen miehiä. Älykkäitä ja oppivaisia lintuja, joita pyörii vähän joka puolella niin kuin varpusiakin. Varista ei ole siunattu lauluäänellä, mutta jotain sympaatista siinä minun mielestäni on. Tämän päiväisellä kävelyretkellämme näin monta varista yhtaikaa puussa. Taisivat pitää torikokousta.

Ennenkuin huomaammekaan, on pimein vaihe taas ohi ja kuljemme valoa kohti. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille kurkkijoille. Saisiko olla KIRJAIN? Tarjoilen kirjaimen sille, joka haluaa lähteä sanoilla leikkimään.

11 kommenttia:

Eevis kirjoitti...

Herkullinen V-sarja! Hienoja ajatuksia. Mutta tuo villasukkajuttu on paha. Olen tehnyt elämässäni vain kaksi erikokoista sukkaa :( Millainen lapsuus onkaan lapsenlapsillani! (Taidan olla nyt liian täynnä A-kirjainta.)

Virpi P. kirjoitti...

Hauska kuvitus V-tyyliin!
Villasukka on ehdoton talviasuste, äitini pitää jälkikasvunsa riemunkirjavissa villasukissa lapsenlapsia myöten. Ehkä minun pitää ottaa tämä rooli joskus, kun lapsenlapsia toivottavasti alkaa ilmaantua.

Anonyymi kirjoitti...

Kävinkin jo aiemmin kurkkaamassa valintojasi,mutten ehtint kmentoimaa tänne. Oman blogini kommenttiloassa jo vastasinkin sinulle, etä viskin sijasta omassa listassani olisi ollut ehdottomasti viini viskin sijasta. Muita omia sanojani olisi luultavasti ollut ainakin voima, valta, vaara. Samoja valntoja voisi olla tuo villasukka, ehkä vauvakin.
Pitääkin muuten Kumppanlta kysellä h-sanoja kun ollaan juuri tekemässä lähöä koirien kanssa lenkille. Ulkona sataa muuten lunta täällä!

Olivia kirjoitti...

Villasukkia tarvitaan aina , myös ns. etelän matkoille otan iltaa/yötä varten villasukat.

Mites Vicki opit lapasen peukalokiilan neulomaan...?
Itse en oppinut sitä koskaan.

Vicki Li kirjoitti...

Olivia, en osaa vieläkään sellaista kaunista kiilapeukaloa, vaan sellaises toisenlaisen, yksinkertaisen, jonka nimeä en edes tiedä. Äiti on oikein käsityöihmeinen, mutta meistä tytöistä ei kukaan...Ahkerilla äideillä on laiskat tytöt sanoopi sananlaskukin.Äiti oli niin ylivertainen käsityöhommissa, ettei sitä haluttanut edes yrittää.

Anonyymi kirjoitti...

Arvaas kuka on kyllä vähän pettynyt tuohon viskiluonnehdintaan - blended??? Ei....

Anonyymi kirjoitti...

No annapa kirjain niin katsotaan mitä tulee.

Oma V-sarjasi on hieno, yllättäväkin, vallanhimosta villasukkaan ja vauvasta varikseen. Oma ykköseni V-sarjassa olisi varmaan ollut VALO. Juuri tähän aikaan vuodesta. Hyvä kun lohdutat tunnelin päällä.
Meri

Vicki Li kirjoitti...

Meri- sinulle heitän S-kirjaimen. Anna palaa! Intuitiolla ja sydämellä mukaan. Jännittävää, mitkä sanat sinulle pomppaavat.

Kamppilainen? Vai P.? Kyllä mallasviskikin menee, mutta se on ne jäät. Mallasviskiinhän ei saisi edes laittaa jäitä ja mie haluan viskini kylmänä.

Anonyymi kirjoitti...

Kampista taas: Enpäs tiennytkään, ettei mallasviskiin kuulu laittaa jäitä. No nyt ymmärrän, miksi en ole ymmärtänyt niitä, jotka laittavat viskiin jäitä. He siis juovat eri viskejä kuin minä :)

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä viskeistä mitään, konjakeista jonkin verran. Viski tuoksauttaa nenääni muiston nuoruudesta ja kännistä, joka oli kamala ja täynnä oksennusta : ( siinä ehkä syy ettei tuo jalo juoma ole oikein koskaan minulle sen jälkeen maistunut.

V-sarjasta jäi käsittelemättä myös monta muuta hyvää, kuten voileipä, virnistys, voitto, vitsi ja ehkä myös vittu : )

Mutta kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen veetuilu : )

Vicki Li kirjoitti...

Kyyähän noista sun sanoista suomalaiskansallinen "Vittu!" kävi munkin mielessä, mutta kainous iski. Käytän kyllä sitä sanaa joskus. Mutta en niin usein kuin nuoriso.