maanantai 13. heinäkuuta 2009

Nahkaruoska soi

Tässä näkymä
pikkuparvekkeeltamme


Tältä ne ruoskat näyttivät. Itse tehtyjä, uniikkeja


Perinneasussa pojat paukuttelevat vuorotahtiin. Aika sexyt nuo nahkahousut, vai mitä?
Tuomarit tärkeän näköisinä arvostelemassa suorituksia

Terveiset kurkkijoille täältä Ötztalista Längenfeldin kylästä. Olemme asettuneet kämppäämme lauantaina. Kämppä on aika steriili ja ankeahko, mutta kaikki oleellinen löytyy: hyvä sänky (kerrankin ilman untuvavuodevaatteita) tupakeittiö, jossa hella, jääkaappi, pakastin, astianpesukone ja telkkari. Lisäksi löytyy suihkuhuone kaapilla ja erillinen vessa. Siistiä, mutta jotenkin ankeaa verrattuna muihin huusholleihin, joissa olemme täällä asuneet. Ainiin on myös kaksi parveketta, josita toinen on naapurin kanssa yhteinen. Molemmilta parvekkeilta on kaunis näköala vuorille ja lähinavettaan...

Eilen täällä oli tosiaan merkillinen tapahtuma, jonkinlaiset piirikunnallliset ruoskanviuhutuskilpailut. Ihan uskomaton paukuttelu alkoi jo klo 10 ja kesti pitkälle iltapäivään. Kävimme välillä seuraamassa kisoja ja joimme alueella hyvät kahvit kuchenin kera. Ihme touhua, ei meille selvinnyt, millä kriteereillä siinä voitettiin. Pitikö saada mahdollisimman kova ääni, vai pitikö viuhumistyylin olla hyvä. Tuomarit istuivat tärkeän näköisinä tuoleilla aurinkovarjojen alla ja näyttivät pisteensä vain ylituomarille. Palkintojenjakotilaisuuden kans missasimme, ei siellä jaksanut olla kauaa, kun se paukutus otti korviin.Hmmm...mitähän täkäläisissä makuukammareissa oikein tapahtuu? Miehillä tai ainakin useimmilla heistä oli nahkahousut ja sulkahattu päässä. Hattu laitettiin jalkojen juureen ennen suoritusta. Osa viuhutteli pareina ja jotkut yksikseen. Outoa.

Mutta onhan meilläkin eukonkantokilpailut Suomessa. Passaapi sitäkin ihmetellä. Päätän raporttini ja yritän ladata jonkun kuvan, jos osaan. Kaikki kuvat on nyt pötkössä tuossa alussa, tämän miniläppärin kanssa touhuaminen on aika hankalaa ja outoa. Nyt saattaa olla, että kuvat suurenee klikkaamalla, kun en ole niitä raahannut väleihin. Kokeilkaa.

Huomenna taas rinteet kutsuvat. Olemme aloittaneet tosi rauhallisesti, koska siippa on vähän kipeä ja mie olen ihan paskakunnossa. Mutta viikon päästä on jo uudet kujeet ja pitemmät nousut.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh. Onneksi nuo vitsikkäät nahkahousut kumoavat muuten hurjan macholta näyttävän ruoskan paukuttelun vaikutuksen. Onko teillä jo nahkapolvarit ja dirndl? Ne huivit ainakin olivat tosi kauniita jos oikein muistan 34 vuoden takaa.

Kuvat tosiaan suurenivat nyt, kokeilin. Melkein harmitti että tuli suurennettua se ensimmäinen kuva, maisema on niin upea!
Meri

irene kirjoitti...

Ei muuta ku mukavaa kaahimista vuorten rintehillä ja toivottavasti teillä molemilla kunto kohenoo loman eretes.

noeijoo kirjoitti...

Otsikko oli repäisevä ja kas, teksti tosiaan sen mukainen. Kaikkea ne itävaltalaiset keksii.

Hienoissa maisemissa saatte kulkea. (huokaus)

Virpi P. kirjoitti...

Noniin, kuvat suurenevat kiitettävästi, joten kuka noista nahkahousumiehistä on Mr Li? Joko nahkaruoska soi teidänkin kammarissa paikalliseen tapaan? Matkailu avartaa.

Vicki Li kirjoitti...

Eicka, ajattelin sinua tänään vääntäessni väsyneenä rinnettä. Sie tykkäisit tästä.
Meri- mulla on niitä huiveja kotona useampi, yhdestä kirppis trachten asusta lihoin jo ulos ja laitoin sen keräykseen.

Katriina- siippa totesi, että meidän kammarissa kaikuu vaan kuorsaus ja paukkuu pierut. Että näin. Tänään teimme 600 metrin nousun ja vitutti ankarasti jokainen ylikilo. Huomenna pidetään vapaapäivä.

Hanne kirjoitti...

Tuolla ruoska roiskuaapi, nahkaruoskaa roiskuaa
siellä vitsaa vinguttapi, vivi vivi vivi vivi vinguttaa

Saanel kirjoitti...

Huimaa hommaa : D Kuinkahan hiostavat tuollaiset pöksyt ovat...

hanna kirjoitti...

No melkoiseen kisatunnelmaan olette eksyneet ;) Kaikkea ne keksii??

Upeita maisemia siellä, varmasti hieno reissu!

Vicki Li kirjoitti...

Irene, kunto nousee väkisin, vielä kun läskit hupenis.
Tytäe- mullakin kaikui tuo laulu mielessä, kun aktsoin sitä touhua. Ruoskista syntyvä ääni oli todella kova, olisi saanut olla korvasuojukset.
Saanel- noita nahkahousuja on välillä naisillakin päällä, ostaisin varppina, jos ei oli niin kalliita.

Ruska kirjoitti...

Pääasia, että on kunnon navetta- ja vuorimaisemat =)
Mielenkiintoista meininkiä siellä. Luulisi myös kilojen karisevan vuoren rinteillä.