maanantai 27. heinäkuuta 2009

Kaupunkilomaa

Auer Dulten markkinoiltaTällaisia pyöräijöitä oli liikkeellä


Nainen lompsa tai joku levällään Isarin rannalla


Hellettä paossa


Heippa, olemme nyt pyörineet täällä Munchenissä lauantaista saakka. Työstähän tämä käy. Aamiaisen jälkeen otetaan S-juna ja surautetaan keskustaan semmoiset 20 minuuttia. Historia toistaa sikäli itseään, että löysimme viime vuonna (siippa löysi) ihastuttavan Westparkin, jonne osasimme suunnistaa heti aamusta. Nyt kun olimme aikaisin liikenteessä, puistossa oli valtavasti lenkkeilijöitä nauttimassa aamun viileydestä. Lisäksi jonkin verran voimistelijoita, pyöräiljöitä, muutama picnicläinen joka tapauksessa se on suuri ja ihana viheralue. Hanhia, sorsia ja joutsenia on paljon niissä parissa lammessa, jossa ei tosin saa uida. Siippa teki aina välillä koukkauksen johonkin pöpelikköön ja haki kätköjä.

Kävimme juomassa jo viime vuodesta tutuksi tulleessa kuppilassa, siippa otti päivän ekan oluen ja mie Aperolsptrizin, joka tuntuu olevan muotijuoma. Tämä Aperol on sellaista oranssin väristä katkeroa eli juoma maistunee kutakuinkin Camparisoodalta. Oli pakko maistaa, mutta ei räjäyttänyt tajuntaa.

Puiston jälkeen suunnistimme Auer Dulten markkinoille Mariahilfplatzille. Ne on aivan mielettömän ihanat ja isot markkinat, joilla on myynnissä vaikka mitä: vaatteita, kodin tarvikkeita ja erityisesti astioita. Mie aloin suorastaan huokailemaan nähdessäni ne ihanat posliinit eri pieniltä tehtailta. Tässä vaiheessa siippa jätti minut itekseen kiertelemään. Joku kerta tulemme tänne kyllä omalla autolla ja mie ostan kärryn täyteen posliineja. Nyt ostin vain yhden mukin ja Hannille 50.000 yllärin mökille ja suurentavan hammaspeilin. Siellä oli aivan ihastuttava myyntipöytä, josta löytyi välineet vaikka oman hammaspraktiikan perustamiseen. Samasta kojusta löytyi myös kaikenlaiset erikoissakset, pinsetit, luupit etc. Suurentava hammaspeili maksoi muuten 6 euroa, ihan laadukasta saksalaista työtä. Siis jos käytte Munchenissä Auer Dultin aikaan, älkää missään tapauksessa missatko. Ihan pyörryttää, kun ajttelenkin niitä ihania ja EDULLISIA astioita, jotka painavat kuitenkin niin helekutisti, ettei niitä voi ostaa, nyyh!!!

Säimme Asia Kitchenissä alkupalat, pääruoat ja isot oluet hintaan 17,50 ja oli hyvää. Kävelimme vielä pitkin Isarin rantoja, siellä kaupunkilaiset vilvoittelevat ja ottavat aurinkoa. Illalla käytiin vetäiseen vielä yhdet oluet ja uni tuli hyvin 25.000 askeleen jälkeen.

EDIT: Siippa pyysi huomauttamaan, että nämä AUER DULTEN markkinat ovat Munchenissä vain 3 krt vuodessa ali Maidult on huhtikuun-toukokuun vaihteessa (v.2009 25.4.-3.5.) Jakobidult heinä-elokuun vaihteessa (25.7.-2.8.) ja Kirchweihdult lokakuun lopussa 17.10-25.10. ajankohdat ovat vuosittain suht samat. Tämä on tonen kerta kun satuimme tänne Dult-aikaan.

9 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Näyttipä ihanan helteiseltä paikalta. Voi noita astioita, tiedän tuon tunteen, kun ei voi matkalaukussaan juuri mitään mukanaan viedä.

meri kirjoitti...

Ajattelin heti tuon posliinimarkkinakuvan nähdessäni, että kamala olla tuollaisessa paikassa lentomatkalla! Parempi pistää silimät kiinni ja kääntyä toiseen suuntaan.
Olen kaipaillut monesti sellaista hammaslääkärin terävää instrumenttia, joilla ne rapsuttaa hammaskiven pois. Ei ole täällä markkinoilla näkynyt, pitkää lakritsaa vain.

Vicki Li kirjoitti...

Miepä katon sulle, osaisinko ostaa. Tarkoitatko sellaista laattamaista (pää siis) koverrinta? En muista koskaan katsoneeni tarkkaan mllä rouva hml kovertaa, kun olen aina silmät kiinni.Hampaisiinko ajattelit käytää, vaiko lasin kovertamiseen?

miina kirjoitti...

Minä vain henkeä haukkoen katselen kuvia ja yritän olla kuokkavieraana nauttimassa huikeista maisemista ja tunnelmista.

Vicki Li kirjoitti...

Heippa Miina, täällä Munchenissä ollaan jo tasaisella maalla, mutta askelia tulee paljon, kun päivät pörrää kaupungilla. Kävin melkein juosten hakemassa meille iltanamit läheisestä Lidlistä. Ehdin juuri ennen sulkemista. :)

meri kirjoitti...

Voi että on koko päivän lämmittänyt tämänpäiväinen yhteys kun kerroit sieltä markkinoilta löytäneesi kaipaamani instrumentit. Olet kyllä tosi viitseliäs ja ystävällinen kun sellaisen tempun teit!
Poikakin pääsi kotiin ja näyttää voivan hyvin, on iloinen kun ei tarvitse enää sairaalan pyjamassa hiihdellä.
Mukavaa Müncheniä teille ja hyviä geolöytöjä!

Vicki Li kirjoitti...

Heippa Meri! Ostin sellaisen kaksi päisen lyhyen (toinen pää sirppi ja toinen "flugel" semmoinen siipimäinen) Varuiksi ostin myös erillisen pitempivartisen sirpin. Haluaisin kyllä nähdä, kuinka niitä käyttelet ;)
Ihanaa, että poika toipuu. Se on pysähtymisen paikka itte kullekkin tuollainen.Huvittaa vieläkin itteäni nopeat arviot ja ajatukset siitä, että aiot käyttää niitä lasin työstöön.ie oon just tämmönen, että kkiä kehittelen omat teoriat, jos en ole ihan varma.

hanna kirjoitti...

Mukavia kuvia ja ihanat nuo markkinapöydän possut ;)

irene kirjoitti...

Noille markkinoolle munkin tarttoo päästä. Saksalaaset ne osaaa teherä nuasta markkinoostansa niin upeita, jotta suomalaanen menöö ihan päästänsä pyörälle sitä runsautta kattellessansa.
Mä oon ollu Berliinis silloon, kun sielon ollu joulumarkkinat ja vieläkin teköö mieli päästä sinne, vaikka nuasta joulumarkkinoosta on kulunu kohta 20-vuotta.