perjantai 9. tammikuuta 2009

Remonttireiskat ja Vilna

Espoonlahtelaisilotulitusta vuodelle 2009

Vilna ja Neris-joki

Dodanoin. Remontti on edennyt jo uuteen vaiheeseen. Täällä ovat parin viikon aikana vierailleet monet miehet: Mika, Tero, Sami, Jontte ja Bjarne. Kaikki oikein mukavia heppuja ja korjausrakentamisen asiantuntijoita. Meitsin on pitänyt olla asiallisissa vaatteissa jo klo 7, jolloin vieras mies ryntää ovesta sisään omilla avaimillaan pimputtamatta ovikelloa.Tätä on remppa, mutta se vain kuuluu asiaan ja tämän tiesimme jo etukäteen.

Vicki Li ja Vilnan talven taikamaa

Trakain linna


Siitä olen ollut tyytyväinen, että näyttää vahvasti siltä, että valitsimme firman oikein. Laitoimme tarjouspyynnöt 5 firmaan ja valitsimme toiseksi kalleimman vain sillä perusteella, mikä fiilis mulle tuli ja miten tarjous oli laadittu. Voittajaksi selviytyi 2. kallein yhtiö työn puolesta, mutta firman nokkamies vain teki todella hyvän vaikutuksen asiantuntemuksellaan. Tällä kertaa alkufiilis on ainakin tähän asti pitänyt paikkaansa: hommat ovat sujuneet aikataulussa, mallikkaasti ja mukavien miesten suorittamana. Kaikki miehet ovat muuten suomalaisia ja yli 10 vuotta alalla olleita. Tässä yhteydessä mainittakoon, että ainakin täällä pääkaupunkiseudulla on paljon virolaisia miehiä näissä remonttihommissa. Nyt on pikkuvessa laatoitettu kokonaan, pytty on alustavasti kiinnitetty ja ensi viikolla saadaan varmaan loput hommat tehtyä pikkuvessassa. Maanantai aamuna alkaa löylyhuoneen purku klo 7 eli viimeiset löylyt vanhalla kiukaalla ja lauteilla otetaan huomenna illalla.


Sama olut tulee rouvalle pitkässä lasissa ja herralle tuopissa. Eläköön se pieni ero! Vilnassa.


Huomiseksi lähdemme Hämeenlinnaan. Mie lähden kurssille opiskelemaan ittensä myymistä eli siis markkinointia työnohjaajana ja siippa lähtee kuskiksi/ geokätköjen löytäjäksi. Saamme sentään syödä yhdessä lounasta keskellä päivää. Tosi mukavaa, että siippa viittii lähtiä mukaan. Muuten lähtisin junalla. En halua ajaa autolla mennen tullen Hämikseen.

Vilnan Cili Kaimas ravintola osoitteessa :Gedimino av. 14


Ihana ruoka. Feta-täytteinen kananrintafilee ja ihanasti maustetut baby-porkkanat

Laitan vielä muutaman kuvan eetteriin Liettuan reissusta. Jos vaikka joku teistä joskus innostuisi lähtemään. Nyt sitten unta palloon ja aamulla pirtsakkana kurssille.

Kanelilatte juustokakun kera


Oliko ensin muna vai kana?

Sain Katriinalta mukavan haasteen kertoa itsestäni 6 sattumanvaraisat asiaa. Sen säästän seuraavaan postaukseen. Mukavaa viikonlopua kaikille kurkkijoille!

8 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Näköjään kannattaa uskoa fiilistä. Nyt vessa varmasti valmistuu sovittuna aikana.

Oikein mukavaa kurssiviikonloppua!

Eevis kirjoitti...

Heippa, hieno matkaraportti sinulla kuvineen. Edelliseen postauksen ihmettelyä lumen paljoudesta. Enemmän kuin meillä! Pitänee lähteä siellä käymään, keväämmällä.

Teillä remontti etenee hyvin. Hieno juttu. Firman valintaan voi liittyä joskus jännityskertoimia...

Toivottavasti kurssi on antoisa. Hyvää viikonloppua!

Olivia kirjoitti...

Kiva kuulla, että remppa edistyy aikataulussa ja olet tyytyväinen.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno reissu on ollut ja lunta, hui. Intuitio on hyvä työväline. Jos tuo muna olisi mun tielleni osunut, olisin kiivennyt sen päälle istumaan siis sitä hautomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia Vilnasta. Ei uskois, että sielä on ihka oikia talvi!
Remontti on homma, joka kysyy hermoja. Mä sain tarpeekseni kylppäri remontista 2006, kun jouduin potemaan jalkaani sen hässäkän keskellä. Tuoreessa muistissa on vielä viimekesän vesivahingon aiheuttamat stressit.
Toivon totisesti, että tuleva kesä on mulle paljon lempeämpi, kuin 3 viimeistä kesää ovat olleet. Laitoin muuten osatyökyvyttömyyseläkkeen matkaan, kun mun lääkäri oli sitä mieltä, että se on vähintä, mitä mä voin nyt hakea. Hän oli sitä mieltä, että mun vaivoilla vois hakea jo koko eläkettäkin, mutta tultiin sitten yhdessä siihen tulokseen, että haetaan osaeläke päätöstä.

Terveisin IRENE

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu, jos olette saaneet osaavan remonttiporukan, sillä aina ei tiedä, minkä tumpelon kanssa joutuu tekemisiin. Se on remontissa ikävintä, että joutuu nousemaan tosi aikaisin ja olemaan vaatteet yllä jo seitsemältä ja sitten käykin niin, että reiskat tulevat yhdeksältä. Kaikki pöly ja meteli on ongelmallista sekin, mutta sen kestää kyllä. Mukavaa sunnuntaita!

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Kampista! Tuo geokätköily alkoi kiinnostaa... tarvitaanko siihen se ihme paikannin? Onko sellainen kallis? Hyvää alkanutta vuotta!

meri kirjoitti...

Hienoa, että on uutta ilmettä kotiin tulossa. Harmitkin kestää kun on jotain hyvää siitä odotettavissa. Toivottavasti nuo Bjarnet ja muut ovat komeita silmäniloja, sekin olisi plussaa remonttifirmalle...

Noita matkakuvia on aina kiva nähdä, kiitos kun laitat niitä iloksemme. Se laajentaa aina vähän omaakin maailmankuvaa samalla.