sunnuntai 9. elokuuta 2009

Vielä on kesää jäljellä

Suomen kesä ja saaristo,aah

Vuorovene tuli jo ainakin puolilleen meidän laiturista ja ihan täyteen lopulta muilta laitureiltaGåsgrund


Meitsi ja pömppövatsaTämän vuoden eka sienikuva on tässä

Kallionkoloa riitti kaikille, vaikka porukkaa saaressa olikin aika paljon

Elämän voima on ihmeellinen
Milloin pääsee taas palelemaan? Täällä meillä ainaski on sikakuumaa ja poltin eilen jopa nahkani Gåsgrundetilla, jonne puksutimme toista tuntia vuoroveneellä. Tuolla saarella emme ennen olleet käyneetkään, mutta veikkaanpa. että menemme toistekin. Ihana pieni ja hallittavissa oleva tila ja ympärillä meri joka puolella. Voi kiikareilla seurailla veneitä, laivoja, kanootteja, lintuja ja vaikka komeita miehiä pulikoimassa tai onkimassa. Bongasimme siipan kanssa valtavan lähes 50 joutsenen parven. Oli hieno fiilis ja taas kerran ajattelin, että on meillä Suomessakin aivan käsittämättömän moniulotteinen ja upea luonto. Jotkut maahanmuuttajat ovat jo löytäneet upean saaristomme, mutta luulen, että aika monelle se on vielä vieras. Hieno juttu, että kaupunki järjestää meille veneettömillekin mahdollisuuden päästä saaristoon.Eväät meillä oli mukana: grillattu broileri, salaattia, nektariinia, leipää- mukavasti pärjättiin. Tällä kertaa olimme kivennäisvesilinjalla, sillä perjantai-iltana juotiin lauantainkin "viinikiintiö" täyteen. Lähdin ystänäni T:n seuraksi Juttutupaan vielä illan päätteeksi autolla. Siellä esiintyi aivan upea nuori nainen, nimeltään Eva Pohto. Upea ääni, kaunis olemus ja omat kivat biisit, hieno tuttavuus! Illan päätteeksi kotiin tultuani otin tilkan viskiä jäillä ja menin istumaan partsille pimeään, mutta lämpimään yöhön. Missäkö oli siippa? Siippa pyöri keskustan kätköillä pimeässä, eikä löytänyt paljon mittään. Kuka sitä nyt pimiässä kätköjä löytäisi. Siippa tuli noin tuntia myöhemmin kotiin kuin minä.


Ihanaa, että nyt elokuussakin voi nauttia täysillä Suomen kauniista, mutta vähälumisesta kesästä. Ottakaahan kurkkijat kans aurinkoa varastoon, niin kauan kuin sitä on saatavilla. Pian alkaa mun lemppari vuodenaikani: SYKSY. Suppilovahverot odottelevat innokasta poimijaansa, olen kuulevinani jo niiden hentoja kutsuja metsästä. Nyt on sekin hyvä puoli, että tiedän tasan, mistä lähden niitä hakemaan ; ) Muuten olen sitä mieltä, että suppareitten maku on kanttarelleja parempi.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällähän on muuttunut ilme, selkeä tausta.

Kotomaan lomailu on antoisaa, kun katsoo vähän tarkemmin. Joutsenet ovat komea näky, kun niitä on paljon. Mukava kertomus kesäisistä tunnelmista!

Luulenpa, että kun saan GPS:n, kokeilen geokätköilyä. Mutta tarvitaanko siihen edes gps? Pitääpä käydä nettisivuilla kattoon.

eikka

Vicki Li kirjoitti...

Kysyin siipalta, että voiko kätköillä ilman gps:ää. On se kuulema mahdollista, koska hyvä topografinen kartta on saatavilla, mutta pitemmän päälle se on kuulema aika hankalaa.Kyllähän niin voi aloittaa ja kattoo sitten, innostuuko asiasta.
Tuutko sieki syyskuun lopussa Hesaan?

titu kirjoitti...

tämä loppukesä on jotenkin ihmeellinen. Ehkä siitä juuri siksi ottaa kaiken irti, kun kohta tulee syksy...ja pimeämpää ja hiljalleen viileämpää.
Syksykin on ihana. Värit. Piristävä viileys. Marjat.

Mukavaa viikkoa Sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno saariretki, en ole tiennyt että siellä pääsee tosiaan vuoroveneillä noin kulkemaan. Kuulostaa tosi houkuttelevalta!
Pelkästään merenrannalla kulkeminen Oli kesällä siellä ihanaa, meri on erilainen kuin vaikkapa Oulussa. Pohjoisessa saaretkin ovat hiekkadyynejä, siellä ei paljon kalliota näy.
Minä olen niin kesäihminen sienihulluudesta huolimatta, että haikealta tuntuu aina kesän kääntyminen syksyksi. Huomenna alkavat työt...se tuntuu tällä hetkellä murheelliselta, vaikka huomenna jo tajuan ettei siihen lopu elämä eikä kesä.

Meri

maaretta kirjoitti...

Ihana kuva tuo ensimmäinen.Miekin kuulin viikonloppuna serkulta noista vuoroaluksista, jotka liikenöivät saaristossa. Täytyy ehdottomasti joskus kokeilla! Syksy on minunkin lempivuodenaikaani mutta tänä kesänä on melkein tämä leppeä kesä kirinyt edelle. Vene,joki ja aurinko. Siinä se kesä on.

miina kirjoitti...

On meillä hieno pääkaupunkiseutu, vaikka keskusta on silppua monelta vuosikymmeneltä.

Sulle sopisi naurunmaailma, luulen mä. Tuumipa tuota ja nauti kurahousuttomista kesäkeleistä.

Olivia kirjoitti...

Tää on tätä keski-iän mukanaan tuomaa ihanuutta nää pömpöt. Ongelma on enemmän kuin yleinen.

Kyllä suppilot ovat minunkin mielestäni parempia kuin nuo, myös ihanat kanttarellit.

Ai, olikos se siippa kätköillä vai "kätköillä" siellä pimeässä etelän yössä, hi,hi ?

Hanni kirjoitti...

Voi vitsit, kylläpä löysitkin mökkiin juuri oikeannäköiset jutskat! Laitan huomenna kuvia postaukseeni. Kiitos!

Vicki Li kirjoitti...

Hanni, kiva jos tykkäät. Miekin tykkäsin.

Rita kirjoitti...

Ihanaa kesää kuvista ja tekstistäsi välittyy - helppoa samaistua noihin kuumiin tunnelmiin. Ja ihanaa, että ihmiset myös osaavat ottaa ilon irti tästä Suomemme kasätarjonnasta.

Ruska kirjoitti...

Mitäähh? Eikö se pömppö jäänytkään Keski-Eurooppaan? Mutta sopii se hyvin kesätunnelmiin, joista kauniit kuvasi kertovat.

irene kirjoitti...

Satokasta sieniretkeä sulle tulevana syksynä. Mä luulen, että tänäsyksynä tulee paljon sieniä, kun on ollut niin otollinen kesäsää sienten kasvulle. Olet sä vaan kumman ahkera reissaaja. Sä tunnut olevan jatkuvasti matkoilla. =oD