sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Remppa etenee

Tässä näkyy tuo boordi ja laatta paremmin. Pikkuvessassa on vain tuota vaaleampaa laattaa.


Heipsan kurkkijat! Nyt sitten on pikkuvessa valmis ja kyllä siitä tuli oikeasti kaunis. Mielestäni kuvat eivät vaan tee sille oikeutta ja oudosti tuo lattia taittaa kuvissa ruskeaan , mutta silmillä se on kyllä harmaa. Outoa! Joka tapauksessa työ on tehty erittäin siististi ja kaikki on paremmin: väritys, valaistus ja kalustus. Mie tykkään tuosta lämpimän harmaasta. Meillä on samaa laattaa kylppärissä sitten,että boordin alapuolinen laatta on tummanharmaata ja yläpuoli vaaleanharmaata. Koristelupuoli on vielä tekemättä eli pienet mukavat väriläiskät tuohon harmauteen. Olen ajatellut, että joku punaisen sävy voisi sopia hienosti mattoon, vessapaperikoriin ja pyykkikoriin, jota säilytetään pyykkitornin päällä, mutta saas nähdä, mihin väriin päädymme. Saapi ehotella, te paremmalla värisilmällä ja maulla varustetut henkilöt.




Vanha pikkuvessa kaikkine törkyineen

Uusi pikkuvessa ennen törkyjen palautusta. Tuo vanha ikkunan näkösuoja saa lähdöt, kunhan ehdin kaupoille

Kävimme eilen Matkailumessuilla ja keräsimme kassilliset prosyyreja tulevaisuutta varten. Ei siellä nyt heti mitään uutta ja ihmeellistä näkynyt, mutta täytyy paneutua noihin esitteisiin, että mikä mahtaisi innoittaa. Kotimaan osastolta kävimme nappaamassa Pyhätunturin esitteitä, sillä sieltä on mökki varattuna jo muutaman viikon päähän. Lunta kai on sen verran, että suksetkin otetaan matkaan. Siippa on kärsinyt jo monta vuotta näistä lumettomista talvista. Mulle sattui silmään sieltä ruokanurkasta ihania lapsuuden herkkuja eli kuivalihaa ja leipäjuustoa. En kuitenkaan ostanut messuhinnoilla, vaan hain tänään lähikaupasta leipäjuustoa, jonka lämmitin mikrossa ja nautin jälkkäriksi lakkahillon ja kahvin kera. IIHANAA! Kuivalihaa ostetaan tai saadaan sitten Lapista.


Olin tänään taas geokoiran roolissa. Siippa kävi yksin viime sunnuntaina kätköilemässä ja harmitteli kun niin moni kätkö jäi löytymättä. Tänään siis geokoira Vicki Li sai hyvän vainun jo ekassa paikasta, missä siippa oli pyörinyt viikko sitten ihan turhaan... Nyt löytyi hyvin kätköt Haukilahden maisemista ja siinä samalla tuli päivän liikunta ja ulkoilutarve mainiosti tyydytettyä. Ulkoillessa tuli tietenkin kauhia nälkä ja tulin vähän aiemmin kotiin laittaan safkaa. Tänään meillä oli pataruokaa eli riistapataa a´la Seilori. Sitä tosin ihmettelen, että mistä lähtien possu on ollut riistaa...kyseessä oli siis possu-poropata. Oli tosi herkkua. Paistoin lihat ja isot sipulilohkot ensin pannulla ja siirsin sitten lihat Lidlistä ostettuun mainioon soikioon alumiini-teflonpataan. Vähän pannun huuhteluvettä perään, oreganoa ja basilikaa kuivattuna ja vielä valmis tomaattikastike ja uuniin 1½h . Todella murea ja maukas lihapata oli valmis nautittavaksi. Minusta alkaa selvästi tulla ikäihminen, kun innostun tekemään näitä "mummoruokia".

Haukilahden vesitorni
Saimme pesukoneen taas käyttöömme lähes kolmen viikon tauon jälkeen. Yhtä juhlaa, kun sain pestyksi kaikki rakkaat Mari-paitani. Olen jo joutunut käyttämään alkkareistakin ne, jotka ovat laatikon pohjilla pyörijöitä normaalisti. Miksikähän en heitä pois niitä ärsyttäviä alkkareita? Oli pakko ottaa ihan kuva iloksenne tästä Mari-paitojen kokoelmasta. Kuten huomaatte väreissä löytyy ja on näitä melkein toinen mokoma vielä kaapissa. Mutta muita paitoja en juuri käytäkään.



Tässä on tämän päivän jutut. Olen muuten lukenut pitkästä aikaa jotain eli Virpi Hämeen-Anttilan Sokkopelin. Se piti kyllä pihdeissään loppuun asti, enkä arvannut syyllistä. Tänään alkaa Kuorosota telkkarissa, täytyypä tsekata, onko se katsomisen arvoinen juttu.
Mukavaa alkavaa viikkoa kurkkijoille!

14 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Mullekin Sokkopeli oli arvoitus loppuun asti. H-A osaa kyllä kirjoittaa vetävästi.

Kaunis on tuo vessa, varsinkin jos lattiakin on harmaa. Olen itse huomannut, että mitä vähemmän väriä tuo, sitä avarammalta ja ilmavammalta näyttää. Pyyhkeetkin tuovat paljon väriä, joten matto kannattaa soinnuttaa niihin.

Niina kirjoitti...

