lauantai 9. kesäkuuta 2007

"Huh, hellettä", sanoi jänis pakkasella

Tarkenee mukavasti. Meidän asunnossa on kesällä tuommoiset +29 astetta lämmintä eli kätevä kotiasu on olla alushoususillaan. Leikkauksen vuoksi käytän nyt myös poikkeuksellisesti rintsikoita... siis jos poikkeat, niin tule kevyessä asussa. Tyttärellämme onkin tapana huutaa oven raosta " Onko teillä vaatteet päällä? " ennen kuin tulee kavereineen sisälle. Siis jos joudut odottelemaan meidän oven takana, älä hermostu, haemme jotain vaatetta ylle.

Illalla istuimme eka kertaa parvekkeella ja söimme mozzarellasalaattia. Siellä on hyvä olla ihan puolille öin, valoa ja lämpöä riittää. Pieni ruokavinkki: älä osta Pirkka- mozzarellaa valmiiksi siivutettuna , ihan pa... kaa kamaa, kuivaa mautonta käppänää.

Lähdin sitten vaatimaan rahojani palautetusta viinibagista lähialkoon ja rahat sain. Samalla tyttö katsoi koneelta, mistä Espoon Alkosta saisi samaa viiniä. Se kuului vaan Omenan ja Sellon Alkon valikoimiin, siis suunnistin Omppuun. Ja arvatkaapas mitä, siellä oli 6 bagia sitä viiniä ja yksi niistä kuudesta oli ihan samaa erää kuin se mun palauttamani vanhentunut. Huomautin asiasta henkilökunnalle ja se bagi poistettiin hyllystä ja sainpas vielä kiitokset tarkkaavaisuudestani. Alkolla siis toimii palautussysteemi. Olen sitä ennenkin testannut korkkiviallisten viinien kanssa. aina olen saanut uuden tilalle, vaikka pullosta olisi suurin osa juotukin.

Tein tänään urotyön. Siivosin eteisen kaapin ja poistin sieltä talviasusteita (pipoja, huiveja, kaulaliinoja, vanttuita etc.) ja vieläpä pesin koneessa ne kesäteloille pantavaksi. Pikkusen jo koskin myös yöpöytäni päälliseen. Se nimittäin on uskomaton näky, suorastaan legenda meidän perheessä. Kaiken elämässäni oleellisen nimittäin laitan joko yöpöydälle tai yöpöydän laatikoihin. Pöytä tursuaa papereita, rasvatuubeja, silmälaseja, kirjaston kirjoja, opiskelupapereita ym. ym. Mutta kaikkihan johtuu vain siitä, että mulla on liian vähän omaa tilaa tässä huushollissa. Isännällä on työhuoneensa, tyttärellä oma huone ja mulla ei mitään omaa. Odotan siis kieli pitkällä, että tytär muuttaa jossain vaiheessa kotoa ja saan miekin OMAN huoneen. Eipä silti kova paikkahan se tulee olemaan, kun ainokainen nostaa kytkintä...olen henkisesti valmistautunut siihen, että se tapahtuu vuoden sisällä.

Tänään grillaamme parvekkeella. Tarkoitus on grillata sekä siika- että tonnikalafilettä. Tonnikala on jo marinoitumassa jääkaapissa. Tonnikala on pakko marinoida, jos siitä haluaa maukasta, liha on rasvatonta. Marinointiin siippa laittoi oliiviöljyä, pippuria, teriyaki-kastiketta ja sellaista thaimaalaista lemon grass kastiketta. Vielä en osaa sanoa, onnistuiko.

Soittelin hyvälle ystävälleni T:lle eilen illalla. Hän vastasi ruuhkasta jossain Hämeenlinnantiellä. Oli ostanut mökin viikko sitten, huisia! Meidän mökit ovat ympäri maapalloa, milloin missäkin. Seuraavat mökit siellä Itävallassa ja sitä seuraavat ties missä. Ainakaan vielä en ole tullut niin vanhaksi, että haluaisin mennä aina samalle mökille. Minusta ne mökit vaikuttavat enimmä
kseen työsiirtoloilta, aina pitäisi olla jotain kohtaa korjaamassa tai sitten pihamaata rapsuttamassa. Ei ole meitsin hommaa, mutta kukas sen tietää, miten sekaisin vielä vanhemmuuttaan menee.

Tisuista irrottelin aamulla vähän törröttäviä tikkejä. Yllättäen oikea tisu on rynnännyt edelle paranemisprosessissa. Muuten aika paljon kutittaa tisuja, varmaan ne tikit siellä sulailee ja hermoradat korjaantuvat, vihloo ja nipistelee ajoittain.

Mukavaa viikonloppua kaikílle, kommentit ois kivoja. Sinne niitä pääsee kirjoittelemaan ihan anonyyminä.

Ei kommentteja: