tiistai 25. elokuuta 2009

Hei-hei kesä!


Pohojalaasen tasa-arvon Irenen uimapukujutun innoittamana julkaisen kuvan, jossa mulla on ylläni mun eka uima-asuni: ihanat bikinit, joissa oli pieniä purjelaivojen kuvia.


Kuva on otettu Rovaniemen uimarannalla ja Kemijoen toisella puolen näkyy iso rakennus: "kalijatehas", jota ei ole enää ollut aikoihin siellä. Lapin Kullan teko siirtyi Tornioon...


Tämä on niitä harvoja kuvia lapsuudesta, jossa me kaikki sisarukset olemme yhdessä. Keskellä pikkusiskoni, isosisko vasemmalla ja mie olen tuo laiheliini oikealla. Aatella , että tuohon kroppaan kasvoi myöhemmin niin isot rinnat, että niitä piti oikein pienentää. Tuosta kuvasta kyllä näkee sen,että mulla on tosi hento yläosa ja luiskat mitättömät hartiat. Olinkin kauhian ronkkeli ruoan suhteen. Se ronkkelius on kyllä täydellisesti hävinnyt vuosien myötä :)


Pikkusiskolla on kädessään sellainen sampoopullo, jossa oli koristeena muovikukka sisällä. Muistan sen vieläkin oikein hyvin, olin siitä siskolle vähän kade.


Tämän kesäisen kuvan myötä siirryn syksyyn. Tähän outoon syksyyn, jolloin täytän puolivuosisataa. Huh. Olen tuossa kuvassa ehkä noin 7-vuotias.


Hanni toivoo postausta geokätköilystä. En ole siinä ollenkaan ekspertti, mutta voin kertoa siitä avecina jotain kansanomaisesti.

11 kommenttia:

Olivia kirjoitti...

Olitpas melkoinen luuviulu.
Älä välitä, niin minäkin tuossa iässä.
Naapurit kylällä epäilivät, että "kyllä tuo lapsi on sairas, kun on niin laiha".
Eivät epäile enää.......he,he.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kuva ja suloinen Vicki!

En ehtinyt laittaa kommenttiani edelliseen postaukseen että toista vaan itseäsi kaikessa rauhassa, niinhän me muutkin tehdään. Juttujasi on mukava lukea ja viohan sitä kirjoitella harvemmin silloin kun ei oikein ehdi tai ole inspistä. Niinkuin muutkin.
Meri

maaretta kirjoitti...

Onpas tosiaan tuttuja maisemia. taustalla näkyy entinen kotinikin! Ja sinä olet ittes näköinen:-)Nostalginen lämmin tunnelma, menneen ajan lumoa täältä pitkän matkan takaa katsottunua. O tempora , o mores!

Vicki Li kirjoitti...

Maaretta, ajattelinkin, että siellä se Inapolkukin näkyy... Aikaa on hiukka kulunut ja Kemijoessa on vettä virrannut usiampi kuutio.

noeijoo kirjoitti...

Ihana kuva, sain sen vasta tänään näkyviin,eilen ei kuvat näkyneet.

Minä en ollut edes lapsena laiha. Ois voinu muistella ees ;)

irene kirjoitti...

Ai, kun ihana kuva ! Kyllä vanhat kuvat on sitten suloosia. Silloon, kun mä täytin 50 v. Mulloli kauhia tarve laittaa vanhoja lapsuurenkuvia kehyksihin. Kai se 50 vuotispäivä ihimisen elämäs on sellaanen merkkipaalu, jotta haluaa kattua elämäs taaksepäin ja käyrä vielä kerran kaihoisis tunnelmis läpi menetettyä lapsuutta. =oD

miina kirjoitti...

Mua kyllä hymyilyttää, on niin hellyttävä kuva ja maininta rinnoista, tosiaan, tuohon kroppaan... oot vaan niin valloittava

Marja-Leena kirjoitti...

Tunnelmallinen kuva.

Vicki Li: jos kanttarelleja haluat niin sen lisäksi, että maaston muuten pitää olla suotuisa niin tarkkaile koivuja. Kanttarelli vaatii koivun... Terveisin M-L

irene kirjoitti...

Käyppä hakemas mun lokilta vähän glooriaa arijen piristykseksi. =oD Taitaa sulla kyllä elämä olla pirtsakkaa muutoonkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuva. Mikä teidän sisarusten ikäero on? M näyttää niin isolta tytöltä teihin kahteen hupakkoon verrattuna.
Katja

Ruska kirjoitti...

Kiva kuva siskoksista ja sen ajan rantamuodista :) Tietysti mukavan tuttu näkymä muutenkin. Tuollahan mieki uin ja matka sinne tuntui hurjan pitkältä keskustasta rautatiesiltaa pitkin. Ja taustalla on myös mieheni entinen koti.