Mä olen kans Maripaitojen ystävä. Muita ohuita paitoja ei kaapista löydy. Mulla kaikki ovat raitaisia. Yöpaidoissakin olen siirtynyt Mariin.
Kaunis vessa. Mä odottelen innolla, että pääsen tyttären huoneen kimppuun. Teen siitä itselleni makuuhuoneen, jahka tytär ensin muuttaa pois.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on selvä ero vanhassa ja uudessa.

Alkkarit olivat sinun remonttihousut? Joko ne nyt heitit, kun kone on käytössä?

Voi, matkamessut, tiesin ne olevan, mutta unohdin. Täällä kotona asuva kiusaa minua maripaidoista... niitä on kuulmemma liikaa.

Olivia kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä !
Itsekin voisin antaa omani;
Tällä hetkellä puolessa välissä menossa ensimmäinen lukukokemukseni Sofi Oksaselta, eli "Stalinin lehmät".
Sitten olen nyt ihastunut noihin Päivi Alasalmen kirjoihin,;
"Tuo tumma nainen",
"Ystävä sä naisien" jne.
Nyt on menossa " Valkoinen nainen".

Onneksi olkoon, pikku vessahan näyttää hyvältä ! Kyllä se uusi on aina lopulta "hintansa" (vaivansa) väärtti.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä pikkuvessasi koki hienon mi muodonmuutoksen. meilläkin harkinassa yläkerran pikkuvessa, ja sauna ja pesutila ja keittiö ja Kumppanin tyttären huone.
Ja tänään Kumppani ehdotti että mitä jos sittenkin hankittaisiin moottorikelkka? Päätä siinä sitten mistä aloittaa, kaikki vaihtoehdot kun kinnostavat!
Matkailumessuille olisin halunnut minäkin, Nuorempi poikani oli siellä hommissakin!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis, avarammalta vaikuttava wc. Patterin uusi sijoittelu tuo ryhtiä, ikkunan kanssa kivasti linjassa. Sanotaan, että harmaata vasten ihon väri näyttää kauneimmalta. Siksi sitä suositellaan usein sauna- ja kylppäritiloihin. Hieno vessa, kyllä siellä kelpaa istuskella. Mites äänieristys ;).

Vicki Li kirjoitti...

Kiitos kommenteista, täytyypä ottaa päivänvalossa vielä yksi kuva ja kattoa, näyttääkö lattia edelleen ruskealta...
Olivia- Sofin kirjoista olen lukenut sen lesbokirjan, joka oli kans hyvä, muut kehiin, kun joudan.
Maaretta- mmootorikelkka vai vessan remppa, nyt pisti ukko pahan...
Irene, anonyymi?? Tuo patterikin on ihan uusi. Kaikki on uutta paitsi pyyhekoukut ja pesukone.

meri kirjoitti...

Kaunista jälkeä ovat Reiskat ja te suunnittelijat saaneet aikaan. Tekstiileillähän värimaailmaa voi luoda aina mielen mukaan.

Aika moni keltaisen sävy toimii hyvin harmaan kanssa. Ja melkein mikä tahansa muukin, eipä silti.

Vaan mitä mummomaista on pataruoissa? Rakastan patoja muhkeine makuineen, ne saavat kitalaen laulamaan hoosiannaa.

Anonyymi kirjoitti...

Punainen sopii harmaan kanssa hyvin - ja moni muukin väri, joten harmaa on hyvä valinta. Aika avara tuo teidän pikkuvessanne on, meillä on todellakin pieni, kolmen-neljän neliön kokoinen

Hitsi, jäi Kuorosodan eka osa näkemättä, mutta laulaminen alkaa onneksi viikon kuluttua.

Anonyymi kirjoitti...

Niin siisti ja valoista toi uusi versio vessasta! Meilläkin rempattiin kylppäri+sauna syksyn mittaan, ja vaikka välillä pinna kiristyi ihan kiitettävästi, niin lopputulos oli vaivan väärtti.

Sooloilija kirjoitti...

Herranjestas mikä määrä Marimekkopaitoja! Ihanan värikkäitä. Jostain syystä mulle ei sovi ne paidat, ei oikein hinnankaan vuoksi..

Vessa on kaunis, vaalea, harmooninen. Tummanpunainen tai ihan reilu violetti sopis pyyhkeiden väriksi.

On varmaan ollut ihana päästä pyykkäämään!

TuuliS kirjoitti...

Miten olisi lempparivärisi vedenvihreä tuonne vessaan? Tai jokin turkoosiin vivahtava väri?
Tai vaikka viininpunainen. Perusväritys on kaunis ja elegantti, harmaa vaatii ehkä jonkin ilopillerin esimerkiksi verhon tai maton muodossa.

Vicki Li kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteista. Kävimme eka kierroksen tänään siipan kanssa etsimässä mattoa, verhoa, pyykkikoria, wc-paperirullakoria, mutta ei löytynyt vielä sopivaa. Haluan, että matto on puuvillaa, konepestävä ja tarpeeksi iso. Koreille taas on tarkat mitat tiedossa. Väri on vielä hakusessa: vahvimpana ehdokkaana on syvän punainen, hyvinä kintereilä tulevat vanha roosa, turkoosinvihreä, violetin eri sävyt. Korit voisi olla tummaa koripunosta, sellaista suklaanruskeaa. Ehkä. Tai sitten jotain muuta. Kyllä päätösten teko on vaikeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kylppäri ja vessaremontti saa ihmeesti mielenkin piristymään, kun saa elämällensä uudet raamit. Se remontintekovaihe on vaan niin ikävää ja hermoille käyvää, että yksistään sentakia mä haluan siirtää remontit mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Kevättä odotellen Irene