lauantai 27. joulukuuta 2008

Ihmeellinen valoilmiö

Kaislat ovat saaneet juhlakauluksen jouluksi



Hyvin nukutun yön jälkeen iski aamusta siivousvimma. Jopa järjestin taas kerran uuteen uskoon yöpöytäni päällyksen, joka tunnetusti on kaikkien rytöläjien äiti. Siivousintoni johtuu tietenkin siitä, että saattaa olla, että saamme mieluisia vieraita Kuopiosta huomenissa. Nyt sitten tapahtuu jotain ihmeellistä: AURINKO PAISTAA!!! Siippa lähti sauvakävelylle ja mie jäi siivoamaan/bloggaamaan.


Joku lähti Joulupäivänä kalaan


Sitä en ole teille kertonutkaan vielä, että kun kävin sauvakävelyllä joulupäivänä keuhkoihini sattui aivanko ne olisivat vereslihalla ja kuinka ollakaan eilen Tapanina heräsin karmean limantulon keskeltä. Olen tässä nappaillut limaa irrottavaa yskänlääkettä nyt vuorokauden ja rykinyt sisuksistani mitä kammottavimpia limakökkäreitä, jotka välillä meinaavat suorastaan tukehduttaa. EN ole ole ollut sairas naismuistiin, siispäs vain kiitollisena siitä ryiskelen ja odota päivää parempaa. Tänään on jo päivä parempi. Olen sitä mieltä, että tuo mun uusi astmalääkkeeni ei kertakaikkiaan sovi mulle. Se ärsyttää aivan sikanaan mun kurkkua ja ylähengitysteitä. Heitän lääkkeellä kuikkaa, monta vuotta olen muutenkin pärjännyt ihan ilman lääkkeitä ja saan luvan pärjätä nytkin. Voin harkita douppausta sitten pahimpaan siitepölyaikaan.

Pieni riite meren päällä

Eilen kävimme mutkan anoppilassa ja mie sain istua auton takapenkillä rauhassa siipan ja tyttären hoidellessa ajohommat- kerrankin. On sairastelusta sentään jotain hyötyä. Anoppilassa olikin vähän eri jouluruoat kuin meillä ja sikäli oli mukavaa vaihtelua, siellä söin graavilohta, kinkkua, rosollia ja riisipuuroa sekametelisopan kanssa (mainitakseni ne, joita en vielä tälle joululle ollut syönyt) Jääkaappimme ammottaa jo tyhjyyttään oikein mukavasti. Se on hieno juttu, sillä minusta on puuduttavaa syödä samoja safkoja neljättä päivää. Kalkkunan ranka kaluttiin eilen ja sekin on nyt jo mennyttä. Ruokaa oli kaikenkaikkiaan oikein sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän, great.

Innostuin katsomaan eilen illalla telkkaria aika myöhään ja katoin Grimmin veljeksistä kertovan elokuvan. Se oli oikein mainio sadunhenkisyydessään. Siippa kärsii univaikeuksista ja on huvittavaa seurata, kun hän vetelee miniunia pitkin päivää siinä olohuoneeseen siirretyssä mainiossa lepotuolissa. Joulupäivältä mulla on muutama mainio kuva olkkarista. Niissä sekä siippa että tytär vetelevät hartaina sikeitä fleecepeittojen alla olohuoneen sohvalla ja lepotuolissa. Näky on suorastaan hellyttävä. Mie en osaa nukkua päikkäreitäkään missään muualla kuin omassa sängyssä. Siis on täällä nukuttukin jos on valvottu kans.

