maanantai 11. kesäkuuta 2007

Päikkärit ovat ihmiselle hyväksi

Heräsin juuri. Toista kertaa tälle päivälle, sillä vetelin yhden syklin (1½h) kaupungilta tultuani. Mua säälittää ihmiset, jotka eivät osaa nukkua päivällä, niin ainakin väittävät. Mie kun vetäsen rätin silmille ja asetun makuuasentoon, niin alta kolmen minuutin olen sikeässä, virkistävässä , ihanassa unessa. Rätti, eli puuvillainen tumma huivi tosin on tarpeen näin kesäaikaan, kun valoa on niin paljon. Kokeilkaapas! En suosittele niitä valmiita silmäsuojuksia, kun useimmissa niissä on sisällä jotain muovia ja siinä alkaa silmänympärykset kuumua ja hiota. Siis testattu juttu.

Nyt on kyllä oikeasti väsyttänyt muutaman päivän ajan enemmän kuin tavallisesti, ihan kuin elimistö olisi nyt vasta tajunnut, että tässähän on ollut kriisi päällä. Kyllä leikkaus on aina elimistölle aika kova juttu nukutuksineen ja parantumisineen. Energiaa kuluu paljon, kun pitää luoda uusia hermoyhteyksiä ja päästä tasapainoon uudessa tilanteessa. Näin maallikkona ajateltuna. Siis siunattu sairasloma,että on mahdollisuus tirsoihin. Töissä sitä ei ole. Kenties tulevaisuuden työpaikoissa on, luovuus kohentuisi merkittävästi, jos saisi nukkua päivällä. Hävetkööt ne ihmiset, jotka haluaisivat riistää lapsilta päiväunet!

Ruokapuolelta havaintoja. Söin ihanaa suklaa-banaani kakkua siinä Havis Amandan vieressä olevassa kuppilassa, jossa on punavalkoruudulliset pöytäliinat. Kakku taisi olla jonkun Alenin leipomon ...tai ainakin sinne päin. Sikäli yllättävää, että mie en yleensä tykkää suklaakakuista, mutta tämä oli ehdoton poikkeus, kannatti luottaa tarjoilijatytön suositukseen. Siinä oli siis suklaapohja ja välissä lähinnä banaania, päällä kulki nauhana suklaa ja toffee raitoja.

Tapasin myöhemmin tyttären ja menimme lounaalle Southern Chickeniin. Söin Iskender-kebabin ja oli oikein maukasta sekin, siis ei tässä pelkkiä gourmetruokia syödä, väliin pitää saada näitä etnisiä pöperöitä. Itse asiassa ei juuri ole ruokaa, josta mie en tykkäisi. Yksi on. Kesäkeittoa en voi sietää, yöök! Veriruoista en juuri välitä, mutta siinä poikkeuksen tekee Tapolan mustamakkara, jota vetelen silloin tällöin suurella halulla. Rakkaudella, hyvistä tuoreista raaka-aineista tehty ruoka on aina hyvää. Ja paranee vielä hyvässä seurassa ja viinin kanssa nautittuna. Olemme tässä siipan kanssa kyllä todenneet, että pitäisi muuttaa ruokavaliota enemmän kasviksia suosivaksi, molemmilla kolestroli on koholla - mulla enemmän. Lihaa tulee popsittua vähän liiankin kanssa. Kalasta tykkäämme molemmat kovasti, mutta aina ei ole saatavilla kalaa kovin monipuolisesti.

Taidamme lähteä kohta kävelylle. Otin käyttöön erään pieneksi jääneen T-paidan. Menee hienosti ja kauniisti päälle rintojen kohdalta, mutta vatsa ei meinaa pysyä sisällä. Olin vähän väliä napapaidassa Hesassa kulkiessani. Nolon näköistä, kun keski-ikäinen pallukkamaha vetää napapaidassa. Tolle vatsalle on tehtävä jotain, mutta ei vielä.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näläkähän täsä tullee ku näitä sivuja lukkee.

Vicki Li kirjoitti...

Sie taijat olla pohojosen tyttäriä, niin kuin miekin alunperin. Osuinko oikiaan?

hiltza kirjoitti...

kiva kun saan lukea jonkun kokemuksia pienennyksestä.. itse jonossa vielä ja kaikki eessä päin.ja muutenki kiva lueskella sun juttuja ku kirjotat sillain että niitä jaksaa lukea.

Vicki Li kirjoitti...

Heippa, Hiltza! Enpä tosiaan kässää, miten sun sivuille pääsisi heittämään kommenttia. Söpö se mopsi- jos oisin koira, olisin varmaankin mopsi.Tosi mukavaa, että olet päässyt jonoon. Siitä se alkaa. Miekin lopettelin rintsikoiden oston helmikuun jälkeen (kun pääsin jonoon). Ajattelin, että sitten kun tissit on pienemmät. Nyt on, vielä vaan turvotus vaivaa vähän.

hiltza kirjoitti...

nyt sain toimimaan sen kommenttijutun. joo se mopsi on niinku minipossu,hih. joko pystyt tavallisia liivejä käyttämään???

Vicki Li kirjoitti...

Kumma juttu hiltza, mutta en saa kommenttia näkyviin sun sivuille. Se antaa kyllä kirjoittaa sen, mutta ei sa vaan ilmesty sun blogiisi... Tutki vielä asiaa, jotain häikkää on.

hiltza kirjoitti...

kyllä sain sen ite ainaki toimimaan.. sain sinne itelleni laitettua kommenttia.

Vicki Li kirjoitti...

Hiltza, sulla on päällä joku sellainen juttu, että sun on hyväksyttävä kommentit, jotka näkyvät.

Vicki Li kirjoitti...

Hiltza, sulla on päällä joku sellainen juttu, että sun on hyväksyttävä kommentit, jotka näkyvät.

hiltza kirjoitti...

mää nyt yritin laittaa pois sen valvonta homman . liekkö nyt toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o, eiköhän me melkein sukulaisia olla.