maanantai 3. elokuuta 2009

Arjen saviset saappaat

Murmeli

Vesipuiston sympaattinen myllynpyörittäjä

Vielä ihanaa ruoskan viuhutusta. Klikatkaa suuremmksi ja tsiikatkaa nahkapöksyt...


Tässä uusi ihana alppikukka tuttavuus, tietääkö joku nimen tälle?Meitsi on palannut töihin vietettyään aktiivisen ja erilaisuudessaan virkistävän loman. Tai ei se nyt erilainen ollut muihin kesälomiin verrattuna, mutta erilainen verrattuna talveen. Älyttömän aktiivisia kyllä oltiin, kiitos aktiivisen siippani.

Nyt sitten palattiin ruotuun ja miekin palasin vanhaan vakityöpaikkaani- jäädäkseni toistaiseksi. Koin nyt, että tuntui hyvältä palata vakihommaan, kun vaihtoehtona olisi ollut hyvin vähän töitä ja yhtä vähän rahaa. Mitä hittoa mie täällä kotona itekseni paikkoja puunaisin ja odottelisin, jos joku sattuisi tarvitsemaan.

Työ alkoi rivakasti työpaikan pihan siivouksella. Nuoriso oli loma aikana pitänyt siellä siihen malliin majaansa, että korjasin pois roskiksellisen tumppeja, herkkupalojen kääreitä, kaljapullon korkkeja, rytättyjä tölkkejä etc. Pulloja ei onneksi ollut yhtään jätetty, eikä niitä myöskään oltu rikottu. Siitä kait pitäsi nuorisoa kiittää. Minusta on selvästi tulossa vanha kiukkuinen akka, jota pännii kaikenlainen huono käytös, metelöinti ja roskaaminen.

Polvi oikutteli aika lailla jo Munchenin kaupunkiosuudella, liekö rasitusta vai mitä. Kipu kiersi oikean polven ja ristiselän oikealla puolella kuin Jerusalemin suutari. Kaivelin jo innokkaana kiropraktikkojen tietoja, että josko lähen syyniin. Onko joku kurkkijoista käyttänyt kiropraktikkojen palveluja ja onko saanut apua?

Niin, mutta juttua jatkaakseni, kävin vuosia sitten samanlaisessa kiputilanteessa vaelluslomaame jälkeen jäsenkorjaajan hoidossa ja hän venytti jalkapohjan keskeltä löytyvää kireää jännettä?? (tai jotain) ja sinne jäi silloin kipu. Näytin nyt tyttärelle kohdan hänen omasta jalastaan ja laitoin tyttären hieromaan sitten omaa jalkapohjaani. Hitsi, seuraavana yönä vielä vähän polvi kolotti , mutta sitten kipu vaan loppui. En tiedä, toimiko parantajana oikeasti vain aika vaiko tyttären taikakädet yhdistettynä tähän "jänteen venyttämiseen". Sallikaa onneton anatomian tuntemukseni, mutta joka tapauksessa, polvi ja ristiselkä tuntuvat taas pelaavan.

Työkaverit olivat loman jäljeltä niin kauniin paahtuneita ja relan näköisiä. Toivoa sopii, että miekin näytin relalta. Miten meni sinun lomasi, rakas kurkkija? Koitko virkistyneesi ja ladanneesi akkuja?

Oma koti näytti ja tuoksui ihan vieraalta, kun tulimme kotiin. Se oli ihanaa, että työkaverini oli käynyt meillä vähän siivoamassa sen lisäksi, että hän kävi huusholliamme pitämässä hiukan silmällä. Tytär ei tänä kesänä ole halunnut täällä vanhassa kodissaan pitempään majailla, koska hänen kesätyönsä sijaitsee ihan lähellä hänen omaa kotiaan. Hieno juttu muuten, että tytär sai kesätyötä, sillä tänä vuonna aika moni hänen ystävistäänkin jäi vaille kesäduunia. Saas nähdä, mitä kaikkea tämä taloudellinen taantuma tuo mukanaan. Olen kyllä senkin oppinut, että oli tilanne sitten mikä hyvänsä, joku ihminen tai asia siitä hyötyykin. " On mulla hautajaiset, sulla häät..."

Nyt mua väsyttää, niin kuin työtä tehneen ihmisen. Katon joitain vanhoja kuvia tänne ja alan nukkumaan. Tai ei nyt niin vanhoja, vaan lomanaikaisia. Itävallasta. Latasin kaikki kuvat tuohon alkuun, niin ne saa klikattua suuremmaksi.
Olen siitä onnellinen, että minulla on tämä unen lahja monellakin tasolla. Nukahdan ja nukun hyvin ja kaiken lisäksi näen mielettömän hyviä värillisiä unia. Ihan kuin elokuviin lähtisin, kun painan pääni tyynyyn. Mielenkiintoisia unia myös teille kaikille!

4 kommenttia:

maaretta kirjoitti...

Mukavan loman jälkeen töihin palaaminenkin on mukavaa! Tänä kesänä kotimaanlomalaisetkin ovat saaneet nauttia oikeista kesätunnelmista joka puolella Suomea!
Tulen tosiaan Hesaan elokuun viimeinen viikonloppu eli joutilasta aikaa on la-ma, ti-ke olen työhommissa kiinni! Voimme kyllä treffailla jossain välissä,soittelen sitten lähempänä!

noeijoo kirjoitti...

Kävin lukemassa, mutta nyt ei irtoa mitään järkevää sanottavaa. Hyviä työ- ja vapaapäiviä toivottelen!

Hanni kirjoitti...

Olen käyttänyt kiropraktikon palveluja sekä itse, että lapsilleni. Esikoisella on paha skolioosi, johon apua tulee ainoastaan kiropraktikolta. Eihän se skolioosi parane, mutta säryt ja oireet helpottuvat. Kuvaannollista oli Kaksosjätkän toteamus, kun käytin hänet kovien päänsärkyjen takia kiropraktikolla: ihan kuin olisin joutunut koko ikäni kantamaan selässä painavaa reppua, ja se setä otti repun pois. Mun kiropraktikko on koulutettu ammattiinsa (sitä nimikettähän saa käytää kuka vaan puoskari), ja ottaa vastaan myös Hesassa. Jos haluat, otan selvää Hesan vastaanotosta ja puh. numerosta.

Virpi P. kirjoitti...

Kivaa luettavaa ja paljon! Kuulostaa mukavalta, että palaat mielelläsi entiseen työhösi. Vanha ystäväni oli vuoden etelässä töissä ja palasi myös entiseen paikkaansa uusin mielin, vaikka oli vannonut saaneensa siitä tarpeeksi. Minä kyllä voisin lomailla enemmänkin, sanotaanko puolipäiväisesti, jos olisi mahdollisuus.