Tytär teki aatoksi suklaakääretortun, jonka väliin tuli sitruunarahkaa ja mangopaloja. Ne mangot olisi pitänyt jättää pois, koska ne maistuivat ihan saippualta. Samaan ilmiöön olen aina silloin tällöin mangon kanssa törmännyt, vaikka parhailmmillaan mango on aivan ihanan makuista. Tietenkin olemme syöneet myös urakalla koko perheen suosikkiamme hunajapomeloa. Ne sattuivat olemaan tarjouksessa juuri joulun alla 99 senttiä kilo ja nyt niitä on rivissä keittiön vitriinin päällä odottamassa syöntivuoroaan.
Unohdin kertoa joulun eettisestä lahjasta. Siippa lahjoitti tyttären ja mun nimissä tänä vuonna lukiovuoden kenialaiselle tytölle. Meillä on ollut jo aika monen vuoden ajan tapa antaa tällainen lahja myös. Lehmästä se kaikki alkoi. Tuntuu ihmeelliseltä ajatella, että jossain Afrikassa joku lypsää sitä lehmää ja saa sitä paitsi ravintoa myös toimeentuloa koko perheellensä. Telkkarista kuulin, että tänä vuonna on erityisen paljon lahjoitettu varoja hyväntekeväisyyteen. Se on hieno juttu. Taantumassa on mielestäni aina hyvääkin, arvot tervehtyvät, luonnon tuhoaminen ja tuhoutuminen hidastuu. Sitä paitsi mie en edes usko jatkuvaan kasvuun. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista ekä edes tarpeellista. Sen sijaan tarpeellista on hyvinvoinnin tasaaminen niin Suomessa kuin koko maailmassa. Työttömyys on kyllä kova juttu, varsinkin kun se kolahtaa nuoren perheen kohdalle, jossa on rankat asuntovelat päällä.
Varista janotti. Ei muuta kuin reikä jäähän...

Menipäs nyt vakavaksi nämä ajatukset. Lataan muutaman kuvan joulupäivän kävelyltä ja sitten odotan siippaa kotia saapuvaksi, jotta pääsemme kaupoille. Nyt pitää hakea tuoretta ruokaa taloon. Imuria pitää varmaan käydä lainaamassa alakerran naapurista, sillä roskia on kasaantunut joulun jälkeen. Mitäs sulle kuuluu? Mitä söitte? Tuliko lahjoja? Oletko sairastanut joulun aikaan ? Lähtikö mopo käsistä suklaan suhteen? Nyt on julkisen ripin aika. Antaa palaa.

12 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Paljon oli sinulla hyviä juttuja ja monta kysymystä lopussa.

Yllättävää kyllä suklaata meni melkein vähemmän kuin arkena. Punaviiniä vajaa pullollinen neljän päivän aikana, sekin glögin kanssa ja ruualla.. Kinkkua kaksi paksuhkoa siivua, rosollia aika paljon..

Jääkaappi oli aika tyhjillään meilläkin tänään lauantaina. Päätin aloittaa säästäväisyyden ruokien suhteen. Olen viime aikoina törsännyt ruokaan liikaa työttömän rahojani, niinpä meillä syötiin tänään nakkikastiketta makaroonin kanssa, lapselle maistui oikein hyvin..

Tuo oli kyllä mahtava tuo eettinen joululahja! Minäkin sitten kun olen töissä ja tienaan vähän enemmän kuin tällä hetkellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se mopo aianakin mulla karkas tuas suklaan syömises. Tytär antoo joululahajaksi Belgialaasta suklaata ja sitähän mäen voi vastustaa. Muuten täs kyllä täytyy ruveta miettimähän elämäntaparemonttia, kunen meinaa enää mahtua vanhoohin raamiihini. =oD

Anonyymi kirjoitti...

Se Anonyymi olin sitten taas minä IRENE: =oD

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki lähti käsistä! :D Ruokaa on syöty niin, että hyvä kun jaksaa itseään liikuttaa paikasta A paikkaan B. Suklaata syöty kilotolkulla, jäljellä vielä kilotolkulla :D Vaa'alle ei uskalla mennä, menee masiina vielä rikki.
Mutta nyt ei enää jouluruokaa syödä, kinkunrääppeistä tehty hernekeitto maistuu tosi hyvältä. Huomenna teen spagettia. Normijuttuja taas, jesh!

Anonyymi kirjoitti...

Mä söin jo tänään spagettia (vrt. Blue Nun), mutta vatsa sulattaa vielä näköjään jouluruokaa ja elömöi aika lailla. Jätän tarkemmat kuvaukset sikseen. Päiväkävelyllä ihailin samanlaista ohutta jääriitettä merenlahdella, kaunista. Aurinko ilahdutti pitkästä aikaa sekä eilen että varsinkin tänään läsnäolollaan. Kun nyt tulisi muutamaksi viikoksi talvi, niin voisin ruveta odottamaan jo kevättä!

Virpi P. kirjoitti...

Joulussahan on se vika, että syödään vain yksi ateria päivässä. Sillä yhdellä on sitten sen seittemän sorttia ja kaikkia tekee mieli yhtä paljon. Sitten on vielä herkut päälle. Niin että vaikka vain maistelee kaikkea, tulee yhteensä syöneeksi kaikki päivän kalorit kerralla. Ei hyvä. Onneksi oli koira kylässä, jonka kanssa sai käydä ulkona juoksemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kamppilainen lähettää terveisiä pohjoisesta - tultiin yöjunalla. Joulun ruokia söisin vielä vaikka vuodenvaihteeseen, ovat niin hyviä... Tykkään omista laatikoistani (lanttu, porkkana ilman riisiä, punajuuri mannapuurolla, peruna), jotka ovat keveitä ja kuohkeita. Sääli oli laittaa loput sulattamistani biojätteeseen eilen, kun eivät säilyisi loppiaiseen, jolloin palataan. Onneksi on toiset erät pakkasessa (ei perunaa), jonne laitoin myös loput lämminsavupossunfileestä :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa teillä ollut mainio joulu. Iloinen uutinen oli siskosi hyvä vointi!
Joulu on vuoden paras juhla ja aina yhtä mukavaa on myös se kun sse on ohi ja saa palata normaaliin elämään. Herkuttelin hyvällä omallatunnolla sydämeni kyllyydestä niin suklaata kuin kinkkua, sinappisilakoita ja muita lempiherkkujani, arkena sitten laihdutetaan. Tulinkin itse asiassa tähän koneelle katsomaan onko uimahalli auki.
Hyvää vuodenloppua!
Meri

Eevis kirjoitti...

Onpas hienoja juhlakauluskaisloja!

Toivottavasti voit jo paremmin.

Tänä jouluna näin pienen sauvakävelijän; tikkasi pikku sauvoillaan ripeästi ilmeisesti mummonsa vierellä.

Minunkin mielestäni nuo eettiset lahjat ovat hieno juttu. Ainakin vuohia olemme saaneet ja lahjoitelleet. Ilotulitusrahoista suuri osa joutaisi mielestäni lahjoitettavaksi. Ajatella, miljoonia euroja savuna taivaalle!

Jahash. Tuo rippiosasto onkin sitten aikas tyhjentävästi tämän päivän bloggauksessani. (Ja ihan luottamuksella vaan :) )

titu kirjoitti...

Ihania kuvia, tekstiä... kaikkea.

Jouluna oli ihania ruokia, ja kolme päivää meni hyvin samanlaisin menuin. Minun joulussani riittää lanttulaatikko ja rosolli - muut (esim. kinkku) menee siinä sivussa.

Suklaa -oi Suklaa. Onneksi meillä viimeisissä kiusauksissa auttoi siskon perhe -muutoin lankeemus oli suurehko.

Hyvää uutta vuotta Sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Moikkelis

Melkein täydellinen joulurapo on tietenkin navassani : )

Olin etukäteen niin onnessani pitkästä joulun ajasta, mutta miten ihmeessä se kuitenkin vilahti niin äkkiä? Minunhan piti ehtiä lukemaankin...

Nyt sitten kohti uutta vuotta ja siihen kuuluvia kuuluisia lupauksia : ) viime vuonna lupasin etten töni mummoja ja kerrankin pystyin pitämään lupaukseni. Jos tänä vuonna lupaisi etten pudota niitä hissikuiluun, niin luulen, että jälleen pystyn pitämään.

Olen niin kyllästynyt niihin "lopetan sauhuttelun, laihdun, plaa plaa plaa"-lupauksiin, kun ne ei koskaan onnistu, joten olen päättänyt tehdä lupauksia joista olen tasan varma, että ne pitää. Kannattaa kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania nuo kauluskaislat vai mikä on virallinen nimi?

Meillä on ollut sekä että joulu - taudilla ja ilman.

Eettiset joululahjat ovat hieno asia. Meillä on kuitenkin asiat hyvin. Huonovointisuutemme on enemmän sisällämme ja asenteen puolella kuin todellisena nälkänä tai hätänä.

mukavaa vuoden loppua